Saya Gay Saya OK..??

Aku sure korang pon maybe dah tengok kot video ni..macam hot jek skang ni..huu..video pengakuan mamat melayu ni yang dier ni seorang yang Gay..

Kalau orang yang berbangsa lain dan beragama lain maybe la tak berapa nak kesah sangat kot rasanya..hehe..tapi ni bangsa melayu sendri..and normally kita bangsa Melayu ni dilahirkan sebagai seorang Muslim, so bile keluar video macam ni cam terkilan gak la..ye laa..bangsa kita kan…

Bagi kita orang Islam sah2 la kita tau perhubungan sejenis ni kompom2 haram kan..sape tak tau kisah kaum Nabi Lut..tapi maybe ade yg tak tau gak la tu..sebab tu la jadik gini..huu..

Aku tak mo la komen panjang pasal ni..aku bukan orang yg byk ilmu..tapi for me, kenapa lah mereka2 ni nak pilih jalan yang menyesatkan gini..seperti biasa diorang (gays) mesti akan cakap yang kita ni heterosexual ni tak paham diorang..how they feel..for them it’s not their choice that they are gay or something. Ntah laa..harap2 mamat ni or any other gays out there, one day akan dapat hidayah..

As for muslims yang terjebak ngan gayism (ade ke perkataan ni?) ni maybe kurang bimbingan agama kot masa membesar(wallahualam)…

Bila kita lahir as a muslim kita ni macam take it for granted tentang agama islam ni..kita kurang mendalami apa maksud islam sebenar…kita hanya hidup as a muslim because we’re born muslim..but you and me yang dah dilahirkan in a muslim family ni, kita ni bernasib baik..at least kita berada dilandasan yang benar..tapi untuk menjadi muslim sebenar yang betul2 islam di hati, aku mengaku yang aku masih jauh lagi..korang macam mana?

Sama-sama la kita berdoa yang diorang2 ni kembali ke jalan hidup yang sepatutnya..and mintak dijauhkan perkara2 begini dari terjadi dalam keluarga aku..amin…

written by beba

10 thoughts on “Saya Gay Saya OK..??”

  1. o'gosh

    Skangn ni orang ISLAM yang banyak mencemarkan agama….malu je…kalau ye pun memang GAY…x perlu la nak canangkan 1 dunia kan…ntah hape2…..kesian jer kat keluarga die dapat malu sebab konon2 ke’OPEN’an die tu…

  2. efa

    ni la bila org tak pk panjang.. susah la nak cakap, malu ada sedih ada.. dunia akhir zaman betul.. sedih kan.. org melayu pulak tu.. ni yg mengaku, yg tak mengaku, yang buat sorok2 kat luar tu, ramai lagi agaknye.. hmmph..

  3. efa

    ni la bila org tak pk panjang.. susah la nak cakap, malu ada sedih ada.. dunia akhir zaman betul.. sedih kan.. org melayu pulak tu.. ni yg mengaku, yg tak mengaku, yang buat sorok2 kat luar tu, ramai lagi agaknye.. hmmph..

    sedih.. dahla ada rupa..dahtu cemana la org laki tak kawen 4, ramai sgt lelaki gay, takdak dah yg tulen yg nak kawen.. kene la pompuan berkongsi suami.. huhu

    1. beba

      @o’gosh dunia dah akhir zaman kan..perasan malu pon dah takde..dier siap nak menegakkan konon2 keadilan kepada golongan yang macam dier..nak membenarkan ape yg kompom2 dah dilarang islam..

      @efa yang sorok2 pon dah byk kot..tapi yang open ni yang lagi bahaya…kalau2 orang yang tak cukup iman ke..yang antara nak jadik cam dier gak..bile dah ada orang macam ni yg openly cakap it’s okay to be gay..tak ke terpengaruh orang2 yg nak jadik cam diorang ni..mintak la dijauhkan..huu…

      part kongsi tu tak dapat..hahaahah.. :p nak kongsi makanan, air or barang2 saya ok..tapi kalau kongsi suami ni mmg awal2 saya cakap..saya tak sanggup..

    1. beba

      @aiyeen huu..tu laa..dunia akhir zaman..macam2 la jadik..
      tu laa…menangis tak berlagu la mak pak dier tu…dah la openly cakap camtu..abes satu malaysia tau..mana nak sorok muke la orang2 tua tu…huu….

  4. Pingback: Saya gay,saya Ok..tapi skang saya dah takut keluar rumah.. | Habibah & Anas

Please let me know what do you think about this post. :D