Adil bin Anas

Adil bin Anas

Our precious newborn of 2022. Alhamdulillah, seorang lagi hero yang akan menambah kemeriahan dan keceriaan keluarga kami. Pendek kata percubaan ayahnya untuk dapatkan anak perempuan tidak kesampaian. Cukuplah setakat ini sahaja. Hahaha. Walaubagaimana pon kami sangat...

Resipi Biskut Arab

Resipi Biskut Arab

Beberapa hari lepas adik aku Si Rina dah mula buat biskut raya. Untung tahun ni ada adik yang memang terkenal dengan kerajinan buat segala kerja buat biskut ke kek ke masak apa-apa saja lah duduk sekali dalam masa ber'PKP'ni. Hehehe. Biskut pertamanya ni lah. Biskut...

read more
Learning New Stuff – 3D Modelling : Part 2.

Learning New Stuff – 3D Modelling : Part 2.

Sambungan dari post yang lepas: Kali ni aku pilih a simple tutorial untuk ikut. Memang cepat je siapnya. Dan render pon sekejap je sebab render guna EEVEE instead of Cycles. Just a little details, here kalau rajin nak baca. Kalau tak boleh skip terus kat gambar di...

read more
Learning New Stuff – 3D Modelling :Part 1.

Learning New Stuff – 3D Modelling :Part 1.

Dah kenapa tajuk dalam English pulak ni. Hahaha. Jadinya cerita versi pendek nya, baru-baru ni, ada lah dalam dua tiga bulan juga la kot, tak ingat la sebab apa tapi terasa macam menarik je nak belajar buat benda alah 3D ni. Dulu masa belajar kat universiti ada la...

read more
Adam berlatih berjalan.

Adam berlatih berjalan.

Laju betul rasanya masa berlalu. Dah pon 11 bulan budak kecik, anak bongsu aku ni. Sejak semalam aku tengok dia dah pandai berdiri sendiri without support. Hebat! Hahaha. Mak mesti la banggakan dengan anak sendiri. Siapa lagi nak bangga. Ni ada la gambar sikit. Tapi...

read more
Reminiscing the Good Old Days.

Reminiscing the Good Old Days.

Pernah dulu, satu masa dahulu, blog ni boleh dikatakan mempunyai pembaca yang agak boleh dibanggakan. Hahaha. Tak lah banyak. Tapi tetap ada. Bila ada post baru mesti ada yang baca dan bagi komen. walaupon sebaris. Seronok juga hati kecil aku ni. Tak kisah la kan...

read more
Adam and Jaundice

Adam and Jaundice

Alhamdulillah. Hari ni dah lepas dah dari kena ambil darah untuk check kuning Si Adam. 6 kali gak lah kena berulang setiap 2-3 hari gitu ke Klinik Kesihatan. Anak-anak aku semua pon memang ada jaundice, tapi cuma Azri sorang je la yang merasa duduk bawah lampu biru...

read more
Adam Bin Anas

Adam Bin Anas

Alhamdulillah. Syukur kepada Allah, pada 24.05.2018 lahirkan anak kami yang ke 3. Seorang lagi hero yang  bakal membingitkan lagi suasana rumah kecil kami ni. Hahaha. Kali ni boleh dikatakan nama Adam ni dipilih sebulat suara oleh abang-abang dia. 🙂 Masa dah...

read more
Aktiviti Meniup Habuk.

Aktiviti Meniup Habuk.

Wow. Dah lama sangat ni aku tak update blog. Bukan setakat tak update je, buka menjenguk blog ni pon tak. Hahaha. Makin bertambah lah hutang-hutang post yang kena buat ni. >.< Mungkinkah lepas ni aku akan rajin balik menulis di sini? InsyaAllah la kot. Banyak...

read more

Categories

Cerita Lama Dulu-dulu

Incoming search terms:

  • ibu bayi blog (1)