Balik Kajang (Part 1)

Rupa-rupanya bila aku check2 balik bulan lepas aku post sekali jek!! huh..dasat tol..nampak sangat la bznye (ke malas..hahaha..:p) so bulan ni jadik rajin sket la kot aku ni…kena bayar balik yang bulan lepas punye..heheh..kena post hari2 agaknye…hahaha..tak pon aku wat schedule post jek laa…heheh..:D

so seperti yg korang dah tau bulan Jun (bulan Jun ye kawan2..dan aku baru jek nak buat post pada bulan august..huu )yang lepas kitorang balik Kajang..kenapa balik? saja2 jek…tiket ni kitorang dah beli advance tahun lepas lagi..tapi macam memang dah jadi kerja kitorang da ni dok beli tiket advance..ye la nak carik yang murah la katakan..every time air asia ade buat sale ke ape ke..kitorang pon duduk la depan laptop tu carik tiket yang murah…as for now kitorang da ade tiket untuk balik raya on 18 september and untuk balik awal tahun depan at the end of january…maybe esok or lusa kitorang nak beli tiket untuk balik bulan 6 pula..tahun 2010 ye…hehehe..apa2 pon kena plan dulu..

owh..back to the topic…da keluar tajuk plak..sampai satu perenggan lari tajuk..hehehe…so kitorang balik kajang kalau tak silap aku on 19 jun kot…(da lupe plak..lama sgt..) kalau tak silap perkiraan aku..tu lah kali ke-5 En. Alif naik kapal terbang..

Alif ni memang senang nak dibawa berjalan sebenarnya..dia ni pantang jek duduk dalam kenderaan yang bergerak, nanti mesti dier nak tido..tu la senangnya budak baik ni..hehehe…

Aksi-aksi En. Alif dalam kapal terbang...

Aksi-aksi En. Alif dalam kapal terbang...

Dulu kitorang kalau bawak barang tu 2 beg jek dah cukup..sekarang ni penuh la satu troli ngan barang kitorang…semua nak kena angkut…kalau troli kat LCC muat la pakai satu je troli..tapi kalau kat airport KK ni kena pakai 2 troli..hailaaa…

Wajib bawak??

Wajib bawak??

Bila difikirkan nak balik raya ni kena gak la bawa bekal makanan Alif jugak kot..sebelum ni bawak susu jek..umm..camne ek? tak pon halal jek la hari tu Alif pon puasa la skali..hahahaaha…mana boleh makan depan orang puasa..:p

Update on Alif plak..dalam sebulan yang lepas Alif da pandai memecut dengan lajunya dengan walker dier tu..and sekarang ni pantang ada wayar yang terjuntai sikit jek akan berakhir di dalam mulut alif…Apa yang ada bawah lantai pon asal boleh dier nak ambil (memang kompom tak dapat..tapi dier akan langgar ngan walker dier laa..)

sekarang kalau kita panggil dier nanti dier pandai la datang..tapi bile aku dah pegang pinggan warna merah dier tu..tak payah panggil..laju jek dier datang kat aku…da tau la tu masa nak makan..

baru jek 3-4 hari lepas dier da jadi rajin da berborak-borak, macam2 bunyi yang keluar..

huhuhu..macam2 gak la yang dier belajar sebulan ni..heheh..owh..lagi satu…rambut alif pon dah lebat da!! hohoho..makin hensem la anak laki aku ni..hehehe..raya nanti macho la ngan rambut dier tu..hahaahaha…

kay la..tu jek..nanti sambung lagi..

written by beba

10 thoughts on “Balik Kajang (Part 1)”

  1. beba Post Author

    ye la kot pips..aku pon da tak ingat..hahaha..tp dlu mmg ade..skang ni cam da ok da…

    makan nasik blend..hahaha..campur sayur ngan ayam..huu..tapi alif cam tak le makan ayam plak..naik bintik2 kecik merah satu badan..huu..kena tukar pakai ikan lak..huu..

    malas mmg malas..hahaha..tp cam tak terpikir plak nak bagi dier nestum..hehehe..lgpon jimat sket..:D

  2. beba Post Author

    @kiki takde masa plak nak update gallery tu..heheh..bile rajin jek..blog pon baru la nak terketar2 wat post ni ha..hahaha..

    pasal bisnes tu..maybe dalam bulan ni gak kot..insyallah..nape?
    ade nak beli ke? kalau ade request aku beli la..nnt letak kat kedai tu..hehehe…:p

  3. beba Post Author

    @yantie hohoho..tu la..da bape lame ek tak jumpe ko ni..? skang ni lagi besar..da ade rambut lagi..hahaha..nnt aku upload gambo baru..tp tunggu turn la..tgh wat post yg kebelakang-belakang ni..heheh..

Please let me know what do you think about this post. :D