Tag Archives: david eddings

[WTB] Fantasy Novels New/Used yang murah..

Semalam letih aku surf internet carik buku2 novel ‘Fantasy‘ yang new or used (in good condition) yang murah2 ni…kebanyakan site yang aku pergi mesti jual buku2 novel Chick Lit, or Romance jek banyak…or thriller..aku Chick Lit ni mmg kureng..aku tak minat sgt..romance plak cam too much for me to take..hohoho…thriller plak cam dlu2 jek aku bace..skang ni dah kureng dah minat…dlu aku beli la buku2 from Stephen King, Dean Koonzt, etc.. tapi skang ni dah tak beli dah…

Anne Rice pon dah kurang..dlu rajin aku beli..hehe..skang tidak lagi..

Tapi kadang2 aku beli gak novel2 yang tak berunsur Fantasy ni…relax sekejap..asik berfantasy jek..hahaha..but biasanya still pasal2 benda yang agak mengarut and kena full of imagination gak laa…

I like stories related to vampire, time travel,ade magic2,and cerita cam kat alternate universe, dunia ciptaan author buku tu sendri…out of this world kinda of things..

First author yang buat aku jatuh chenta ngan genre Fantasy ni ialah David Eddings (July 7, 1931 – June 2, 2009)..dah meninggal dah dier..huu..ade satu series yang last tu The Dreamers..tak habis lagi..nak wat camno..

david-eddings-novels

aku rasa aku dah collect almost all of his books, dari The Belgariad series, The Malloreon series, The Elenium series, The Tamuli series, and The Dreamers series and novels yang related to The Belgariad pon ade, and Redemption of Althalus..cuma 3 jek aku tak beli..hoho..

the-time-travelers-wife novelcerita pasal time travel yang aku suke is The Time Traveler’s Wife..aku tau buku ni pon sebab diorang dah buat movie..aku rasa movie dier cam agak menarik so aku gi la carik buku dier..aku tak sure aku bace buku dlu or tengok movie dulu..hehehe..tapi semestinya aku lagi suke ngan buku dier…sbbnye? of course the rich details that book can give you.

Ending buku lagi best dari movie!! Tak caye pergi bace.. 😀

Skang ni aku just bace buku yang aku jumpe jek..sbb buku2 yang sambungan kepada buku2 yang aku bace kadang susah nak dapat..huu..cam buku from Karren Miller, Anne Bishop..huu..takde pon kat kedai buku yang aku slalu pergi kat 1Borneo.

Skang ni aku cam byk bace novels by Christine Feehan, The Dark Series..

christine-feehan-novels

so kalau korang ade or tau sape2 yang ade fantasy novels ni bagitau la aku ek…takde la nak beli banyak pon..tapi wat bekalan laa..kalau dah abes bace maybe bule beli lagi..kalau beli gini jimat sket..hehehe.. 😀 kalau beli kat kedai buku satu jek RM30-40. Kasar belanje.. :p

Owh..aku nak sangat bace buku novel FlashForward written by Robert J. Sawyer. Tapi tak jumpe2..sape ada angkat tangan!!!

Um.kay la..terpanjang plak cerita..

p.s: Tengah nak carik blogshop kat KK or Beaufort yang buat Cakes and mini cupcakes or cookies..aku nak tempah untuk Birthday Alif nnt…kalau tau sesape please let me know ek.. 😀

 

 

I’m reading this…

bile ade masa lapang aku spend gak masa dok bace buku kegemaran aku…seperti yg korang tau..aku mmg suke baca buku2 yang berunsurkan fantasy ni….

definition masa lapang aku ialah :

if ( $alif == ‘tidur’ || $alif == ‘main sendiri’ || $dakp == ‘tengokkan alif’ ){

$masa_lapang = true;

}else { $masa_lapang = false;  }

The Sword of Shannara by Terry Brooks

The Sword of Shannara by Terry Brooks

so..kali ni buku yang aku beli is the one written by Terry Brooks..this is the second time aku bace buku yang mamat ni tulis..overall ok la dier ni…cerita dier pon not bad..and aku dapat beli yg omnibus version punye..so amat lah murah…tapi the downside ialah..sangat besar! huu..kalau aku nak bace sambil baring2 tu kadang2 lenguh gak la tangan tu…hehe…

normally omnibus version ni mmg besar dari yang biasa..pastu rasanya takkan lebih dari 3 buku dalam nye..seriously kalau lebih dari 3 aku tak tau la berapa tebal plak buku ni kang…huuu…buku ni aku beli RM60 jek..kalau beli satu2 satu buku jek da RM36+ camtu…so mmg sgt untung kalau beli omnibus version ni..lagipon da siap compile 3 buku kan..tak payah la nak tukar2 buku lagi…satu jek teros abes…hehehe…in the case of this book..satu buku ni kira habis la sume cite dier…for cerita yg lebih dari 3 buku macam The Belgariad Series from David Eddings diorang wat dalam 2 volume..Volume 1 (Book 1-3), Volume 2 (Book 3 & 4).

So berbalik pada cerita The Sword of Shannara ni, aku still reading Book 1..so far cerita ni pasal Shea Ohmsford, a half-breed of Man and Elf..dier ni just anak angkat jek duduk kat Shale Valley ngan Sedara jauh la kire tapi da anggap as bapak sendri and a brother Flick Ohmsford dengan tenang dan aman tenteram..as the turning of the event..datang la Allanon (mamat mystic yg banyak berahsia – a druid) carik si Shea ni..dok bagitau dier yang sebenarnya dier ni is the last heir of the shannara family..yang lain sume da kena bunuh dengan the villian of the story, Warlock Lord..sbb only the heir of the shannara can use The Sword of Shannara..and the sword is their only hope for winning against the Warlock Lord…and so..the Adventure begins……

ape nk kena bawak g spital nnt ek??

huu..skang ni aku cam nk start da packing brg2 ntuk bawak g hospital nnt..mana la kita tau kann…kalu in case ape2 at least da siap beg tu tinggal nk angkut jek..xpayah la kang ketar2 nk kemas2…kalu nk suh en anas kite kang..xtau la ape yg dier bawak..hehehe…

so aku perlukan pendapat korang2 yg da penah deliver ni pasal ni…barang ntuk baby rasanya ok kot..sbb aritu kitorang pegi kat hospital tu ntuk tgk2 tempat nurse tu ade cakap ape yg perlu bawak..yang penting dier cakap bawak..baby wipes, botol susu (in case kalu susu xde ke…huu..hopefully x laa..aku betol2 nk bf baby boy ni..huu..) and baju ntuk baby boy bile nk discharge nnt..tu jek..yg lain diorang provide…so yang aku nk tau brg2 ntuk emak baby boy ni..ape jek yg kena bawak? orang beranak pakai baju ape ek? hehe…harap korang bule kasi suggestion…

woh..aku ade satu citer besh!! (bagi aku la kot..n bagi org yg suke bace novel2 ni..) kat 1Borneo da nk bukak satu kedai buku ni..mmg da lama da aku tunggu kedai ni bukak…setiap kali pergi 1Borneo mesti g tgk2 gak dengan harapan kedai ni da bukak..hohoho….td baru jek pas balik dari sane…officially kedai tu bukak ESOK!! yeay…banzai!! td usha2 kat dalam tu ade la nampak satu shelf yang tinggi n agak besar gak kat dinding tu tulis ‘Fantasy and Science Fiction‘ hohoho..anyway aku bace buku fantasy jek..science fiction aku xsuke..huu..

da beberapa tahun gak aku melekat ngan novel2 genre fantasy ni..first author yg buat aku terpikat dok bace buku jenis ni is David Eddings, pastu da macam2 da authors yg aku try n some of them mmg besh mcm Anne Bishop, Trudi Canavan..n many more..David Eddings ni aku ade almost all of buku dier..skang ni dok tunggu new book sambungan dari cite yg aku bace tu kuar..heheh…fyi biasenya buku2 fantasy ni bukan single book..tp sometime 2 buku..or 3 buku…xpon 5 – 6 books…yg paling panjang penah aku tgk ( xbace ye..) xingat la sape author nyer..tp sampai 20++ agaknye…tu mmg melampau la kot..hahaha..mana la nk ingat cite2 yg belakang2 tu da kalu panjang sangat macam tu..hehehe..

buku2 fantasy ni byk gak yg da dibuat movie…cam Lord of the Rings (ni mesti sume org tau), Eragon ( 1st book of The Inheritance, 2nd Book : Elders, Latest : Brisingr..kalu xsilap aku ade Book 4..), The Golden Compass ( pon ade lagi 2 or 3 books lagi pasni..) , Narnia (yang ni aku mmg xrekomen buku dier..mmg xbesh langsung..better tgk movie..hoho..
:p ) and macam2 lagi laaaaaa….hehee…

kalu da cite pasal benda2 kegemaran aku ni cam panjang menjela la plak..hahaha..kay la..sampai sini jek..:p

p/s : kalu korang blom makan zinger tower from KFC tu..aku xgalakkan la korang makan…seriously membazir jek duit korang nnt..mmg xbesh!! huuu…aku pon cam menyesal jek makan..hahaah..mahal gile..konon2 free jam la..padahal mesti jam tu dier da masukkan skali dalam harga meal tu..mmg not worth it..huu…anyway..this is my personal view..hopefully kalu ade plak sesape yg cam suke gile kat makanan tu jgn mara ek..hohoho..

Incoming search terms:

  • nursing bra murah (25)