Something you don’t really need to know…

So tajuk hari ni pulak (Day 2) ialah –  A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself..honestly aku pon tak tau ape yang interesting about myself…aku ni biasa2 jek…hehehe..

So gambar aku yang paling baru sekali is this one:

makan-di-promenade-hotel

kat Facebook dah jadik profile picture dah pon..hehehe..but kat sini tak pernah letak lagi..this picture was taken masa sebelum puasa lagi..kitorang dok pergi makan lunch buffet kat Promenade Hotel. Kiranya macam makan2 siang before nak puasa la ni…

Sebelum aku tulis pasal 15 fact about myself ni..kasi selit lagi satu gambar..

makan-promenade-hotel-01

En. laki and anak aku yang ngade tak nak dok diam… :p Okay…meh start wat list..

15 interesting facts about Habibah Ismail.

  1. Anak pertama dari 7 orang adik beradik
  2. At this age of 28 years old, aku still layan anime and main games (Xbox360, iPad, FB etc..)
  3. I love reading novels. My Favourite genre is Fantasy, but yang lain pon bace jugak..tukar angin sekali sekala. Author yang buat aku melekat ngan genre Fantasy ni ialah the late David Eddings..aku ada almost all of his books..satu jek takde kot..yang The Riven Codex..
  4. According to http://www.shelfari.com : You’ve read 17 books this year. Last year you read 27 books, so you’re ahead of your pace.
  5. Walaupon aku hanya seorang Housewife, dulu2 aku pernah belajar and dapat degree in Software and Animations.
  6. Aku pernah menetap di Kuala Terengganu selama 7 tahun dari darjah 2 sampai ke form 2.
  7. Sebelum aku berkahwin and ikot husband untuk menetap di Sabah aku tak pernah jauh from family more than 1 month. Mesti balik punye.. 😀
  8. Aku lebih rapat dengan mak and kitorang boleh berborak bergosip bagai..
  9. First time aku berchenta monyet masa aku in form 4..orang itu adalah senior aku..
  10. Aku pernah sekelas ngan En. laki a.k.a dak p masa form 3 di SMKA Maahad Hamidiah, Kajang…but cuma 2-3 kali jek bertegur sapa.. (aku memang penyegan orangnya..but ramai orang anggap aku sombong..hehe)
  11. Dulu2 time sekolah form 1-3, my self-esteem adalah sangat rendah sampaikan aku nak tanye cina conductor bas fohup kat stesen bas tu the next bus datang pukul berapa pon aku tak boleh nak bersuara..tapi sekarang dah ok dah.. :p
  12. Aku dari kecik memang suka melukis..mula2 tiru character2 manga (my first manga collection ialah Sailormoon), then belasah konon2 wat character sendiri..pastu suke2 try lukis potret..but sekarang dah tak lukis2 dah (lagipon adik aku si sakinah a.k.a Masabu dah lagi terer melukis dari aku..hehe)..cuma aku sekarang suke buat designing websites and blogs..see my portfolio at http://creativelybeba.com (sempat plak promo diri.. :p)
  13. Aku memang suke makan.. :p Kalau nak bawak aku makan buffet memang takkan rasa rugi la..heheh..
  14. Antara favorite food aku are laksa penang, karipap, cha kueh teow, nasi lemak mak aku, gulai tempoyak udang pucuk ubi nenek and macam2 lagi laa…
  15. Aku dah start rabun jauh dari darjah 6, tapi aku cheat time eye examination masa darjah 6, so nurse tu tak tau..aku dok try hafal mende alah chart tu…nurse tu pulak selenge dok tunjuk mende yang sama jek..huu..first time buat cermin mata masa form 2..but langsung tak pakai pon time kelas sampai la aku masuk University..

Fuuhh..akhirnya…15 facts about me yang pening la aku nak mikirkannye..amik masa gak nak come up ngan all these facts..so tu jek laa..dah letih otak..hahaha…

 

 

written by beba

One thought on “Something you don’t really need to know…”

  1. kiki

    ok…hanya ade 3 benda aku tak tahu….ko punyer cinta monyet…..ko cheat time eyes test which is aku kagum ko hafal…hahahha..dan fav food ko..sbb aku rase ko sebat jerk semua….ape orang bg ko try..n pengkritik telus ko nih…hahahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>