Tag Archives: novels

Favorite Things?

For yesterday’s Blog Challenge: Day 07 – 10 of my favorite things..

Hehe..semalam malas betul la aku nak dok mengupdate blog..lagipon pening gak aku dok pikir 10 benda favorite aku…sampai skang pon tak dapat 10 barang…so instead of 10 things aku just listkan 5 things jek..hehe… 😀

Tak de turutan tau list ni..mana2 jek la..

1. My Dell Laptop – Inspiron 1420 yang dah pon nak 5 tahun berkhidmat ngan aku dan masih lagi kuat bekerja untuk aku everyday.. 😀 ..semua barang2 yang ada dalam laptop ni memang berharga laa..segala hasil kerja aku ape yang aku dah buat dalam 5 tahun ni..mostly ade tersimpan dalam ni..dan jugak gambar2 yang banyak gile dalam ni…:D

dell laptop

2. My not so new advance birthday present from dak p yang aku dalam awal bulan Jun lepas.. 😀 My first smartphone Samsung Galaxy S. Thanks dak p..

My Favorite Thing- Samsung Galaxy S

3. My Xbox360 yang sekarang ni cam collecting dust kat dalam cabinet tv…hehehe..dah lama gile rasanya aku tak main game ni…last game aku main Final Fantasy 13 yang still belum tamat2 lagi.. 😀

My Favorite Thing- XBox360

4.  My photobooks collection yang aku cam agak bangga la ngan diri sendri..hehehe..skang ni dah ada 8 buah dah photobook aku..next project tak sure lagi nak buat ape..hehehe..My Favorite Thing- Photobook Collection

5. Lastly my Novels..sejak aku menetapkan KK 3 tahun lebih ni..dah banyak gak la collection buku aku…yang dulu2 punye still berkotak2 kat kajang tu tak tau la ape cerita..mintak2 la elok..huu…gambar bawah ni cam separuh from my collection sejak dok sini..yang separuh dah masuk kotak..huu..for now..Cita2 aku nak susun semua letak kat shelves cantik2 cam ala2 library tu..tapi belum nak kesampaian lagi.. :p

 

My Favorite Thing- Novels

Wokeh…itu jek…pasni nak kena wat post for today plak..hehehe..wat blog challenge pon dok kena qada’2 :p

menghitung hari…hoho

huu..da lama da xpost..lgpon kat umah ni laptop ade satu jek ayah punye..yg aku punye tinggal kat sabah..kot2 kalu dak p buring2 nk gune ke pe ke…ni chat ngan aku pon skali jek arituh..huuu…kalu bawak pon xpe…dak p bukannyer gune pon..huuu..umm..dak p seperti biasa still sgt xfrenly kalu cakap tepon dan xle nk communicate ngan bagus…so kadang2 kecik ati gak la…da la dok jauh xle nk jumpe..call skali skala cam bad mud2 plak..huu…

um…aku rasa part makan2 tu da ok da…sume pon da makan kot..tp ntah la..kot2 kalu kat sane kang aje jek nk makan tu la ni la..hahaha…tp sememangnyer aku da bertambah gemok da ni!! cam da kembang jek…lebih dari sepatutnyer ni..kalu ikot dari ticker kat sebelah tu..aku skang ni da 16 weeks 5 days..so da nk masuk 17 weeks da ni…huuu…bule dikatekan perut aku da nampak gak laa…tp kalu pakai baju besar aku yg biase pakai tu xde la nampak pon..eheh..so kirenyer bule sorok2 lagi laa…ahahaha..

um..nampaknyer kali ni balik pon xle kot nk jumpe dak2 ni..aku pon bukannyer ade transport pon skang ni…kete aku adik aku si yas yg blaja kat poli tu plak pakai..kete dier apsal ntah..aku pon xtau…kete dier manual plak tu..mana aci amik kete auto ganti kete manual! huu..so nk ke mana pon cam ngan mak aku jek laa…sape lagi pon nk bawak aku…kalu nk nek komuter pon cam ramai sgt jek org cuti2 ni…aritu g kl ngan mak..bersesak2 la dalam komuter tu..kena berdiri kat 45minit…huuu..ampes…da la panas…aircond langsung xrasa..mmg teruk la komuter nii…kite tunggu jek la 2010 nnt bile da tambah tren baru..huuu..

um..ape2 pon aku nk gak bli buku aku ntok bawak kat sane…kat sabah kedai buku kecik jek…xbyk choice genre buku yg aku minat niii…kalu ade pon yg aku da bace..n yg aku xminat..huuu…sedih2..rasa2 nyer da byk gak sambungan buku2 aku baca yg da kuar…harap2 la sempat bli..kadang2 kalu xde buku nk bace pon boring gak…skang ni yg aku xabes2 bace buku narnia yg aku bli g sabah pas kawen hari tu..huu…bukan ape lambat abes…boring siot buku tuu…mmg ntok budak2 btol laaa…cite dier cam surface jek..xdeep laa…cam describe bodo2 jek…kite yg membaca ni cam xle nk connect ngan characters dalam cite tu..ntah laa…kesimpulannyer aku xske laa…tp sbb da xde buku tu..kadang2 aku bace la gak…tu la xabes2 tu…ade lagi 2 buku ke 3 buku lagi…narnia ni cam ade 7 buku sumenyer…tp boring! seb baik la pendek2 jek..buku budak2 la kate kan..huu…

um…tu jek la kot…dak p pon da lama da xpost..dier kate xde mud nk post sbb aku xde..hohoho…ntah ape jek alasan tu…huuu..tinggal lagi 2 hari jek lagi..pastu da kena balik sabah da…yg besh nyer bule jumpe dak p hari2..tp yg xbesh nyer xle da makan besh2 cam kat sini..ahaha..tp bagus gak tu..kalu lagi lama aku kat sini silap2 aku jadik cam dugong plak kang..hoho..asik makan jek…heheh…sume da tersedia..mana nyer xmakan jek keja..hehehee…:D

p/s : i mish u dak p!