baby 3d scan..again..

semalam petang kitorang g wat 3d scan lagi skali..ingat ke sesaje la nk tgk muke baby..hohohho..tp hasilnyer..nada! huuu..terasa cam rugi pon ade..mesin doctor tempat kitorang pegi ni mmg xsecanggih mesin yg kitorang g kat vision college..yg kat sane tu walopon baby still kecik tp cam nampak gak muke dier sket2..and the pics are sharper..kat KK ni..nampak blur jek..then xbleh nk focus kat muke dier…pastu bukannyer nampak muke..tp nampak tengkorak dier jek..huu..keciwa gak laaa..bayar mahal plak tu..bule wat 2 kali scan kat vision college…

muke dier dapat la tgk ade satu tu cam ala2 agak nampak laa..tu la doctor tu kate yg paling clear dier bule dapatkan..tp mmg xclear mana laaa..nampak cam gemok gak..tp maybe gak gambar tu mengembang ke pe..ye la..baby pon kan dok dalam air..hohoh..lgpon cam mesin xbape nk canggih..hehehe..mata cam besar gak kot..idong rasanyer ikot anas kot..ade batang idong..hahah..bibir pon maybe cam bapak dier gak..hahaha..xsabar plak nk tgu dier kuar..nk tgk bebetol camne rupe dier..hehehe..hopefully kulit ikot cam aku la putihnyer..hahaha..:p

mesin kat doctor ni cam xble nk tgk 3d masa baby gerak2 pon..cam dlu kitorang bule tgk baby dok berenang2, dok wat front kick in 3d! nampak jari2 kecik dier..huu..yg doctor kat KK ni yg lain dier just scan 2d jek..cume muke jek dier scan 3d..huu..tujuan nk g scan 3d ni sbb nk tgk baby sume2 in 3d..K.E.C.I.W.A

tp ade satu la yg aku nampak paling obvious..baby boy punye tuttttt…hohoho…mmg nampak btol la..la ade 2 bebola n satu yg tercacak..hahaah..before this aku xpenah nampak pon..just doctor n anas jek yg nampak..susah la nk tgk bile baring n the monitor kat sebelah aku..da la monitornyer xbesar mana pon…dok terteleng2 kepala nk tgk baby…

aku ni da 3 hari dok cirit birit ni..ntah ape yg aku makan ntah..huu..ingat jap lagi nk g jumpe doctor..huu..lgpon bos aku hari ni xdatang plak..so relax sket laa..bule la nk kuar2 g klinik jap..hehehe..baby boy gerak cam biase jek hari2..so aku cam xde la nk risau sgt…lgpon baru jek scan semalam..sume pon ok jek..hehe…

written by beba

Incoming search terms:

  • scan baby 3d (137)
  • 3d scan baby (118)
  • scan 3d baby (98)
  • vision college 3d scan (27)
  • 3d scan (26)

6 thoughts on “baby 3d scan..again..”

  1. beba Post Author

    @pembacafilem um..actually saya pon tak berapa ingat..hehehe..dah 2 tahun lebih dah ni..kalau tak silap saya maybe dalam atas 24weeks kot..and before 29 or 30 weeks gitu kot…sbb kalau kecik sangat tak berapa nak nampak..and kalau dah besar sangat pon nnt baby dah tak cukup ruang..so susah gak nak nampak..kalau 27 weeks tu maybe ok la kot.. 😀 kot laa…better awak refer kat orang lain yang baru2 jek buat scan ni..hehehe..

    1. beba

      @yatie kat klinik private kat KK..tapi tak ingat la kat kawasan mana..tapi mahal and tak clear pon gambar..for me mmg tak berapa nak worth dengan duit yang kita spend gak laa…tapi tak tau la kalau doktok tu dah tukar mesin baru ke..hehee..dia doctor lelaki cina..tak ingat nama dia..

Please let me know what do you think about this post. :D