Kek Batik Sedap dan Mudah versi Mak Beba

Kek Batik Sedap dan Mudah versi Mak Beba

Lama juga aku dah tak buat kek batik. Tapi kali ni aku cuba resipi baru yang adik aku guna. Dia ada buat dulu, sedap pulak kejadiannya dan resipi ni pon tak pakai telur. Ntah macam mana serious kali ni rasa macam kejap gila lah siapnya. Hasilnya adalah sangat...

read more
Muffin Pandan Coklat Cip Sedap!

Muffin Pandan Coklat Cip Sedap!

My second attempt of baking muffin! Hahaa. Success gak lah. Kalau tak diambil kira bab all the chocolate chips sink to the bottom. Elok2 nak ade filling and topping, in the end jadi base je. Hahaha. Tapi ape2 pon, memang sedap!! Hahaa. Elok gebu and moist je muffin...

read more
Buat Roti Jala ni senang je rupanya (Resepi)

Buat Roti Jala ni senang je rupanya (Resepi)

Kalau dah siap karinya bab buat roti jala rupanya takde la susah mana. Aku pakai resepi roti jala dari website ni. Barang semua memang basic abes yang ada kat dapur. Dan yang penting memang sedap. Lembut je. Campur semua blend. Tapis sket. Masuk bekas untuk buat roti...

read more
Homemade pizza simple sesangat (Resepi)

Homemade pizza simple sesangat (Resepi)

Hari tu aku ade post kat FB gambo my very first Homemade Pizza. Wohooo! Kejayaan kay. Hahaha. And cakap nak share recipe yang aku gune untuk buat pizza super simple aku ni. Ini la postnya. Hehehe. So gini lah rupa pizza homemade saya. Not bad lah kan for a first...

read more
Roti Lapis Ayam dan Cendawan (Resipi)

Roti Lapis Ayam dan Cendawan (Resipi)

Fuhh. Semalam ntah tetibe mood elok plak nak pakai oven. Hahaha. Petang tadi punya la gigih dok try buat Oven-baked potato fries. Siap ngan cheese dip dia lagi. Verdict. Tak mo da buattt. Hahaha. Tobat. Lagipon En. Laki kata dia lagi suke wedges. Chaittt. Hari tu...

read more
Resipi Simple Sarapan Pagi Yummy..

Resipi Simple Sarapan Pagi Yummy..

Sejak Alif dah sekolah ni pagi2 kalau sempat buat la breakfast simple je..yang tak amik masa lebih dari 15 minit..hehe..Si Alif pon kadang boleh tahan gak dok nak kena pujuk dia pepagi suh pegi sekolah tu..amik masa.. Takde la original mana pon resipinye..hehe..but...

read more
Resipi Biskut Cerelac [Biskut Minyak Sapi]

Resipi Biskut Cerelac [Biskut Minyak Sapi]

Biskut Cerelac ni aku dapat recipe from akak ipar aku..sodap woo..nak buat pon simple gile..ingredients sangat sikit..but kasar belanja..hahahaa... Ni la rupe Biskut Cerelac tu.. Nak watnye memang simple jek...so kat bawah ni ialah bahan-bahan yang perlu ada dan...

read more
Heartbeat.my
Hantarankahwin
NurismaHomestay
Little Whiz
CreativelyBeba

Categories

Cerita Lama Dulu-dulu