Alif Tukar Tadika Lagi…

Hehehe. Seperti yang dah ditulis kat tajuk tu, nak cerita pasal Alif’s first day at his new tadika. Kali ni Alif masuk Tadika ABS pulak. Tadika ni baru je bukak kat KK ni. Tapi kat semenanjung macam ade 2 tahun kot kalau tak silap.

Reason yang paling kuat untuk tukar tadika ialah tadika ni dekat lagi dari rumah and just a little bit cheaper banding ngan Little Caliph. Looking at the modules pon macam menarik jugak. Konsep bermain sambil belajar. Then macam ade modul usahawan ajar budak2 konsep berniaga and manage duit ke camtu. Ade kelainan sikit. Hehehe.

Aku memang takmo Alif kena buat homeworks and exams awal-awal sangat. Biarlah sok sekolah rendah baru harung and that is just less than a year je lagi. Hahahaha. Main lah puas-puas anak oii.

IMG_2896-0.JPG

Gambar first day tadika. Uniform tak dapat lagi plak. Kureng fefeeling mak anak first day of school. Hahaha. Balik rumah excited habis dia cakap kat aku ‘I really have so much fun at the tadika mak. This tadika is the best ever.’ Hehe. Kalau cikgu dia dengar mesti bangga cikgu. Hehehe.

Tadika ni mediumnya Bahasa Melayu, bagi Alif improve bahasa melayu dia pulak. :)

written by beba

Welcome 2015.

Wow. Kejap je rasanya, macam baru je buat post tapi rupenya da berabuk 10 inci blog ni. Hahaha.

Alhamdulillah, Allah bagi peluang lagi buat kami untuk bernafas di bumi ni. Ntah kenapa ayat aku tetibe skema lak ni. Haha. Dah lama sangat agaknya tak buat blog post. Ntah ade ke tak lah lagi agaknya yang still bace blog picisan aku ni kan?

Kepada sesape yang masih setia tu terima kasih banyak2 sebab sudi bace. Kepada yang tetibe termasuk kat blog ni sebab tercarik something ke. Terima kasih jugak dan selamat datang. And seriously I should stop merepek ntah ape2 ni. Hahaha.

Jadinya, sempena tahun baru 2015 ni diharapnya aku akan jadi lagi rajin nak update blog. Lagi2 pasal anak kecik comel saya yang no.2 En. Azri tu.

Sorry ye Azri. Nanti mak qada semua cerita and progress Azri ek. InsyaAllah.

So next month on February. Azri turns 1 and abang dia Alif dah pon 6 tahun. Kejap je masa berlalu. Dah besar panjang anak bujang aku yang sorang tu.

Sebab dah lama tak tulis blog semua pon aku dok cuba sumbat kat post ni. Hahaha. Okay lah. Itu je for now. Nah gambar anak2 bujang saya. Pagi2 masih bacin on 01.01.2015.

IMG_2817.JPG
written by beba

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

IMG_1399.JPG

Tanggal 31, bulan 8, 57…

Huih. Semangat Azri nak sambut merdeka ni. Hehehe.

Dak P sambut Merdeka pagi nanti kat atas Gunung Kinabalu la kot. Mesti dah start panjat naik gi Low’s Peak dah ni.

Nenek Kajang plak ngan maksu and makcik Kinah dok ronggeng kat Langkawi.

Kitorang? Lepak rumah je laaahhh. Hehehe.

Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 57.
MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

written by beba