As I said before ade kesah yang terjadi masa kitorang makan2 kat Manhattan Fish Market haritu..

so ni la ceritanya..hehehe..nak kata bersengketa tu tak la sangat..hahaaha..cuma Alif wat hal and ayah marah gile..sampai tak layan Alif langsung..sampai la dah nak last skali masa makan dessert..

ni kronologi cerita diorang..

alif-ayah-merajuk

happy2 lagi ni..hehehe..baru jek lepas order makanan..Alif and ayah berbonding bersama..

alif-ayah-merajuk-01

masa ni air kitorang dah sampai..pastu Alif sebok dok main air oren dier and dengan happy nye dah tumpahkan air..huu..mood ayah tak berapa bagus sangat kot hari tu..hahahaa..tu yg bad mood terus tu…normally ayah ok jek..memaafkan anak dier yang naughty ni.. :p

alif-ayah-merajuk-02

selama makan tu mmg ayah gitu jek laa..wat tak layan kat dak comel tu..silent treatment untuk dak kecik…tu laa..nakal2 lagi..Alif makan la makanan dier sendri2…

Then sampai la mud pie kitorang..Alif pe lagi..dah nampak coklat mud pie sedap gitu..bertambah la usaha dier nak pujuk ayah..hahaha..mengendeng kat ayah..ajak2 borak..

alif-ayah-merajuk-04

bile tak berjaya..mengadu kat mak..hhaahah..tengok la muke dier tu.. uuuu~~~

alif-ayah-merajuk-05

setelah macam2 usaha, akhirnya usaha Alif mendapatkan hasil gak…maybe ayah tak tahan lama2 tak layan dak cumil tu..hahaha..

alif-ayah-merajuk-06

so dua2 pon dah ok dah…Alif tu tak sure la buat muke ape tu…muke concentrate makan mud pie manis kot..hahaha.. 😀

so tamat la persengketaan alif dan ayah yang sangat singkat… the end~

 

 

written by beba

Incoming search terms:

  • ayah (15)