Hari Raya Pertama bersama Azri.

Assalamualaikum semua, firstly Selamat Hari Raya Aidilfitri kami sekeluarga ucapkan kepada semua yang sudi membaca blog ni.

20140728-131513-47713740.jpg

Alhamdulillah, tahun ini kami celebrate hari raya berempat with the new addition to our family, En. Azri kita. Hehehe. Tahun ni turn raya di Sabah pulak. Extra meriah tahun ni beraya kat sini sebab family akak ipar aku pon join sekali raya. Selalunya kalau turn kitorg kat Sabah diorang beraya di Kelantan. Tahun ni special sket. :)

Bawah ni family picture dengan atuk dan nenek Klias.

20140728-131737-47857810.jpg

Gambar ade banyak lagi. Tapi yg ade kat HP aku yang ni je la sikit.

20140728-132115-48075297.jpg 20140728-132115-48075409.jpg 20140728-132115-48075523.jpg

Jadinya kesempatan ini kitorang, aku specially sebab aku yang selalu melalut kat blog ni, hahaha. Nak mintak maaf kalau ade salah silap ape2 yang tak perasan ke ape ke ye. Kosong-kosong kay.

Enjoy your Raya guys!

P.S: Mak tak sempat nak slim balik. Muke mak pon macam sama je bam-bam macam Azri. Hahaha.

written by beba

Azri bergolek-golek.

Tak lama lagi Azri nak masuk 6 bulan dah. Kejap je masa berlalu. Dalam minggu ni rajin betul budak ni berlatih golek-golek kiri kanan. Sekarang da terer dah aku tengok.

Gerak pusing-pusing segala.

20140726-090804-32884746.jpg 20140726-090805-32885043.jpg

Sekarang ni bule tahan semangat gak dak Azri ni. Hehe. Bab minum memang melekap je. Dah mak nye yang tak larat nak mengiring memanjang. Huhuhu.

Itu je la cerita. Nak taip pepanjang macam susah pakai satu jari je. Tangan lagi sebelah Azri buat bantal. :p

written by beba

‘Azri’s First 50 Days’ Photobook

Hari tu aku ada buat post pasal yang promo photobook tu kan?  Tinggal lagi 2 jam je lagi promo tu..so sape yang rasa nak beli and belom lagi sila check kat post aku yang sebelum ni kat sini. Mood ber’PHOTOBOOK’ datang lagi!! (open in new tab).

So this post just nak tunjuk Photobook pertama for Azri..sama jugak macam Alif dulu pon ade jugak, beza tajuk photobook Alif just nama diorang je..heheh..tapi masa buat photobook Alif yang first tu memang amatur lagi..design pon macam bersepah sket…so untuk Azri ni since aku pon last minutes baru nak tergocoh2 buat..jadinya tema dia jadi SIMPLE!! hehehehe…so silalah tengok hasilnya.

Azri's First 50 days photobook Azri's First 50 days photobook - day 2 and 10 Azri's First 50 days photobook - day 27 and 37

Ok la tu kan..hehehe..

For these 3 photobooks memang takde la nak pakai photoshop bagai..sebab tak sempat dah..nasib baik yang satu lagi tu Dak P punye..so dia buat dah siap2 aku cuma konon2 nak tengok je last2 nak jugak edit sebab macam rasa tak puas hati ngan ape yang dia buat..hahaha…

And since memang nak cepat aku tak buat from scratch..aku download readybook yang Photobook Malaysia dah sediakan and work from there…aku tukar2 gak la layout dia bersesuaian dengan gambar yang aku ade..and also background and some of the elements memang aku dah download awal2 and just import masuk ke Photobook Designer.

Okeh..nanti aku update lagi pasal another 2 photobooks plak..nak letak semua sekali 3 kang panjang plak.. :D

written by beba

Mood ber’PHOTOBOOK’ datang lagi!!

Dah lama gak tak buat Photobook ni. Kerajinan tu kurang..hahaha..tapi baru2 ni sekali terus 3 photobook aku buat..hahaa..2 je yang aku buat bebetul..yang lagi satu tu Dak P punye..Laki ai pon dah pandai berphotobook dah ni..hahaha..

So ini lah Photobook yang dah siap…

photobook offer

Photobook catalog motor Dak P :p hahaha…takde la catalog pon..tapi bile aku tengok memang penuh gambar motor lagi banyak dari gambar tuan punye motor dah…heheh.. Then photobook Azri’s first 50 days.. Abang dia ada..takkan la dia takde..ye tak? Lepas ni keja mak la nak kena buat photobook untuk Azri to match yang abang Alif dah ade… and last sekali.. Photobook review untuk tahun 2013.

Macam biasa kitorang beli voucher lah..time tengah murah..samada time 75% or 60% offer. Mahal woooo kalau tak tunggu offer. So..kalau korang nak buat Photobook, sila beli sekarang..ade lagi 2 hari lagi untuk promotion kat Photobook Malaysia untuk Medium Landscape Imagewrap.. RM64 je sebuah.. Click link ni untuk tengok promo. (Open in new tab)

Nanti2 bile rajin aku update ape rupa design isi dalaman photobook tu..hehehe..kali ni sebab last minute buat kerja so memang aku buat 100% kat Photobook Designer je..takde pakai photoshop pon..hehehe..

So itu je lah..jangan lupe beli voucher photobook tu..hehehe..Tak.. Tak…aku tak dapat ape pon promo photobook ni.. :p

written by beba