Fluff Mail!! Sampai jugak akhirnya.

20140806-072322-26602323.jpg

Hohoho. My first time beli wrap from oversea ni. Little frog ni asal kat Poland. Sepatutnya wrap ni sampai before raya. Wrap raya la kengkononnye. Tapi ntah camne ntah lama lak lepak kat Kastam. Sampai KK on 25th July. 26th da tak hantar pon barang. Lepas raya baru dia nak hantar. Huuu. So baru lah dapat sebab time diorg hantar kat umah kitorang kat kampung lagi beraya.

Jadinya this is my first shortie wrap. Since my base size is 6. So aku beli size 4. Wrap ni namanya Brown Pyrope. Panjang for a size 4 is 3.6m. Dok raba2 wrap ni macam lagi lembut kot to the touch banding dengan Jumpsac Bowwow Rainbow aku tu time baru sampai. Anyway middle marker wrap little frog ni comel je. Hehe.

20140806-074742-28062338.jpg

Tak test pon lagi ni. Nak kena basuh dulu and then tengok balik tutorial camne nak lilit. Hahaha. Yang aku ingat nak buat FWCC and FCC je.

Lepas ni nak belajar buat Double Hammock and maybe Rucksac ke ape namanya and maybe satu jenis hip carry. Harap2 En. Azri kita memberi kerjasama. Hehehe.

Satu lagi tu aku beli carrier bag untuk wrap, beli yang Sandy Agate II. Nasiblah tak beli wrap in Sandy Agate II sebabnya aku tengok macam da lebih kurang sama je pulak macam Bowwow Rainbow. Hehehe.

20140806-075246-28366432.jpg

Itu je kisah royan wrap aku untuk kali ni. Hehehe.

written by beba

2013 A Year Review Photobook..

Salam semua,

Cerita pasal photobook lagi..hehehe..lepas ni ade lagi satu..hahhaa. Dah la hari tu terbeli lagi satu photobook. Plan nye nak buat photobook untuk time tunang dolu2..hehehe..

So ni just nak tunjuk je gambo photobook yang aku buat tema review in a year. Kiranya macam summary ape yang jadi dalam tahun 2013. Silalah tengok gambar photobook aku yang tak seberapa ni..hehehe..

2013-review-photobook-01 2013-review-photobook-02 2013-review-photobook-03

Since buat last minutes kan so memang aku pakai readybook yang Photobook Malaysia dah sediakan..cuma yang ada pasal Easter la, x-mas semua tu aku delete lah..sebab tak perlu kot..hehehe..then tambah ape yang patut macam hari raya. Then ade special occasions, i.e: bercuti, gi kidzania etc..

Macam best je kalau buat camni kan..so lepas ni boleh la buat lagi..tunggu next year la plak..hehee..boleh buat untuk tahun 2014 pulak.

written by beba

Kekal terpacak.

20140801-135850-50330081.jpg

Amacam. Hahaha. Ni time beraya kat kota belud hari tu. Masa 2 syawal.
Tapi ni Azri dok tenang muke depan kipas. Bukan ori pon pacaknya. Hahaha.

Bile tengok balik macam ini je gambar yang ade. Lagi yang gambar selfie mak ngan Azri je banyak masa menunggu dalam kereta.

20140801-140629-50789876.jpg

So. Itu je la ceritanya. hehehe.

written by beba

Rendang Daging by Puan Beba

Fuh. Berjaya. Hahahaa. Pertama kali dalam hidup aku berjaya buat rendang daging. Taa daaaa.

20140801-100551-36351508.jpg

Rupe boleh tahan la kan? Haha. As for rasa tu macam terover pedas. Banyak sangat letak cili. Takpe. Lagi 2 tahun boleh cuba lagi. Hahahaha. Tahun depan of course raya Kajang takyah la buat sendri.

Memula tu konon nak buat kuah kacang sekali. Tapi angan2 je la. Baru buat rendang da melepek join Azri. Hehehe.

Nasib lah akak ipar aku buat kuah kacang. Merasa la makan nasi impit kuah kacang and rendang di pagi raya. Hehehe.

20140801-101338-36818929.jpg

Yummy yummy in my tummy.

written by beba