Kek Batik Sedap dan Mudah versi Mak Beba

Kek Batik Sedap dan Mudah versi Mak Beba

Lama juga aku dah tak buat kek batik. Tapi kali ni aku cuba resipi baru yang adik aku guna. Dia ada buat dulu, sedap pulak kejadiannya dan resipi ni pon tak pakai telur. Ntah macam mana serious kali ni rasa macam kejap gila lah siapnya. Hasilnya adalah sangat...

Handmade Purse~~

Handmade Purse~~

Fuh..fuh..kasi tiup habuk dlu sket..hehehe.. :p Takde cite gempak pon yang nak dibagitau kat post ni..but saje2 jek nak tunjuk my new handmade purse..yang aku BELI tak berapa lama dahulu..hehehe...beli ye..bukanlah hasil tangan aku sendri...payah kot nak buat..lagipon...

read more
Hobi saya ialah Membaca~~

Hobi saya ialah Membaca~~

Yup..hobi aku selain daripada tido, main sims social/sims medieval and etc..ialah membaca..tapi bukan la buku ilmiah cam orang2 bijak pandai ni..hehe..aku suke bace buku2 novel english..normally cam genre Fantasy and Young Adult (walopon dah tak young mana gak la...

read more
Pizza tersimple di dunia~~

Pizza tersimple di dunia~~

Tadi dok tengok2 gambar terjumpe plak gambo pizza ni.. tapi bukan la aku yang buat pon..hehehe..ni gambar lama time aku balik Kajang ujung tahun lepas..hahaha..sape lagi la yang rajin buat pizza ni kalau bukan adik aku si Renamonte tu...bakal Chef..hehehe.. Anyway...

read more
Puan Beba tukar style tudung lagi~~

Puan Beba tukar style tudung lagi~~

Mak aii...lamanye dah tak update blog ni..tahap dedication terhadap blog ni cam menurun jek.. kalau dlu2 tu everyday nak tak nak mesti paksa diri jugak at least update satu post..skang ni bukak blog sendri pon jarang..hehe... Post kali ni saje2 jek nak tunjuk gambo...

read more

‘mak what are we going to eat today..umm..how about nasi ayam!!’

Read more

Sembang-sembang Alif #9

Sembang-sembang Alif #9 sembang2 Alif hari ni: pasal makan: 'mak what are we going to eat today..umm..how about nasi ayam!!' pasal mandi: mak: Alif, you need to mandi..you're so stinky.. alif: Mak, you need to mandi too...

read more
My Sims~

My Sims~

Dah lama tak update ape2..hehe.. But this time just saje jek nak letak gambar Sim aku kat Sims Social..Ni la rupe Sim aku dalam latest pink outfit dia..   Then ni plak baru2 ni tukar baju..sebab alang2 untuk quest Arabian Night, aku kasi terus full outfit..tapi...

read more
Heartbeat.my
Hantarankahwin
NurismaHomestay
Little Whiz
CreativelyBeba

Categories

Cerita Lama Dulu-dulu