My Handmade Angry Bird Felt Handphone Pouch..

Dah lama dah nak buat post pasal hasil kerja tangan felt aku yang tak seberapa ni..tapi biasa laa.. :p

Actually aku pon tak sure la ape yang aku buat sampai tak tersempat2 nak update blog ni..padahal takde la banyak pon kerja yang dapat aku accomplish dalam sehari..huuu…

So..gini la rupenya bekas handphone angry bird baru aku tu..baru tak baru laaa..hehehe..baru post kat sini.. :p gambo pon cam gelap semacam plak..actually merahnye agak merah gak la..tak cam dalam gambar tu..

bekas-handphone-felt-angrybirdbekas-handphone-felt-angrybird-back

amacam? cam cute tak?? hehehe..siap ade bunga plak atas kepala angry bird tu..saje jek letak..cam ayu sket la konon..angry bird tu kompom betina…hehehe…payah gak la aku dok berusaha nak membuat rupe angry bird tu..

untuk yang nak tutup atas tu..aku just pakai velcro jek..senang nak bukak tutup..button tu seperti biasa just accessories jek..konon2 nak bagi cam cantek sket.. :p hohoho..

For now memang takde plan nak wat project felt baru pon..takde idea..hari tu ade la hati nak buat balik yang felt nombor2 untuk budak tu..kalau tak ingat boleh refer kat post aku yang pasal Nice gifts untuk budak2 made from Felt..kiranya dalam dah dalam 45% la buat…datang plak anak aku yang comel lote tu..ntah camne dier boleh capai plak beg buat kerja aku tu..abes la di guntingnye..huu..terus off mood nak buat…

Kay laa..that’s all for now.. ๐Ÿ˜€

p.s: cam dah lama plak tak join2 contest ni..nanti nak gi usha2 jap la kot2 ade contest best.. :p

Incoming search terms:

  • angry bird felt (55)
  • felt angry bird (48)
  • felt handphone pouch (40)
  • handphone pouch felt (23)
  • handmade handphone pouch (19)

Mana nak makan Kari Kepala Ikan tersedap di Kota Kinabalu..

Kalau korang tersinggah ke Kota Kinabalu ni..and rasa2 nak merasa kari kepala ikan..tak yah carik tempat lain dah pergi jek kat Krishna Fish Head Curry House..kompom sedap..sebab aku dah pergi situ few times dah…and everytime kalau terasa nak makan kari kepala ikan memang pergi sana jek…kat Donggongon, KK.

kari kepala ikan krisha fish head curry house

kepala ikan kitorang kecik jek..sebab makan 2 orang jek kan..tapi kari dier memang meletop laa..best~~ kalau tak caye kena try sendiri laa..ni gambo lama..hahaha..bile wat post ni cam terasa nak makan kari kepala ikan la pulak kan…

hari tu masa adik aku datang sini jalan2 ngan family bakal mentua dier ingat nak bawak adik aku, awek dier and 2 orang adik awek dier gi makan kat krishna fish head curry house ni (family yang lain2 tak dapat nak angkut..diorang sampai 10 orang datang sini beramai2..)…tup2 sampai tutup la pulak..huu..tak sure la memang tiap2 hari ahad tutup malam ke camne..tapi tak tercapai la niat nak makan kari kepala ikan tersedap kat KK ni..hehehe..takde rezeki..

banana leaf rice with fish head curry at krishna curry house kota kinabalu

kat sini makan atas daun pisang jek..alahai..berkeriuk2 perut aku sambil menaip post ni..esok nak ajak dak p makan kari kepala ikan kat krishna ni laa…

owh..walaupon namanya Krishna Fish Head Curry House tapi sini makanannye ‘halal’..kalau tak takkan la aku pergi makan kot kan..hehehe..ade logo halal bertepek besar gile kat dinding restaurant ni..

so tu jek la post aku setelah lama menyepi.. :p lapo la plak~~~

Incoming search terms:

  • tempat makan best di kota kinabalu (42)
  • tempat makan di kota kinabalu (35)
  • kari kepala ikan kota kinabalu (31)
  • makanan sedap di kota kinabalu (17)
  • tempat makan menarik di kota kinabalu (13)

First time Alif makan kat Chili’s

alif makan di chilli's KLCCKat KK takde Chili’s so mesti la ni time balik raya hari tu kan…hehehe..baru la sekarang nak buat post pasal ni :p Sorry sangat2 sebab lately aku cam memang tak aktif langsung mengupdate blog ni..mood tu memang kureng jek..tak tau sebab ape…ops..dah lari tajuk…hehe..

So see muke budak first time makan kat chili’s tu? cam berselera la konon… :p Tapi tak abes pon dia makan..ntah cuit sane cuit sini..dah..main jek lebih..nasib baik la kid’s meal ni free..

Tapi memang banyak gile gak portion makanan kat Chili’s ni..kekenyangan gile la kitorang siap tapau lagi tu bawak balik fajita yang cam ala2 tak tersentuh pon..hehe..

makan chili's KLCC - makanan yang di order kat chili's

Termasuk Alif kitorang berlima pergi makan kat Chili’s KLCC ni..gi KLCC pon sebab aku nak gi Kinokuniya..gi carik buku..sempat gak la belasah beli 3 buah buku untuk diri sendiri and Alif dengan hebatnya mengepau aku buku RM33..lagi mahal tu dari sebijik buku aku…huu..ni kes suh ayah dier tolong carikkan buku untuk Alif la ni…alasan dier Alif nak buku tu..

eating at chili's KLCC

gambar pemakan2 ade yang ni jek..sebab dok kusyuk melantak..hehehe..tapi kalau nak kate sedap sangat makan kat Chili’s ni tak gak pon..bule2 laa…

Okeh..nak sambung tengok cite “Bones” ๐Ÿ˜€

Incoming search terms:

  • makan di chilis (59)
  • makan di chillies (23)
  • makan kat chilis (22)
  • chilis klcc (21)

Tomato Berkembar..

tomato kembar

kembar tomato

cam ala2 menara berkembar plak..hehehe..ni post saje2 jek..cam menarik plak aku terjumpe tomato gini..saje jek nak share.. :p dah selamat masak and makan dah pon tomato ni…dah lupe plak bile aku terjumpe tomato kembar ni..gambar jek tersimpan dalam laptop ni.. ๐Ÿ˜€

Sebenarnye belum tido lagi ni..hehehe..dok sebok tengok cite ‘Bones’. :p

Kay la..tu jek..malas nak karang panjang2..nanti2 cerita lain plak..lagipon cerita pasal tomato berkembar ni ape jek nak diceritakan… hehehe…

 

Ni Dalam Kapal Terbang..Bukan Dalam Rumah Ye~~

dalam-kapal-terbang-airasia

Ni la tempat Alif melepak time balik from Raya dalam plane hari tu…boleh pulak dok baring kat tempat letak kaki tu..bukannye bersih pon bawah tu..tapi kalau tak bagi baring kat situ kang mengamuk sakan plak ke pe ke..so biar jek laa..asalkan dier suke hati..huu…kitorang pon aman bahagia.. :p

Gambar-gambar hari raya hari tu pon tak keluar lagi..huu..ada dalam camera..tak transfer lagi..harap2 dapat la post before habis raya ni..hahaha…

Owh..ni ada satu gambar raya hari tu time kawan aku Ain and Murni datang beraya kat umah Kajang..Thanks korang for coming..happy Alif dok nak ngajak makcik2 dier join main Zombies VS. Plants ๐Ÿ˜€

murni dan ain datang berayap.s: cam ramai pulak kawan and kenalan aku dok keluarkan berita dah pregnant..bila la pulak turn aku ni..huuu.. ๐Ÿ™ belum ade rezeki lagi..