Adam and Jaundice

Adam and Jaundice

Alhamdulillah. Hari ni dah lepas dah dari kena ambil darah untuk check kuning Si Adam. 6 kali gak lah kena berulang setiap 2-3 hari gitu ke Klinik Kesihatan. Anak-anak aku semua pon memang ada jaundice, tapi cuma Azri sorang je la yang merasa duduk bawah lampu biru...

Tadika ABS Graduation Day

Tadika ABS Graduation Day

Alhamdulillah. Tuan Muda Alif kita dah pon Graduate. Hahahaha. Siap ade jubah bagai lagi tu budak-budak sekarang grad tadika. Bergaya. hahaha.. Ada aku dengar-dengar cerita tahun sebelumnya macam grand juga majlis, cuma tahun ni entah kenapa ntah kurang pulak grand...

read more
‘Blog to Book’ Project

‘Blog to Book’ Project

Assalamualaikum and hi all, another update from me! Yay! Tiup habuk.. fuh fuh.. hahaha.. So another of my project yang belambak2 semua nak buat tapi tak terbuat..hahaha.. Actually memang dah lama dah nak buat membuku kan blog post kat blog 'Habibah & Anas' ni.....

read more
Quiet Book for The Kids – Siap!

Quiet Book for The Kids – Siap!

Alhamdulillah..siap ponnnnnn quiet book saya ni..last time buat project felt sampai setahun baru nak siap..hahaha..kali ni macam bagus la sket kan.. Secara keseluruhannya saya sangatlah berpuas hati dengan hasil kerja tangan saya ni.. hihihi.. takde la kemas mana,...

read more
Chef Alif memasak..

Chef Alif memasak..

Actually this was an unplanned activity for Alif, sebelum ni memang ada gak niat nak ajak dia masak-masak mende simple. So nak dijadikan cerita, few days ago on 6 oct haritu macam petang-petang dok lapo..malas plak tu nak buat ape-ape yang renyah ni..hahaha.. so...

read more
Project ‘Quiet Book’ for Azri and Alif..

Project ‘Quiet Book’ for Azri and Alif..

Another felt project by Beba..ye haa! Hahaha.. Project ni dah lama plan and dah almost siap dah sebenarnya.. tinggal sikit je lagi, tapi barulah sekarang nak buat post pasal project 'Quiet Book' ni.. or some people panggil 'Busy Book' tak kesah la memanakan.. tapi...

read more
My own Handmade Fauxdori

My own Handmade Fauxdori

It's been a while since aku BERNIAT nak berplanner-planner ni..hihihi.. Niat di hati tu of course lah nak improve sikit discipline diri ni..so start dulu from task level je.. Task management. Hari-hari buat TO-DO list and try to complete it all dalam hari tu..before...

read more
Miles From Tomorrowland Giveaway!

Miles From Tomorrowland Giveaway!

It's been a while since aku join any giveaway ni. Masa Alif kecik2 dulu memang rajin gak lah masuk. Ada lah few times we got lucky and win something. hehehe.. Nak carik kat mana nak join contest or giveaway pon dah tak tau dah..hahaha.. Giveaway ni tak sengaja...

read more
Heartbeat.my
Hantarankahwin
NurismaHomestay
Little Whiz
CreativelyBeba

Categories

Cerita Lama Dulu-dulu