Tomato Berkembar..

tomato kembar

kembar tomato

cam ala2 menara berkembar plak..hehehe..ni post saje2 jek..cam menarik plak aku terjumpe tomato gini..saje jek nak share.. :p dah selamat masak and makan dah pon tomato ni…dah lupe plak bile aku terjumpe tomato kembar ni..gambar jek tersimpan dalam laptop ni.. ๐Ÿ˜€

Sebenarnye belum tido lagi ni..hehehe..dok sebok tengok cite ‘Bones’. :p

Kay la..tu jek..malas nak karang panjang2..nanti2 cerita lain plak..lagipon cerita pasal tomato berkembar ni ape jek nak diceritakan… hehehe…

 

Ni Dalam Kapal Terbang..Bukan Dalam Rumah Ye~~

dalam-kapal-terbang-airasia

Ni la tempat Alif melepak time balik from Raya dalam plane hari tu…boleh pulak dok baring kat tempat letak kaki tu..bukannye bersih pon bawah tu..tapi kalau tak bagi baring kat situ kang mengamuk sakan plak ke pe ke..so biar jek laa..asalkan dier suke hati..huu…kitorang pon aman bahagia.. :p

Gambar-gambar hari raya hari tu pon tak keluar lagi..huu..ada dalam camera..tak transfer lagi..harap2 dapat la post before habis raya ni..hahaha…

Owh..ni ada satu gambar raya hari tu time kawan aku Ain and Murni datang beraya kat umah Kajang..Thanks korang for coming..happy Alif dok nak ngajak makcik2 dier join main Zombies VS. Plants ๐Ÿ˜€

murni dan ain datang berayap.s: cam ramai pulak kawan and kenalan aku dok keluarkan berita dah pregnant..bila la pulak turn aku ni..huuu.. ๐Ÿ™ belum ade rezeki lagi..

 

Kuih Ciki??

First time aku jumpe benda alah kuih ciki ni..tapi bukan sebab aku minat nak makan ke pe yang aku dok beli tu..aku just nak snap gambo jek..tapi tak bawak plak henpon time tu…so beli jek la..RM1.50 jek pon…

kuih ciki

mesti korang cam tertanye ape kejadah nye yang aku dok minat plak ngan kuih ciki ni kan?? bukan sebab pembungkus dier pink ek..hehe..actually “Ciki” ni nickname yang kitorang dah besar2 ni bagi kat adik bongsu kitorang..tu la cam bile jumpe tu terus cam “eh..bile pulak ciki jual kuih ni?” hahaha.. ๐Ÿ˜€

Incoming search terms:

  • resepi kuih ciki (74)
  • kuih ciki (44)
  • cara buat kuih ciki (2)
  • cara membuat kuih ciki (1)
  • kuih ciki cara cara buat (1)

New Blog Makeover – Sempena Raya kot? :p

Tetibe cam rasa boring pulak tengok template lama..so..jeng jeng jengg….dah berwajah baru lagi blog kitorang ni.. ๐Ÿ˜€

ok tak?? kali ni memang aku wat concept yang clean and simple jek..tak banyak macam2 images bagai…

blogmakeover-wordpress

 

muke kitorang bertiga tu vector art potrait yang aku wat sendri pakai illustrator..mencuba bakat orang kata..hehehe..payah gak..maybe depend on gambar original gak kot..aku punye yang paling senang buat..then alif..yang paling susah buat dak p..tu yang nampak pelik sket tu..tapi dah malas nak adjust lagi dah..hahaha..mahap ye dak p…

Kalau ade sesape yang berminat nak me’makeover’kan blog dier boleh la contact aku..aku wat gak untuk orang..as for harga tu..standard laa…nak charge murah2 sangat tu takde laa..lagipon kat Malaysia ni aku tengok harga memang dah murah dah..kalau kat luar negara sane cam kat US template yang custom made and unique ni sometimes diorang bule charge sampai USD300 and above..kalau kat Malaysia ni kita nak charge RM900 memang takde sape la nak bayar ye tak?? Harga aku bukan setakat below USD300 je..below RM300 lagi..harga untuk blog wordpress and blogspot lain sket..

Normally boleh siap dalam 3-6 days (hari bekerja ye)..depend on the complexity of the design dan jugak kepantasan clients bagi feedback..kalau nak tengok portfolio aku boleh la bertandang ke CreativelyBeba.

For now aku memang tak active sangat wat design2 ni..sebab marketing memang tak buat ape sangat pon…so job memang normally takde la..so takde la kena queue ke pe..hehe..tapi tengok la camne..kalau teringin nak berfull time buat designing ni ke.. :p

cam terlebih panjang pulak post aku ni..heheeh…

Incoming search terms:

  • makeover blog (12)

Selamat Hari Raya Aidilfitri kawan-kawan~~

Raya sebulan kan..so tak terlambat lagi la kan kalau baru sekarang kitorang nak ucap ‘Selamat Hari Raya Aidilfitri‘ kepada semua kawan2 tak kesah la yang memang kenal face to face or yang kenal online jek.. ๐Ÿ˜€ and also to sesape jek yang datang melawat ke blog aku yang tak seberapa ni…

Ampun dan maaf kami pinta seandainya ada apa2 yang telah ditulis dalam blog ni mengguris hati, or menyakitkan hati sesape yang membacenye…tak senang untuk memuaskan hati semua orang kan..and lagi2 pulak orang yang salah faham dengan apa yang kita maksudkan..jadi di hari dah bulan yang baik ni jom la kita bermaaf-maafan ye.. ๐Ÿ˜€

selamat hari raya aidilfitri - maaf zahir dan batin

nak post gambar raya pon cam tak transfer pon lagi..tapi kat FB en. laki dier dah upload dah..lama btol aku cuti raya ni..cuti mengupdate blog..hehehe..even konon2 nak buat yang blog challenge tu pon dah tak 30 days dah laa..but akan aku buat gak la tu slow2..bile time aku dah kering idea ke…actually pending post yang dalam kepala otak aku ni cam ade jek..but nak menaip nye yang malas bebenor tu… :p

kay la..ni jek for now..

p.s: pasni nak tukar template lagi..tengah dalam proses.. :p kali ni mmg simple and clean abes laa..