Skin care ape yang affordable and bagus ek..?

Aku rasa kulit muke aku skang ni cam dah tak berapa nak lawo laa…huu..so nak gak pendapat from kawan2 pasal skin care ni…

eumoraBoleh dikatakan aku cam dah agak lama gak la tak berapa nak kesah sangat ngan kecantikan kulit muke aku ni…cuci pon kadang bule lupe..hehe..satu cream pon aku takde pakai skang ni…kalau cuci pon pakai sabun Eumora yang mak aku kasi free dlu..huu..nak kata ok tu ok la kot..sebab kalau aku pakai selalu pon kulit aku menten jek..takde tumbuh jerawat ke pe..tapi kalau tak cuci kompom la naik jerawat sebarang 2 bijik kat muke..huu..

maybe bule gak stay guna sabun Eumora tapi nak gak tambah krim ape2 ke..ntah laa..aku pon tak sure..ataupon nak cuba yang lain ke…

tapi yang penting kena affordable la..and affordable for me adalah something yang maybe below RM50 sebulan gitu..cam sabun Eumora ni..kalau tak silap dlu mak aku cakap dalam RM90+ kot orang jual…tapi aku pakai cam dah lama gila dah tak abes2 lagi..mungkin gak sebab aku slalu skip2 cuci muka..hahaha.. :p lagi satunya aku ni takde la rajin nak tunggu sampai 3 minit ni dok cuci muke..haha..tu kadang seminit dua minit..agak2 jek gitu…

camne ek…any suggestions??

 

written by beba

Incoming search terms:

  • skin care yang bagus (55)
  • skincare yang bagus (55)
  • produk skin care yang bagus (42)

5 thoughts on “Skin care ape yang affordable and bagus ek..?”

  1. efa

    huhu..saye slalu beli kat watsons je.. tak bape nak suke sangat beli sabun sabun camtu, sebab satu susah nak cari, satu lagi sebab saye suke masuk watsons so senang, beli je ape nak kat situ..murah2 je..

    kalau skincare la, stakat ni yg saye test ok, nivea n loreal.. mahal sikit je dalam belas belas, kalo krim die cecah gak puluh macam 21.90, tapi tahan lama gak la.. so jimat n elok..

    hehe.. sekadar pandangan peribadi, sebab dulu ade gak besfren sy tanye, asal tanak try mcm dewajah ke, sendayu tinggi ke, yg produk bumiputera tula.. satu malas sebab susah nak cari, satu lagi botol kecik pun dah seratus lebih.. nak maintain susah.. kot la ade bulan tu tak berduit ke, padahal barang tu dah habeh, nak beli cane ye tak..sbb tu ajar kulit pakai yg memurah je tapi kita tau kualiti dia sebab nivea dgn loreal ni ada lab diorang kat US nun..hehe

    1. beba Post Author

      saya dlu pon pakai garnier yang kuning tu..cleanser and moisturizer..cam ok gak..saya start pakai sabun eumora tu sebab mak kasi free..haaha..skang ni sabun tu dah nak abes..tu yg nak carik baru ni..lgpon nampak cam kulit cam dah tak berapa nak comel dahh..and approaching ke 30 ni cam terasa nak kena start jaga muke..hehehe.. 😀

      tu la..produk2 bumiputera ni kadang2 cekik darah…kecik gile satu tub tu..berapa lama sangat bule pakai..tapi mahal gile..padahal kalau produk buatan malaysia apa la salahnya jual murah jek..wat kat kilang kat malaysia gak..kata pakai herba2 from malaysia gak..so apsal la nak jual mahal2…bile kita komen kang kata orang malaysia tanak tolong bisnes tempatan..hahaha..susah2..

  2. efa

    tula pasal.. huhu.. mahal nak mam!

    lagipun kakak ipar keje kat kilang binari, tp die akauntan je.. tp die tgk byk la produk bumiputera tu semua asalnya produk sama je, packaging n branding je lain.. modal diorang kecik, diorang jual mahal, pastu kaya la tokey dia.. pastu dia pun tak galakkan beli produk bumiputera ni.. walaupun dia kilang binari, tapi byk produk lain pun tumpang kilang binari jugak.. so yg die cakap tu bukan psl produk binari, produk lain yg menumpang kilang tu..huuu

    better la beli brg yg kite dah tentu sahih dia yg ada lab penyelidikan seme tu.. skrg mmg tak rasa apa, esok tua skit mesti ade effect.. huhu takot..

  3. beba

    ha ah..tu pon yg saya dengar gak..diorang mostly buat kat kilang yang sama jek..buat ade gred or if nak tambah any other ingredient ke pe ke..

    kalau yg honest tu ok la kot..hehe..tapi mana tau kot jenis nak kaya cepat ke pakai chemical bahaya..tu yg kadang kita bule tengok ade kes orang muke jadik itam pakai krim ape2 semua tu..bahaya kan…elok2 nak cantek dah jadi cam pe plak..kesian jek…

Please let me know what do you think about this post. :D