Gaya budak kecil masa kini..

Semalam aku nak update..TETAPI masa aku nak update tu laaa internet jadik cam slow sesangat sampai mmg tak bule nak update laaa..

so this is just a short update..kurang mood sket..hehehe.. 😀

ni la gambar2 En. Alif berposing2 depan camera..

gaya-dak-kecik

anak lelaki kuen alif..

p.s: adoiii..hari ni pon teruk sgt ni connection…dari petang tadi nak buat entry ni..dah malam gini baru bule masukkan gambar…

Air Asia – RM50 for Infant!!

Baru-baru ni aku pegi la check website air asia (selalunya pas dapat email red alert from air asia la…) aku ade la jumpe tiket murah..as usual dalam RM59 la lebih kurang untuk sorang one way..ada lagi yang murah dari tu..tapi yang tu yang selalu jumpe la..ayah aku bli untuk bulan 3 tahun depan datang sabah tu dapat murah gle..one way sorang dalam RM30+ kot..

tapi tu bukan la ceritanya pon..hohho..main ceritanya as the title kat atas tu..harga untuk infant da naik to RM 50!! haiyoo…before this RM30 jek..huu…tapi aku pegi tengok tiket nak pegi sandakan (anas nak bawak jalan2 tgk orang utan..hehehe…) tiket kitorang paling murah boleh dapat RM23 sorang untuk pergi and RM57 sorang untuk balik…tapi alif plak..pegi balik RM50!! maknanya dier punye tambang lagi mahal dari kitorang da…huuu…saje jek air asia ni naikkan harga untuk baby..

baru jek hari tu aku ada siapkan banner kecik untuk Sabah Accessories. Sangat simple aku buat ni..takde gerak2 animation sume tu..just static image..tapi aku rasa ok la..cam agak puas hati..kalau korang ada blog ke site ke..tolong2 la ye tepek kat sidebar korang..tolong2 promokan for me..:D banner kecik tu ada kat bawah ni..code dier aku da sediakan..korang just copy and paste kan jek code ni kat template or widget or sidebar ke ape2 ke ek.. 🙂 thanks so much!!

p/s: at the end of the code ade code *< p >* yang aku pon tak tau camne nak padam benda tu…so bila korang paste code kat atas tu make sure korang delete ek code *< p >* tu..kata tak nanti maybe akan kacau ape2 display ke..huuu..

Incoming search terms:

  • airasia infant (18)
  • air asia infant (13)
  • airasiainfant (1)

mandi wiladah..

huu..arini dok umah jek..xde wat pe pon..relax2..hehe..tp cam boring gak..heheh..kena kuar gak kot..g exercise jalan2..kalu kat umah ni mmg xberjalan ke mana pon..hehe..

tadi aku cam tergerak nk search the net pasal mandi wiladah…nk tau ape hukumnye wajib ke ape ke..ade beberapa version jawapan yang aku jumpe..mandi wiladah and mandi nifas ni kirenyer lain..so nak dipendekkan cerita..dari pemahaman aku…mandi wiladah ni wajib untuk perempuan yang keguguran atau pon bersalin tapi tak diiringi dengan darah nifas..tp kalu ade darah nifas lepas tu maknanya da xwajib da mandi wiladah..just tunggu kering darah nifas ni then baru mandi…

kalu nk lebih lanjut bule la refer kat websites kat bawah ni..:

as for baby boy…esok la baru aku update..hehe..sbb esok baru pegi tengok dier..harap2 da besar da..hehehe..dak p skang ni cam xsabar la nk baby boy kuar…kejap2 kang tanye bile nk kuar ni..hahaaha..tp aku pon skang ni mmg xde ape2 tanda pon yang macam baby boy ni nk kuar..serasa2 aku baby boy still active lagi bergerak ni..org cakap kalu da nk dekat2 beranak tu baby cam da kurang da bergerak..

owh ade lagi satu yang aku nk tau ni..nnt time beranak sok kite kena pakai baju hospital bagi ke time beranak tu? ke pakai baju kite sendri? biasanya org pakai baju ape ek??? mak mertua aku soh aku bawak kain batik..huu..aku bawak jek la satu..aku bukannyer reti pon pakai kain batik ni…

Incoming search terms:

  • mandi wiladah (18)

baby boy’s latest update!!

hohoho..semalam 10/12/08 adalah hari check-up baby boy...as usual macam selalunyer..en doctor aku cakap ‘sangat bagus’…heheh…maknanyer xde problem la kan..:D masa scan baby boy pon dier kate sume pon nampak normal…and sekarang ni berat baby boy da naik 413g dari dulu…so skang ni dier da 1.78kg at 31 weeks!! hohoho..( gelak santa claus..heh )

next 2 weeks nnt kite tgk lagi camne progress baby boy..hohoho..skang ni baby boy slalu gak dok galak2 bergerak ni..cam skang ni pon tgh dok menaip ni dier dok gerak2..hehe..tp biasenye kalu lepas aku makan mesti dier dok relaks2 kat dalam perut ni..hehe..agaknyer dier dok enjoy makanan kot..heheh..korek2 makanan..:D

owh..burger favorite aku da kuar da skang ni…nampaknye allah makbulkan doa aku untuk makan burger ni before baby boy lahir n aku terpaksa berpantang..hohoho…aku tak pernah missed pon makan burger ni every year…slalunyer kuar either bulan 1 or bulan 2..tu la aku cam takut xsempat jek..mesti korang pon da bule guess kan aku cakap pasal burger per..hehehe..mesti la Prosperity Burger from McD…lagi2 this year plak double beef lagi!! mmg besh laa…:p xsabarnyer nk makan…hohohoho…

baby 3d scan..again..

semalam petang kitorang g wat 3d scan lagi skali..ingat ke sesaje la nk tgk muke baby..hohohho..tp hasilnyer..nada! huuu..terasa cam rugi pon ade..mesin doctor tempat kitorang pegi ni mmg xsecanggih mesin yg kitorang g kat vision college..yg kat sane tu walopon baby still kecik tp cam nampak gak muke dier sket2..and the pics are sharper..kat KK ni..nampak blur jek..then xbleh nk focus kat muke dier…pastu bukannyer nampak muke..tp nampak tengkorak dier jek..huu..keciwa gak laaa..bayar mahal plak tu..bule wat 2 kali scan kat vision college…

muke dier dapat la tgk ade satu tu cam ala2 agak nampak laa..tu la doctor tu kate yg paling clear dier bule dapatkan..tp mmg xclear mana laaa..nampak cam gemok gak..tp maybe gak gambar tu mengembang ke pe..ye la..baby pon kan dok dalam air..hohoh..lgpon cam mesin xbape nk canggih..hehehe..mata cam besar gak kot..idong rasanyer ikot anas kot..ade batang idong..hahah..bibir pon maybe cam bapak dier gak..hahaha..xsabar plak nk tgu dier kuar..nk tgk bebetol camne rupe dier..hehehe..hopefully kulit ikot cam aku la putihnyer..hahaha..:p

mesin kat doctor ni cam xble nk tgk 3d masa baby gerak2 pon..cam dlu kitorang bule tgk baby dok berenang2, dok wat front kick in 3d! nampak jari2 kecik dier..huu..yg doctor kat KK ni yg lain dier just scan 2d jek..cume muke jek dier scan 3d..huu..tujuan nk g scan 3d ni sbb nk tgk baby sume2 in 3d..K.E.C.I.W.A

tp ade satu la yg aku nampak paling obvious..baby boy punye tuttttt…hohoho…mmg nampak btol la..la ade 2 bebola n satu yg tercacak..hahaah..before this aku xpenah nampak pon..just doctor n anas jek yg nampak..susah la nk tgk bile baring n the monitor kat sebelah aku..da la monitornyer xbesar mana pon…dok terteleng2 kepala nk tgk baby…

aku ni da 3 hari dok cirit birit ni..ntah ape yg aku makan ntah..huu..ingat jap lagi nk g jumpe doctor..huu..lgpon bos aku hari ni xdatang plak..so relax sket laa..bule la nk kuar2 g klinik jap..hehehe..baby boy gerak cam biase jek hari2..so aku cam xde la nk risau sgt…lgpon baru jek scan semalam..sume pon ok jek..hehe…

Incoming search terms:

  • scan baby 3d (137)
  • 3d scan baby (118)
  • scan 3d baby (98)
  • vision college 3d scan (27)
  • 3d scan (26)