Ada apa dengan Lagenda Budak Setan..

mak aii..dah 2 hari rupenya aku mendiamkan diri…bukan ape..ade busy sket..and ‘M’ tu pon kuat sket..haahhaa.

ada apa ngan Lagenda Budak Setan ni? actually aku pon tak tau..hahaah..sebab sampai sekarang aku belum tengok lagi..of course la kitorang sekarang ni kalau nak tengok movie kat cinema ni mmg out of question la kan..takkan nak bawak Alif masuk wayang..kang bermasalah lak telinga dak kecik tu dok dengar bunyi2 kuat2..

actually banyak gak review yang aku bace from other bloggers and jugak comments from reader blog ni kat post aku before this pasal Lagenda Budak Setan ni..

 

filem lagenda budak setan

poster lagenda budak setan

ada yang cakap best..ada yang sampai bengkak2 mata menangis..tapi ade pulak yang cakap tak best..and tak berbaloi tengok..hehe..ape2 pon depend on ape yang kita expect kan…maybe bagi yang kata tak best tu dier memang peminat gila2 novel Lagenda Budak Setan ni and ada certain level of expectation on the movie..

as for me..sebab aku tak pernah tengok lagi Lagenda Budak Setan ni so aku kasi contoh base on Twilight series la..aku dah bace all 4 novels and bile tengok movie dier, twilight still ok gak..tp i’m quite disappointed ngan new moon..sebabnya..tak seperti yg aku expected..means..what I had in mind adalah lain from kat movie..and cam feeling tu jadik lain..tak tau la nak explain camne..hahaa..so maybe gitu gak la terjadi pada certain pembaca novel yang diadaptasi ke movie ni.. 😀

tapi the soundtrack memang nice..hehe.. 😀 and ade 2 version la pulak..lelaki dan perempuan..2-2 pon cam ok jek..lagipon lirik same jek kan..hehee..

Kalau korang nak dengar ulang2 layan jiwa bole la download mp3 OST Lagenda Budak Setan ni:

nak nyanyi2 skali..meh tengok lirik dier.. 😀

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan

 

p.s: cam slow gile plak internet connection hari ni…tensen..betol..nak upload file and download file rasa cam lama sangat jek..ampess.huu..

p.p.s: kalau ade problem kat file tu ke bitau ek..upload time internet cam ampes ni kadang2 bule wat file corrupt..huu..

written by beba

Please let me know what do you think about this post. :D