semalam demam plak Alif..seb baik la kejap jek..and suhu pon tak tinggi…

tapi malam tak selesa gak la dier tido..tapi aku just lap2 jek la kepala dier ngan towel basah..kat bahagian rambut jek ye..jangan kat lain..meraung dier kang…payah lak…tak tau la apsal dier tak suke..

petang tadi dah baik dah..alif pon dah hepi ke hulu ke hilir berjalan2…budak ni mana pandai duduk diam..jarang gak la sebenarnye dier duduk diam..mesti berjalan..kalau tak pon tengok tv sambil berdiri…

bile boring2 dier kacau aku plak..hahaha..

panas la hari niii..cam bahang gile..terasa cam nak mandi jek walopon dah malam gile ni..sekali sekala tak pe kot.. :p

skang ni cam nak sangat gi makan kat kedai yang makan thai food ni..dlu masa aku dok menyewa kat Sri Kembangan ade satu kedai ni..ape nama tak tau la..tapi kitorang panggil ‘Kedai Ikan’ sbb kat tepi dinding dier ade lampu bentuk ikan.. 😀

Mmg situ jek la kitorang berulang…seriously masa tu mmg kat situ sedap gile la tom yam dier..pedas, pekat, isi byk..mmg terbaik laaaa…kalau time banyak sket duit aku ngan Anas mmg makan berabes la kat situ..kitorang order:

  • Nasi Putih
  • Tom Yam Ayam
  • Ikan siakap stim/Kerapu goreng 3 rasa/apa2 ikan jek laa..
  • Kangkung belacan/baby kailan
  • Puyuh Goreng Rangup..krup..krup..
  • Telur Bungkus
  • Air Buah

Makan 2 orang normally dalam RM40+ laa…tapi mmg puas hati every time makan kat situ…

Tapi last time kitorang gi sane tukang masak dah tukar plak..so cam tak sebest dlu laa…and skang ni pulak dah dok KK ni tak tau la mana nak dapat makan lauk gitu…En. Anas ni nama jek orang Sabah..tapi bukannye tau sangat pon pasal Sabah ni..dari kecik dok menaun kat Kajang (Sekolah Menengah), then kat Shah Alam (UiTM)..

Tapi style orang Sabah ni pon kadang lain sket…pernah dlu aku order Kueh Teow Tom Yam…tapi Tom Yam diorang jenis yang letak santan tu…aku tak ske..and tak pedas..cam lemak jek..cam dah ala2 kari plak..huu..

Bile la dak p nak belanje Tom Yam ni…yum yum…

Tom Yam

Gambar hiasan (source: google.com)

cam bercampur2 jek update hari ni..hahaha..kay laa.. 😀

written by beba

Incoming search terms:

  • kuey teow tom yam (23)