As the tajuk stated..aku ade la buat a little research thru internet pasal ni..yang kat bawah ni are the most talked about confinement set among the bloggers and forumers..aku xde la listkan in details ape khasiat2 or whatever ni..tp for each of them aku la aku include link to a website yang explain pasal kebagusan each of every set..

~ Warisan Afiat ~

  • Jamu Pil Afiat utk makan 2 kali sehari
  • Pati Afiat utk sapu perut anak kecil
  • minyak Afiat utk digosok selepas bersalin
  • makjun bawang putih utk dimakan selepas pantang
  • tali pembentan utk ibu, dipakai di tangan kanan
  • akar kayu direbus selepas 20 hari utk diminum
  • barut berubat utk mengempiskan perut
  • bedak hangat
  • pencuci wanita
  • syampu badan seri wangi

ade bengkung skali rasanye…

Harga :: RM89.90 (WM)

myComment: yg ni ntah laa..ade org kate elok..and mmg sgt murah la kan..hohoho…tp ade akar kayu la plak kena rebus2 then diminum airnya…euuww…xsukenyer…mesti pahit ni akar2 kayu wateva…i dun like…lagipon aku pon xtau la ade ke x jenama ni kat Sabah..

———————————————————————–

~ Set Lepas Bersalin Tropical Herbs Amway ~

Untuk dimakan:

  • Teh Herba
  • Pil Lepas Bersalin 1
  • Pil Lepas Bersalin 2

Untuk Kegunaan Luaran:

  • Herba Pembersih Wanita
  • Herba Mandian
  • Minyak Urut Herba
  • Minyak Bayi
  • Campuran Peramping Perut
  • Campuran Penghangat Badan
  • Campuran Penenang.

Free bengkung..

Harga :: RM269 (WM)

myComment: um..kalu tgk dari description kat site dier..cam ok jek..harga pon xde la mahal sgt..plus free bengkung…org cakap ntuk mandian herba dier tu bagus la..lagipon xpayah la nnt sesape nk kena pergi bersusup-sasap ke memana dok carik akar kayu..ntuk aku yg xberpengalaman aku anggapkan susah la nk carik akar kayu ni..or boleh beli ke kat kedai?

———————————————————————–

~ Leesa Formula – ConfineMum Set Premium ~

  • Tablet Prawan
  • Tablet Haruan
  • Ginger Cream
  • Minyak Telon
  • Body Contour Gel
  • Bengkung
  • Cotet Mas Uncang
  • 2 Pek Tungku Herba

Harga :: RM350 (WM/EM)

myComment: kebanyakkan nyer cakap ok..lgpon simple xbyk benda..plus ade tungku plak siap (mak aku ade tungku batu sungai yg sgt berat dlu..mana ntah..hoho)..tp ade org kate bengkung dier cam pendek plak..xbape nk selesa..

———————————————————————–

~ Sendayu Tinggi – Ammy 60 Days ~

  • Ammy 60 days pack (1-10)
  • Ammy 60 days pack (11-20)
  • Ammy 60 days pack (21-30)
  • Ammy 60 days pack (31-40)
  • Ammy 60 days pack (41-50)
  • Ammy 60 days pack (51-60)
  • Ammy Massage
  • Ammy Heat
  • Oil Of Telon
  • Tummy Tone
  • Body Tone

bengkung not included ye kawan-kawan..hv to add another RM45 if i’m not mistaken..

Harga :: RM386(WM) / RM413.00(EM)

myComment: ade yg kate ok..xde masalah masa pakai..but ade jugak setengah org kate set ni panas n bule wat susu kurang..huu..and…sangat MAHAL ok..kalu beli kat sabah da cecah RM450..

———————————————————————–

~ Rangkaian Herbanika Bersalin – Nona Roguy ~

There’s also a forum pasal ni..kat sini..

  • phytonatal (90tablet)
  • herbanika barut – 60g (krim)
  • minyak herbanika (100ml)
  • uncang cuci herbanika (10 tbag)
  • akar herbanika (10 tbag)
  • herbanika lulur (100g)

Harga :: RM350(WM)

Bengkung not included jugak..plus another RM50(WM)

myComment: org kate minyak herbanika ni mmg da bagus da..xpayah la nnt nk kena pakai pilis la whateva sume..baby pon bule pakai gak..ala2 minyak telon tu gak la kot..tp RM400..huu..pon ade org cakap panas jugak..agaknyer sume jamu2 ni panas la kot..ntah laa..aku ni mmg jenis xreti nk makan jamu ni agak2 nyer bule tahan x? hohoh…

———————————————————————–

~ Selapan Mustika Ratu ~

aku ketar sket tgk description barang2 dier..almost sume nyer kena campur air suam n sapu kat badan..alamak..malas laa….hohoho..so kalu sesape nk tgk just refer to the this site..

Harga :: RM75 (WM)

———————————————————————–

That’s all la kot..for now aku pon xsure la mana satu aku nak pilih..actually semua org pon ade pengalaman berbeza2 bile pakai set2 ni..ade yang mmg xde problem langsung..bule turun berat slim-melim balik..and yang penting boleh breastfeed baby with no problem at all..susu xkering and xde ape2 effect kat baby bile diorang pakai that particular set…but a different person plak nnt cakap..dier pakai the same set tp baby berak2 la..dier sembelit la..xpon baby pon sembelit laa..then susu kering etc..huu..fening saya..ape pendapat korang?

Dalam aku dok mencari-cari tu aku come across this blog..dier already decided la mana dier nak beli..tp it’s not about the post tp comments from readers yg byk info pasal set2 ni…still aku di dalam dilemma! hahaha..

written by beba

Incoming search terms:

  • confinement set (49)
  • amway confinement set (39)