Berita En. Nuffnang and my life before this..

heehehehe…baru2 ni aku dah apply for cashing out earnings nuffnang aku…harap2 la dapat time aku still kat Kajang..boleh gak berjoli sket..hahaha..nak shopping baju raya laaa…aku dok berblogwalking, tengok ramai dah yang dah beli kain la..shopping macam2 untuk raya..

Alif pon cam dah nak kena beli baju baru dah ni..byk baju dier dah kepam2 dah..pakai sejak kecik lagi..anak bujang aku tu selim..so baju dier yg 0-6months pon still bole pakai lagi..tapi romper cam tak lama dah kot bule pakai..hehe..Alif dah makin tinggi..romper tu tak le nak stretch lagi dah.. :p so kenalah borong pasni..hehe

woh..bercerita pasal earning Nuffnang ni, alhamdulillah setelah beberapa bulan ni akhirnya berjaya gak aku kumpul RM100+…

nuffnang earnings

lepas la nnt nk beli baju baru Alif..aku beli baju2 murah jek untuk pakai kat umah biasanya..kalau baju jalan2 yang ensem2 kena la paw ayah alif.. :p

pas cash out still ada beberapa lagi buffered earnings aku yang belum abes..tak sabar nak tunggu diorang bertukar ke metered earnings..hehe..sebab some of the cam banyak gak..rasanya paling banyak yang pernah aku dapat kot sejak berjinak2 ngan nuffnang ni..lenkali la cerita pasal tu..

nuffnang buffered earnings

tunggu yang ni plak...

alhamdulillah sangat, bulan ni rezeki cam mencurah2 je rasanya..nuffnang ni, then heartbeat.my pon baru jek bank-in cheque RM100+ bayaran untuk affiliate, and my freelance project pon dah nak siap..pasni dapat la balancenye dalam RM500 lagi..

hoh..bercakap pasal kerja ni..aku ni tak buat2 lagi kerja part-time from my former boss tu..huu..dah lama btol tak reply kat dier..huu..usually kerja yang dier bagi more to maintanance of his blogs and websites. Sometimes kerja amik masa, sometimes cam sangat simple..tp the pay sangat ok..and he and his wife sangat generous..tak kedekut..masa aku kerja ngan diorang pon memang best laa..makan tak payah keluar duit dah..sebab makanan kat pantry mmg macam2..then pagi2 ada breakfast, the day before tu kita boleh request kat one of the staff gak kita nak makan ape..tapi within limit gak la..kalau ada benda tu on the way dier gi kerja dapat laa..hehehe..tp slalunye nasi lemak, mi goreng, roti canai etc gitu laa..kalau boring2 asik makan tu jek..keluar la pergi mid valley..dekat jek..lintas jalan (pakai jejambat) dah sampai!! 

dlu tiap2 selasa ke rabu ntah..slalu gi jusco kat tempat makanan tu beli sushi! RM1 for any jenis, mmg berbaloi2..

berjimat2 dlu aku..yo la…tengah kumpul duit nak kawen masa tu.. :p macam2 nak beli…

kadang cam rindu gak ngan zaman bekerja ni..hehe..tapi kalau suruh aku kerja cam dah malas..hahaha..lagipon aku tak tau la mana nak letak alif kalau nak keja pon..lagipon aku rasa kitorang bahagia jek even tho aku tak kerja..hehe..dah 2 tahun lebih la kiranya aku tak kerja…aku letak jawatan sebulan before kitorang kawen..sebabnya of course la..kena pindah dok Sabah..dak p ni kan..3 ke 4 bulan ntah before kahwin tetibe dier cakap dier dapat kerja kat Sabah pastu nak pergi sane..ampes..i was trapped! hahaha..

gila ko..aku mana pernah jauh dari mak bapak aku…paling jauh pon duduk melaka..tu pon sebulan or dua bulan sekali, kalau tak aku yang balik..mak bapak aku yang datang jenguk…tu pon setahun jek..pastu pindah Cyberjaya, mmg sengaja aku dok pilih course yang kompom2 ade kat Cyber jek…hahaha..bule balik umah slalu..

tetibe kena gi Sabah! hehehe..seb baik survive..tu la kena balik at least 4 bulan sekali..tapi skang ni dah nak 7 bulan tak balik..huu..tapi seb baik la masa bulan 3 lepas mak bapak aku ade datang sini jenjalan..hehe..so 4 bulan gak la tak jumpe..hehe..2 Julai ni nnt kitorang balik Kajang..owh..tak cerita lagi kot pasal ni..heehhe..

cam dah panjang sangat plak..actually aku nak buat entry pendek jek…tapi terpanjang plak..hahahaa..kay la…ciou…

 

 

Alif dan Bumbo Seat Baru!

yeay..alif da ade Bumbo Seat! hehe..:D nak cerita pon tak tau camne..bak kate orang a picture worth a thousand words…ni bukan a picture lagi da..berpicture-picture..hahaha..suka hati aku jek guna perkataan..kalau orang aktivis bahasa melayu nampak ni mesti marah..hahaha..:p

Aksi-aksi En. Alif atas Bumbo Seat baru dier...

Aksi-aksi En. Alif atas Bumbo Seat baru dier...

bile aku tgk2 balik gambar2 ni rupe-rupenye 3-3 romper yang En. Alif pakai ni sebenarnye hadiah from Makcik Ajan..Thanks Makcik Ajan..hohoho..:p

Anyway hari ni..petang…kitorang balik Kajang! YEAY..!! hohooho…tak sabar nak carik makanan kegemaran aku kat sane..hahhahaa..:p (orang balik sebok nak jumpe mak bapak ke adik beradik ke..aku dok sebok nak makan plak..haha) apa yang aku nak makan da ada da dalam otak ni…yang penting..umm..kena listkan ni..

  • nasi lemak yang mak buat
  • makaroni goreng yang mak buat jugak
  • lauk-lauk yang boleh dapat kat umah nenek jek i.e: gulai tempoyak, cili hijau masak taucu tu..ikan sembilang atok buat goreng berlada…uish..sodap..menjilat jari…huu…
  • nandos
  • satay
  • pau kari terbaik yang kat pasar malam hari isnin depan umah kajang (harap2 ade lagi laa….huu)

then yang list kat bawah ni da sound awal2 da kat Renamon ( adik pompuan aku yang form 4 tu..)

  • lasagna ( sedap oo dier buat…takde tempat bule lawan punye..hohoho..)
  • oreo cheese cake
  • pizza
  • puffy-puff

hahahaha..list mengalahkan orang mengidam plak…hahahaha…:D

p/s: Bumbo Seat tu aku beli online kat LittleWhiz.com (kalau nak beli laa..:p)

baby boy banzai!!

semalam baru jek pegi check-up as usual..lepas a whooping increase of 600g for the last check-up, minggu ni baby boy  xbekerja keras ntuk menambah berat badan dier…huu..naik 191g jek..so skang ni lebih kurang 2.7kg la en baby boy ni..hoho..

and seperti biasa jugak..doctor aku akan cakap ‘sangat bagus‘..hehe..as for me..naik sampai 2kg!!aiyo..baby boy la ni..orang makan ntuk dier tp dier x amik plak..so mak dier la yg gain weight..tp still in the healthy zone laa..sbb kalu aku check2 for a person with normal BMI before pregnant ni the recommended increase of weight is between 12-16kg kalu xsilap aku laa…so skang ni aku da naik lebih kurang 14kg..bule la lagi kalu nk naik 2kg..hehe..tp xle lebih dari tu..hohoho..

skang ni kirenye menunggu hari jek laa..xlama da lagi nk jumpe ngan baby boy..hehe..beshnye..camne la agaknya rupe dier ek..:D

Dynasty Warriors 6owh..anyway skang ni aku cam tgh rajin plak dok main ps2..hoho..main game Dynasty Warriors 6..game ni sebenarnyer built for ps3…tp pastu diorang release another version for ps2..hoho..seb baik..kalu x mmg xde chance la nk main..huhu..

Zhou Yungame ni aku start main pon masa dynasty warriors 4..tu pon si yas ( adik lelaki ke-2 aku) yang start dulu main..dier main start Dynasty Warriors 3 rasanya…pastu abes sume org pon cam addicted..terutamanya adik2 aku si Rina, Kinah and Imran..sume diorang ade favourite character sendri…cam si Rina..ape2 pon starting dier akan main gune Xiahou Dun ( nama bear dier pon Xiahou Dun!! )sampai da xbule nk level-up lagi da..si Kinah plak..akan main Lu Xun ( dok lekat gamba Lu Xun kat dinding bilik )..and Imran gune Guan Ping…

as for me plak..aku suke Zhou Yun!! hehe..mmg first character yang aku akan gune..Zhou Yun ni cam ala2 Speedy type gak la..and dier pakai spear..so range luas..and good looking gak..hohoho..:D

Incoming search terms:

  • dynasty warrior png (15)

cerita lama…

yg kat bawah ni sume kenangan kitorang la kirenyer before  kitorang officially jadik couple..almost all yg kat bawah ni aku amik dari frenster aku..tp ade gak a couple messages yg dak p hantar kat myspace..tp skang ni aku mmg da xmasuk myspace sgt…cam boring jek..huu..lgpon in myspace mostly strangers jek..kawan2 aku ramai kat frenster…so i stick to frenster..go go frenster! hohoho…

aku susun ikot chronological order la ek..senang nk paham sket kot..hohoho…

aku check2 kat inbox frenster aku then aku jumpe message ni..1st msg dak p kasi kat aku..tp gune account sapik a.k.a apek (kwn baek dak p) sbb masa tu dier xwat lagi account kat frenster…

Date: 10/12/2003 1:11 am
Subject: allo….
Message: aku nie budak sekelas ngan ko dulu…kelas omar

kat maahad….dah lama aku cari ko nie…ko kat

mane skang???? buat ape skang???? blaja ke

keje???ade no contect tak????

Date: 10/12/2003 1:11 am
Subject: allo….sambungan
Message: balas jangan tak balas….

semangat tol dak p..hahaha…tp menarik gak..aku pon da lupe la ape perasaan aku dok bace msg tu..da la nama si sapik..pelik gak la aku..apsal plak da lama carik aku…huuu..part ade sambungan tu cam klaka..bule plak dok wat sambungan plak..huu…

kat bawah ni plak the first testi i wrote for dak p kat frenster dier…

haBibaH
03/12/2004 3:14 am

  • Anas..the last time i saw
    him..rasenyer masa form 4..tu pon sbb
    ade penyampaian sijil PMR…dunno
    much ’bout him..walaupon sekelas masa
    form 3..:p boleh kire bape kali je
    cakap ngan dier..:D tak tau dah nak
    tulis ape nih..

aku pon xingat sebenarnyer kalu aku ade cakap ngan dier time skolah dlu..hohoh..aku dlu kawan ngan pompuan jek..malu laa…hahaha..form4 masuk smss baru cam bersosial ngan dak laki..huu..sambung balik cite td..pastu dak p kasi message kat aku..and masa ni dier da create da account dier sendri..heheh

Date: 03/20/2004 3:50 pm
Subject: pembetulan..
Message: kite memang tak penah cakap kot!!penah ker?

nampaknyer dier pon xsure gak..hohoho..

ni plak the very first testi dak p tulis ntok aku…

ChaYaROyaTa
03/20/2004 3:49 pm

  • habibah….satu kelas dulu ngan
    aku…tp da lama da..time kecik2
    dulu..emm..tp dulu kat sekolah,dia la
    yg paling ranggi sekali!!haha…meletup
    oo….tak caya?tanyala dia..special dia
    nih!!tu yg aku carik dia nih…sampai
    ke frenster ko tau!:>..tapi syg,tak
    sempat nak kwn ngan dia!!untung ar
    korg!!!

um..kat frenster tu jek plak yg aku jumpe yg lama2 b4 kitorang couple..aku xsure la ape yg aku balas kat dak p..sbb aku check kat inbox frenster dier dier da delete plak yg lamanyer messages..so aku pon beralih la ke myspace then jumpe msg2 ni kat inbox aku..hoho…

Date: May 15, 2004 10:23 PM
Subject: aiyo…
Message: ish…jauhnyer ko lari!ilang terus tak nampak!ces….penat aku tunggu ko!!ehehe..bkan aper…nak tau jer…ko nak kuar tak ngan aku,kalu tak takper..aku tak paksa pun!ehehe..jgn laa takut!aku kol pun tak angkat!cess…anyway..aku ingat ko betol2 nak kuar arituh!ehehe..tertipu aku!jaaneh!
Date: May 20, 2004 7:13 PM
Subject: RE: RE: aiyo…
Message: eheheh..mana ada tunggu pon!aku takderla desperate!hahahah…ok..next time pon takper!jaa..

—————– Original Message —————–
From: Felia
Date: May 19, 2004 10:46 AM

tunggu mana..? ko nih..mana ade confirm lagik pon…ari tuh pon cakap² je…hermm…pasal yg ko call tuh sorry arr..masa ari jumaat tuh aku silent kan aku nyer phone..pastuh aku luper nak off silent mode tuh…dah aku kalo kat umah mmg tak tgk phone tuh…sampai arr aku balik cyber balik..ari isnin arituh aku perasan ade miskol..banyak giler sebenarnyer..:p herm…
pasal kuar tuh..ntah arr..tgk arr kalo aku ade mood nak kuar..cam malas je…lagipon cam bz arr…lek dulu arr…kay arr..ja..

hohoho..nampaknyer aku jual agak mahal gak ngan dak p dlu…aku pon xsedar…aku ingat cam senang sgt aku setuju ngan dier dlu..hohoho..pada sape yg blom penah bace post aku dlu2 camne kitorang bule kapel, korang bole bace kat sini under tajuk “first time kapel?!” hohoho…post ni kat blog lama aku..skang aku da hostkan kat site ni gak..sambung balik cite td..hohoho

Date: May 25, 2004 11:08 PM
Subject: RE: RE: RE: RE: aiyo…
Message: erm..behtuh..biler ko tak bz?
—————– Original Message —————–
From: Felia
Date: May 23, 2004 11:34 PM

hahaha..tak kate pon ko desperate..:p ko pon mesti ade ramai lagi member lain nak kuar ponn…

um..pastu cam maybe aku xreply kot..then dapat another msg from him…

Date: May 29, 2004 12:23 AM
Subject: akum!
Message: huhuh…buat per skang?asal aku msg ko kat yahoo ko tak reply hah?cess…

um..lepas ni da xde da plak msg lagi da..maybe pas ni sbb dier da dapat phone no aku kot…from one of his fren..ke dier da dapat awal lagi ek..hohoho..ntah la..aku pon xingat da..tp time ni da dekat sangat da time nk kapel tu..so maybe da ade la kot..hehehe..

then on 7 June 2004 kitorang officially jadik couple

lepas da couple almost 3 years…on 15 April 2007 we were engaged..

the next year..maknanya this year la tu..on 4 April 2008, we are now husband and wife

insyallah, next year we will be blessed with a cute baby boy estimated akan lahir awal bulan February 2009..

hohoho..menarik gak bile dok tgk2 balik yg dlu2 ni..whatever it is…aku nk berterima kaseh pada dak p..sebab sudi carik saya n berusaha ntok mengorat saya dulu (hohoho..kenyataan ni kan dak p..:p) thank you very much..sbb usaha awak dlu lah skarang ni sy dapat hidup yg bahagia macam ni..bersama awak..and ngan baby kat dalam perut saya ni..hehehe..hopefully kite akan berbahgia di dunia dan di akhirat..i luv u so much dak p! berapa kali saya cakap pon cam xle nk digambarkan how much i love u..( hohoho..berjiwang karat sekejap..)

p.s: dak p pon xingat agaknyer dah pasal ni..hehehe..luv u..muah2..lg satu..doc appointment tu esok la dak p…jgn lupe tanye berat baby tau nnt..hehe..:D

last nite at kajang..

i guess this is the last nite i will be calling the home in kajang as ‘my home’…lepas ni umah aku da kat sabah..and umah kajang consider as kampung la kan? huu…first time..before this xkire mana aku duduk aku xpenah refer umah kajang as kampung..mesti cakap balik umah..xpon balik kajang ke..xpenah la nk cakap balik kampung ni…huuu…kampung tu biasenyer refer to umah nenek..hehe..

 

sbb da pukul 12 lebih da pon..so kirenyer today la aku akan berangkat ke sabah..nek kapal terbang air asia kat lcct..which will be departed at 2.15pm..so lebih kurang dalam kol 5 ke camtu sampai la kk..where i have a husband that will be waiting for me at the airport..yeay!banzai…hehe..kat seminggu gak x jumpe dak p ni…rindu? of course la..hehehe..

 

seriously aku pon cam xpercaya jek yg aku ni sebenarnyer da kawen..hahaha..da la anas dok asik letak nama aku as puan bibah jek dalam blog..xbesh langsung bunyi..cam ala makcik2…huu..tp nk wat camne…da nama pon old school gle…terpaksa la menerima seadanyer..um..buat masa skang aku pon cam xle nk comment camne married life aku..sbb aku ngan anas dok same2 ade la dalam 2 minggu..da la time honeymoon plak tu..heheh..so sangat hepi la…and i hope we will be like this for the rest of our life together…happy forever..hahah..

 

anas sejak balik hari tu mmg bz jek la dier…dok prepare kan umah kitorang kat sane…dier da pegi bli perabot2..bed set, sofa, tv cabinet..and of course la da ade tv cabinet kena la ade tv nyer…hehe..arituh kitorang jalan2 kat midvalley tgk la ade tv lcd ni 32″..nk tgk besa lagi kang besa plak lagi duit nyer..eheh..so tgk punye tgk..anas pon berkenan sgt la ngan tv tu…dier cakap nk beli..aku suke jek kalu dier nk bli..so seperti biase ayat aku..’suke ati awk la kalu nk bli…sy suke aje..’..heheh..camtu la biasenyer yg aku cakap..tp basically..kalu aku cakap camtu maknenyer aku suke la tu..dan menyokong aje…tp kalu aku cakap ‘kalu awk rasa awk suke beli jek la..’ tu len lak maksud nyer..heheh..maknenyer aku xbape nk bekenan sgt la tu..hahaha..awk perasan x tu dak p? hehehe..jgn x tau..hahahaa…

 

ari ahad aritu aku jumpe jaja..jumpe kat alamanda jek..memule cam kitorang2 jek..tp plak pastu cam ade plak mamat ni..a.k.a bf si jaja ni ikot plak..so conversation kitorang pon cam ala2 cover xcover sgt laa..hehhe..byk xbyk ade gak la kitorang bercerita..tp tu la..xble la nk citer gosip terbaru..huu..kacau tol…tp bf dier cam frenly gak la..rajin gak bercakap..bule la aku berborak gak ngan dier..untung nyer aku jumpe jaja ni…dapat la aku rice cooker satu..jimat xpayah bli..hahah..thank to jaja n sepul gak..(diorang tong2 duit).. tp jangan salah paham ek..bf jaja yg aku cite td tu bukan sepul tau(da lama da diorang xsame2..huu)..hahaha…jaja ni mmg a girl with many secrets..shhh…hahahaha…so jaja..semoga ko pon akhirnyer jumpe ngan ko punye mr right! i definitely found mine! abg bajau! hahahaha..:D gudlak jaja..go go go!

 

lagi satu..to peah..aku xtau kalu ko bace ke x blog aku ni…tp thx la ngan lampu yg ko ngan pizi kasi tu…kitorang akan gune benda tu selagi hayat dier masih ade..hehehe..aku da pack dalam kotak da tau…kan aku da janji mmg first priority..hehehe..:D

 

talking about hadiah…byk gak kitorang dpt hadiah time wedding tu..as usual..barang2 dapur la byk..tp sume pon benda bergune..tp agak byk benda yg same la..heheh…for example..gelas yg ade kaki tu..rasenyer ade 3 set..2 set tu sebijik..so aku ade 12 bijik the same pattern..hehe..tp ok la..bile2 masa bule gune..tp for now kitorang angkut yg btol2 penting dlu..yg nk gune..aku da pening dok packing xtau yg mana nk tinggal yg mana nk bawak..hahah..tp alhamdulillah..da setel da td…hehe..lega gak la..huu..um..ape jek lagi ek..da la kot..cam da panjang plak..kang jaja malas nk bace kang..hahaha…:D owh..lagi satu…leha..ko sentiasa di hati aku..hahah..datang la selalu melawat blog aku ni..heheh..owh n gudlak la ngan usaha ko..semoga project ko berjaya! go go go!! 😀