Apa nak buat kalau envelop Pos Ekspress dah MIA??

aku pening…

Pos Ekspress ni bengong btol laa..aku pos barang minggu lepas..dah seminggu pon orang yang aku pos kan tu tak dapat2 lagi barang dier…kenapa bile turn aku jek korang nak buat hal ye orang pos malaysia ni..pergi la hilangkan envelop orang lain..

aku cuba nak buat bisnes ni..dah kalau asik kena sabotaj macam ni ngan pos ekspress ni tak kemana la bisnes aku..macam mana orang nak percaya kat aku dah kalau first time pos barang kat dier dah ilang plak…ampes betol..orang lain elok jek pos pakai pos ekpress sampai jek…aku banyak kali beli online…and ramai jek yang pos pakai pos ekspress ni…ok jek takde problem pon..

tetibe time aku cam bodo plak dier..ampes..

huu..tensen kejap..kalau takde gak terpaksa la ganti kot…huu..

pos ekspress di jamin tak sampai

 

written by beba

5 thoughts on “Apa nak buat kalau envelop Pos Ekspress dah MIA??”

    1. beba Post Author

      @sall salam kenal 😀 hehe..berserah jek laa…

      @azzey tak le laa..mmg dah ade dalam terms and condition yang diorang tak bertanggungjawap kalau barang hilang ke pe ni..cuma diorang cakap diorang akan gantikan envelop baru jek..itu jek laa..

  1. Aunz

    Camner plak buleh ilang lak tu???
    Hmmm gne pos courier jer…selalunyer dijamin smpai..klo pos express nie kekadang mmg xsmpai..kdg2 sbb posmen malas, so dorg campak jer kat mane2..mcm kes2 dulu cenggitu gak…
    alih2 jumpe tepi longkang..
    sadis…sadis…

    1. beba Post Author

      orang ni pakai alamat ofis..so cam kompiden la..lgpon pos courier ape tu lambat kan? pos ekspress kan 2-3 hari jek gitu..tu yg pakai tu..

      tapi nak wat camno…dah nak jadik..orang lain pon pakai gak..ok jek kot..huu..

Please let me know what do you think about this post. :D