huu..arini dok umah jek..xde wat pe pon..relax2..hehe..tp cam boring gak..heheh..kena kuar gak kot..g exercise jalan2..kalu kat umah ni mmg xberjalan ke mana pon..hehe..

tadi aku cam tergerak nk search the net pasal mandi wiladah…nk tau ape hukumnye wajib ke ape ke..ade beberapa version jawapan yang aku jumpe..mandi wiladah and mandi nifas ni kirenyer lain..so nak dipendekkan cerita..dari pemahaman aku…mandi wiladah ni wajib untuk perempuan yang keguguran atau pon bersalin tapi tak diiringi dengan darah nifas..tp kalu ade darah nifas lepas tu maknanya da xwajib da mandi wiladah..just tunggu kering darah nifas ni then baru mandi…

kalu nk lebih lanjut bule la refer kat websites kat bawah ni..:

as for baby boy…esok la baru aku update..hehe..sbb esok baru pegi tengok dier..harap2 da besar da..hehehe..dak p skang ni cam xsabar la nk baby boy kuar…kejap2 kang tanye bile nk kuar ni..hahaaha..tp aku pon skang ni mmg xde ape2 tanda pon yang macam baby boy ni nk kuar..serasa2 aku baby boy still active lagi bergerak ni..org cakap kalu da nk dekat2 beranak tu baby cam da kurang da bergerak..

owh ade lagi satu yang aku nk tau ni..nnt time beranak sok kite kena pakai baju hospital bagi ke time beranak tu? ke pakai baju kite sendri? biasanya org pakai baju ape ek??? mak mertua aku soh aku bawak kain batik..huu..aku bawak jek la satu..aku bukannyer reti pon pakai kain batik ni…

written by beba

Incoming search terms:

  • mandi wiladah (18)