MLM? Nope..not for me..

tadi masa dok tengok2 FB, ada kawan aku yang share an articles from a blog pasal MLM ni…aku ni bukan jenis yang PRO-MLM ni..anti pon tak jugak..for me..MLM mmg tak sesuai dengan aku..and kalau dengar jek pasal MLM mmg aku lari terus..hehe..

Kepada yang seswai ngan MLM ni teruskan usaha korang..takpe..aku tak jeles kalau korang naik mercedes ke..or kipas2 duit depan muke aku ke..aku kenal diri aku..and MLM is definitely not for me..

MLM

pembahagian duit system MLM..?

Mak yang memang dah banyak kali masuk MLM and last2 tak dapat ape sangat pon..maybe la ade sket2 dapatnya..yang cam berjaya sket dlu mak aku join wat jual ‘Premium Beautiful‘ tu pon last2 dier berenti..atas sebab2 personal.. :p tak mo cakap kat sini sebab kang marah plak orang yang buat business jual ‘Beautiful’ kang..skang ni pon kalau dier ade sebut jek benda2 yang bunyi ala2 MLM ni terus aku straight jek cakap..‘tak payah la mak, MLM2 ni bukan rezeki kita’..

MLM ni takde la semua pon menipu..tapi macam benda lain kenalah usaha and luck pon ye gak..there are some MLM yang memang dah bertapak lama..and diorang ada products2 yang bagus la kot..kalau tak takkan la orang still beli ye tak..but there are some MLM yang mmg scam dan ditubuhkan hanya untuk mengaut keuntungan dari orang2 yang tak bernasib baik..tapi yang kesiannya bile yang buat MLM gini orang Melayu gak and yang terkena pon orang Melayu.. MLM = Miskin lagi miskin (aku curik sape punye istilah ni ntah.ada terbace somewhere..)

but sometimes bukan MLM ni yang menipu or ape..even the system not perfect..yo la..dah kalau downline ke mende ni..berapa ramai sangat manusia kat dunia ni pon..so kalau yang citer pasal infinite downline tu mmg bullshit laa..opss..and there are also upline yang tamak haloba..janji2 manis..ayat yang biasa dengar ‘kalau you all masuk under I kompom I akan tolong you..kalau you stuck..takpe..nanti I tolong masukkan orang under you..you jangan risau..kitorang mesti akan tolong’ yup..tolong la sangat..mak aku dlu dok carik orang byk gak la bawah dier..pastu cam dah stuck la..ye la..mak aku pon mana la nak keluar2 sangat carik orang ni..nak harap upline tu tolong..ye laa..mmg tak nampak langsung2..tup2 tau2 rupanya dier dah bukak lagi satu kaki lain..and dok sebok kembangkan yang tu pulak..yeah right..tu la contoh upline yang tamak haloba..mana pergi janji? harapan..

bukan la nak suh dier masukkan semua..satu pon jadik la..konon2 cam wat penaik semangat laa..hahaah..tapi yo laa.macam yang aku cakap tu..MLM ni mmg bukan rezeki kitorang..

so berbalik pada blog yang aku terjumpa from FB ni..aku tengok blog dier mmg mostly pasal MLM ni jek..and he’s a totally anti-MLM person..and looking at his posts pon cam dier ni takde la cakap kosong..most of it ada reference gak or dier ni jenis orang yang doing his homework dolu baru nak kasi post2 mende yang kontroversi ni.. 😀 blog dier pon cam baru lagi..

yang cam hot kat blog dier skang ni pasal gelang2 magnet kesihatan what eva yang dibuat oleh AC Mizal..first time aku dengar..eheh..sbb aku mmg tak amik tau pasal MLM ni..and pasal hyperbulksms ke pe tu..

yang paling menarik ialah pasal testimonial2 yang konon2 nya good testimonial from orang2 from london after using gelang magnet ni laa..rupanya2 just di copy and paste from website lain jek..huu..tipu orang ek…

post tu ada kat sini: http://aididmuaddib.blogspot.com/2010/11/gelang-ac-mizal-penipuan-testimonial.html

banyak lagi artikel pasal tu..so rasanya kalau ade orang ajak korang join tu..tak payah la kot..hehehe..

saje jek tetibe nak cerita pasal ni.. 😀 jangan mare ek..

written by beba

Incoming search terms:

  • premium beautiful tipu (178)
  • premium beautiful penipu (64)
  • premium beautiful scam (27)
  • penipuan premium beautiful (21)
  • mlm premium beautiful (14)

3 thoughts on “MLM? Nope..not for me..”

  1. chekna

    sama la kite, mmg xminat dgn segala macam MLM ni.. pernah gak baca blog tu, apa yg ditulis tu byk betulnya jugak.. dia pun bukan buta2 je buat tuduhan xtentu pasal.. apa2 pun tepuk dada tanya selera..

    1. Beba

      @chekna yup..depend on kita la kalau nak join ke tak..sometimes ade gak orang yang ajak MLM ni paksa2 kita plak..pastu cam siap provoke cakap kita tak sayang family laa, ape la..bile lagi nak maju la etc..macam la MLM ni jek satu cara nak majukan diri..

      sorry kepada yang tak buat camni ek..ni certain2 orang jek.. 😀

  2. efa

    hmm ade bace gak blog aidid nih.. betul jugak ape yg die elaborate pasal mlm.. memang die bercakap berdasarkan fakta.. so, tgk dari jauh jela.. org berjaya kite tumpang bangga la.. tapi definitely bukan la utk kite.. yela dok nak kejar downline seme, anak terbiar.. cane tuh? huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>