‘Azri’s First 50 Days’ Photobook

Hari tu aku ada buat post pasal yang promo photobook tu kan?  Tinggal lagi 2 jam je lagi promo tu..so sape yang rasa nak beli and belom lagi sila check kat post aku yang sebelum ni kat sini. Mood ber’PHOTOBOOK’ datang lagi!! (open in new tab).

So this post just nak tunjuk Photobook pertama for Azri..sama jugak macam Alif dulu pon ade jugak, beza tajuk photobook Alif just nama diorang je..heheh..tapi masa buat photobook Alif yang first tu memang amatur lagi..design pon macam bersepah sket…so untuk Azri ni since aku pon last minutes baru nak tergocoh2 buat..jadinya tema dia jadi SIMPLE!! hehehehe…so silalah tengok hasilnya.

Azri's First 50 days photobook Azri's First 50 days photobook - day 2 and 10 Azri's First 50 days photobook - day 27 and 37

Ok la tu kan..hehehe..

For these 3 photobooks memang takde la nak pakai photoshop bagai..sebab tak sempat dah..nasib baik yang satu lagi tu Dak P punye..so dia buat dah siap2 aku cuma konon2 nak tengok je last2 nak jugak edit sebab macam rasa tak puas hati ngan ape yang dia buat..hahaha…

And since memang nak cepat aku tak buat from scratch..aku download readybook yang Photobook Malaysia dah sediakan and work from there…aku tukar2 gak la layout dia bersesuaian dengan gambar yang aku ade..and also background and some of the elements memang aku dah download awal2 and just import masuk ke Photobook Designer.

Okeh..nanti aku update lagi pasal another 2 photobooks plak..nak letak semua sekali 3 kang panjang plak.. :D

written by beba

Mood ber’PHOTOBOOK’ datang lagi!!

Dah lama gak tak buat Photobook ni. Kerajinan tu kurang..hahaha..tapi baru2 ni sekali terus 3 photobook aku buat..hahaa..2 je yang aku buat bebetul..yang lagi satu tu Dak P punye..Laki ai pon dah pandai berphotobook dah ni..hahaha..

So ini lah Photobook yang dah siap…

photobook offer

Photobook catalog motor Dak P :p hahaha…takde la catalog pon..tapi bile aku tengok memang penuh gambar motor lagi banyak dari gambar tuan punye motor dah…heheh.. Then photobook Azri’s first 50 days.. Abang dia ada..takkan la dia takde..ye tak? Lepas ni keja mak la nak kena buat photobook untuk Azri to match yang abang Alif dah ade… and last sekali.. Photobook review untuk tahun 2013.

Macam biasa kitorang beli voucher lah..time tengah murah..samada time 75% or 60% offer. Mahal woooo kalau tak tunggu offer. So..kalau korang nak buat Photobook, sila beli sekarang..ade lagi 2 hari lagi untuk promotion kat Photobook Malaysia untuk Medium Landscape Imagewrap.. RM64 je sebuah.. Click link ni untuk tengok promo. (Open in new tab)

Nanti2 bile rajin aku update ape rupa design isi dalaman photobook tu..hehehe..kali ni sebab last minute buat kerja so memang aku buat 100% kat Photobook Designer je..takde pakai photoshop pon..hehehe..

So itu je lah..jangan lupe beli voucher photobook tu..hehehe..Tak.. Tak…aku tak dapat ape pon promo photobook ni.. :p

written by beba

Plan persediaan makan solid food for Azri.

Azri bulan ni dah masuk 5 bulan. So next month dah boleh la start dia makan solid food.. Horeyyy!

Ni lah rupa budak 5 bulan tu.. Ayah baru belikan kopiah..heheh..saje pakaikan..tapi kaki exposed la pulak..hahaha.. Imam Muda seksi gitu..

Azri - 5 months young.. :D

So berbalik pada tajuk. Plan persediaan untuk makan solid Azri nanti. Perkakas ape yang PERLU di beli apa yang mak BERANGAN nak beli..hahaha.. so rasanya ape yang perlu ialah:

  • Spoon and Bowl
  • Bib
  • Blender untuk blend makanan baby (kang rasa cili plak Azri makan apple puree dia..hahaha)
  • Steamer?

Tu je kot..

So yang spoon and bowl kompom kena beli…kalau tak camne nak makan nye..yang ni ingat ke nak carik kat sini je..kot..

As for bib tu..tak sure lagi..tapi sementara ni pakai yang dah ade ni je lah..sebab kita yang suap dia kan..takde la bersepah sangat..bile dah bagi makan sendiri-sendiri kang..haaa..itu memang laaa habis bersepah merata-rata.

So memula tu ingat ke nak beli mende alah Little Bean –  Multi Function Food Processor ni..

littlebean-foodprocessor

Mende alah ni boleh steam and blend sekali makanan. Nampak macam best. Aku jumpe Little Bean Food Processor ni kat website Fabulous Mom (will open in new tab). Ade sale gitu sekarang. RM 167.92. Tapinya masa dok browse blog orang katanya steam ni macam on the first few months je..so macam tak pakai lama..jadinya cancel la plan mak nak angkat mende ni sebijik. Pakai je la rice cooker tu kang kalau nak steam..heheh..jimat..

Tapinya ade lagi..Mak Azri tergoda plak ngan mende alah ni..

baby bullet blender

COMEL!! haih..tergoda sungguh. Baby Bullet! hehehe…Yang ni complete set untuk buat baby food. Siap bekas untuk simpan frozen sekali. and buku tu pon siap ade recipe and guide ape nak bagi makan kat baby. macam besttt je..kat lelong.my ade jual RM 150.00.

baby bullet blender - complete set

Menarik kan?? Haihh..godaan kuat ni…hehehe..tengok dulu macam mana..

OR lagi satu option..beli hand blender je…dalam RM 150++ gak gitu ade jual kat FB..

Ni plak optional macam rasa nak beli gak..

MunchkinFreshfoodfeeder

Namanya Munchkin: Fresh food feeder. Tapi pon sama…tengok la dlu camne nak beli ke tak..hahaha..yang ni tak penting pon. Saje gedik je Mak Azri ni.. :p Mende alah ni ada kat LittleWhiz (RM 25.10)

Ok lah..tu je update kali ni..nanti kalau dah beli memana ape nye..baru la update lagi..

written by beba

Ramadhan pertama bersama Azri.

20140703-042439-15879039.jpg

Alhamdulillah. Ramadhan datang lagi. Kali ni ramadhan diserikan dengan budak kecik bernama Azri ni. Tiap2 pagi dari 1st Ramadhan tak pernah dia skip sahur. Dalam pukul 4 gitu mesti dia bangun. Hehehe.

Abang Alif pulak? Selamat di lalaland. Tidoooo. Hari ni je tetibe dia terjaga. Pastu dok main Lego lak.

20140703-044028-16828678.jpg

Azri normally subuh je dia pon buka lah. Hahaha.

Okay lah. Itu je update buat masa ni. Hehehe. Hutang kat blog pon makin bertambah. Banyak cerita tak update. Tu lahh malas sangat nak update blog. Huu.

written by beba