Learning New Stuff – 3D Modelling : Part 2.

Learning New Stuff – 3D Modelling : Part 2.

Sambungan dari post yang lepas: Kali ni aku pilih a simple tutorial untuk ikut. Memang cepat je siapnya. Dan render pon sekejap je sebab render guna EEVEE instead of Cycles. Just a little details, here kalau rajin nak baca. Kalau tak boleh skip terus kat gambar di...

Azri the Merboy

Azri the Merboy

Aku ingat ke dah post dah photomanipulation Azri as Merboy ni. Rupanya belum lagi. Jadi kali ni update dulu lah pasal yang ni. Mula-mulanya aku nak cerita yang pasal art photomanipulation yang latest. Tapi simpan je la dulu. Esok-esok lah aku post. Hehehe. Jadinya. Di...

read more
Alif’s Warning

Alif’s Warning

Amboi. Siap warning bagai haa.. Hahaha. Ntah bila ntah dia buat ni. Aku tengok memang dah ada je tergantung kat board depan bilik dia.

read more
Hobi Baru Mak Beba, buat Photomanipulation!

Hobi Baru Mak Beba, buat Photomanipulation!

Seronok la pula buat benda photomanipulation ni. Dah macam-macam pula idea timbul. Macam-macam pulak aku nak buat. Hahaha. So this time ideanya datang masa aku tengah layan baca manga Akatsuki No Yona. Best manga ni. Kalau peminat manga silalah baca cerita ni kalau...

read more
The Kids Meet Pegasus

The Kids Meet Pegasus

It's been a while since I did any photomanipulation. Newbie sesangat pon. Hahaha. So far baru cuba sekali dua kali kot gitu. Tu pon ikut tutorial bagai. The first one dulu aku cuba buat Alif as Avatar Baby. Hahaha. Lama gila kan. Kali ni aku cuba buat sendiri je. Main...

read more
Micro Block – Lego untuk Mak Budak

Micro Block – Lego untuk Mak Budak

Mak budak pon teringin juga nak main lego. Hahaha. Al-kisah hari tu masuk kedai mainan kat dalam mall tu. Biasa la budak-budak ni. Nak 'tengok' katanya. Kalau ayahnya mood baik memang la daripada takde janji nak beli mainan pon satgi dapat la sorang satu mainan yang...

read more
Rest in Peace En. Robot

Rest in Peace En. Robot

RIP en. Robot tenet..tenet.. Ni antara toy Azri yang awal-awal la juga masa kecil. Sampai hati Azri rendam dia dalam baldi. (-_-); Aku masuk je toilet, terus nampak en robot berendam dalam air. Mungkinkah Azri nak suruh en. Robot mandi? Hahaha.. Walaupon begitu en....

read more
Jom Beli Sabun Rose Chempaca ni.

Jom Beli Sabun Rose Chempaca ni.

Ada banyak kali gak la aku nampak kawan-kawan aku dok recommend sabun Rose Chempaca ni. Katanya memang elok kalau nak buat cuci kasut sekolah budak-budak yang berkelarah tu. Hahaha. Kalau Alif ni tengok kasut dia memang lah beristighfar panjang. Dah dicuci pon hitam...

read more
Heartbeat.my
Hantarankahwin
NurismaHomestay
Little Whiz
CreativelyBeba

Categories

Cerita Lama Dulu-dulu