Aku bukan la peminat novel melayu..sepanjang hidup aku rasanya tak banyak novel melayu yang aku bace. Tapi one of them yang aku ingat is Lagenda Budak Setan. Aku tak tau bile novel ni keluar..tapi yang aku tau aku bace masa form 4 (1999). Masa tu aku rasa cam novel ni jadik hot pulak kat asrama tu…siap ramai la yang dok kate besh gile la, sedih la…sampai nangis2 la bace..kalau sorang dua tu cam ok la gak..aku ignore jek..tapi cam ramai plak..so aku cam terdetik plak nak bace..

LAGENDA BUDAK SETAN

Ni la bukunye..sebijik yg cover camni dlu yang aku bace..

Dulu buku ni main pinjam2 jek..ntah sape punye pon tak tau..main chop2 jek (cam chop shower nak mandi kat toilet asrama plak :p)…pergi kat orang tu..cam ‘eh..lepas ni sape ek’ sampai la yg last skali yg kate takde sape tu..haa..pastu tu kita la chop plak…buku tu dlu bapak la punya tebal ade gak more than 1000 pages kot. Masa dah sampai kat aku buku tu cam dah lunyai gak laaa…tak tau berapa banyak tangan da pegang buku tu..mesti bile tuan punye buku tu dapat balik buku dier cam menagis tengok condition buku tu..huu…

Pas dah sampai kat aku tu..aku pon start la bace…honestly aku rasa the novel mmg not bad laa (seingat aku la..honestly skang ni aku pon tak sure camne cerita dier..hehe..lupe dah.. :p) tapi takde la sampai pon menangis aku bace.. (note that masa ni aku mmg berhati batu sket..mmg susah la nak keluar air mata..hahaa) aku rasa aku start jadik cair leleh sket ni pas dah pandai berchenta :p

Sinopsis Lagenda Budak Setan:

Membuai jiwa, meruntun perasaan, mengundang ceria segala suka duka terhimpun di sini. adakah senyuman yang tercipta atau airmata kesudahannya? hanya Tuhan yang menentukan segalanya. . . Lebih satu dekad Kasyah mencipta cinta. Dari lelaki yang tak pernah kenal erti kasih sayang. . . dia menjadi pencinta agung. Dia tabah mengharungi apa saja. . . demi sumpahnya mencintai ayu sehingga ke akhir hayat. Setulus manakah agaknya cinta seorang lelaki yang pernah dilabelkan sebagai budak setan kerana kenakalannya di zaman persekolahan? Namun, berjayakah dia menyunting Ayu menjadi permaisurinya? Akan bahagiakah dia? Mampukah dibuktikan pada dunia. . . cinta adalah segala-galanya! Cuma Ayu yang punyai jawapan itu. Dan, Allah sebagai penentu! Dan, siapakah pula Katerina?

So kenapa plak tetibe yang mengingatkan aku kat novel ni? Tadi aku blog walking tetiba aku terjumpa plak video ni:

Diorang dah adaptkan novel Lagenda Budak Setan ni to movie pulak..actually cam rasa nak cerita jek..takde plak rasa cam nak tengok..hahaha..sebab aku cam agak banyak kali kecewa ngan cerita filem melayu ni..

written by beba

Incoming search terms:

  • sinopsis novel lagenda budak setan (29)
  • lagenda budak setan (21)
  • novel lagenda budak setan online (15)
  • Komik legenda anak sitan (1)