Nice gifts untuk budak2 made from Felt..

Benda ni dah lama dah aku siapkan..tapi cam tak post2 plak ceritanya..tapi gambar dah siap upload kat FB lagi..hahaha…so ape yang nice untuk wat gift untuk budak2 ni…meh tengok gambar nye..

felt-123-book

benda ni laa…aku wat 3…untuk actually untuk budak2 and mak budak gak…dah alang2 takde kerja time tu.. 😀

All of these were made from Felt… 😀

Untuk budak2 tu cam ala2 buku felt gak laa…tapi just pakai ring tu jek untuk hold every pieces of felt tu..dalam tu ade nombor2 jek… 0-9…tapi aku letak nombor 0 tu kat last sekali…malas nak potong lagi satu nombor satu punye pasal..hahaahah..sorry ek…

felt-123-books

and untuk kasi dier special and unique…of course laa…aku letakkan nama2 budak2 tu kat depan sekali..so pasni senang la kalau nak ajar diorang nombor nnt… 😀

Untuk mak budak pulak…a keychain yang matching ngan warna buku nombor felt budak2 tu…

felt-keychainand kat belakang tu aku jahitkan nama diorang…tapi pendek2 jek laa….panjang2 tak dapat..hahaha…and aku ni pon ‘budak baru belajar’ so memang tak cantek and sekata la kan huruf2 tu…huuu…kena berlatih lagi.. 😀

kalau korang minat ngan buku nombor 123 felt tu aku cilok idea from here: http://sewmuchado.blogspot.com/2010/04/tutorial-felt-flash-cards-memory-game.html

Siap dier bagi template lagi untuk wat card felt tu..so korang bule la download kat situ…tapi tutorial dier pakai mesin jahit laa..aku jahit tangan jek…belum ade rezeki nak dapat mesin jahit… 😀

as for keychains plak..aku wat sendri jek..takde cilok2 dari mana2…aku lukis atas kertas and wat template sendiri…hari tu ade kawan aku tanye camne nak buat…nanti kalau aku ade masa aku wat tutorial nak wat keychain plak…buat masa ni aku takde pon amik gambar step by step…nnt kalau aku buat lagi aku amik gambar and postkan kat sini..kot2 korang pon nak try wat ke…. 😀

Best wooo wat benda2 craft ni…ade kepuasan dier kat situ…tools aku pon cam bertambah sket2..cam dah sekotak kasut dah skang ni..tapi takde la penuh pon..maybe nnt nak tambah sket lagi accessories cam buttons, brads, and beads etc..so that bule wat cam canggih sket…and aku ingat aku nak try pakai PVC gak laa..cam cantek jek…hohoho…

kay laa..itu saje laporan dari Kota Kinabalu, Sabah..

p.s: kenyang makan buffet kat Sutera Harbour tadi tak abes lagi ni….alhamdulillah….kenyang btol..ohoho..asal bole semua nak rasa..sampai skang takde camera lagi..kalau tak mesti nak snap satu2 round makanan dalam pinggan..haahhaa…

written by beba

Incoming search terms:

  • felt keychain (105)
  • felt keychain tutorial (55)
  • keychain felt tutorial (48)
  • tutorial felt keychain (39)
  • how to make felt keychain (36)

10 thoughts on “Nice gifts untuk budak2 made from Felt..”

    1. beba

      @siha thanks 😀 hehe..tak gak creative..ni pon cilok idea orang..cuma tambah and tukar sket2 jek…

      @mun mekaseh mun…sure mampu nye..saya buat tu pon amik masa dalam 3-4 hari kot satu set..depend on masa yang saya spend dok buat mende alah tu..wat slow2 pon bule..asalkan siap.. 😀 simple jek..kalau minat nak mula just pergi kat website yang saya mentioned kat dalam post tu..saya pon download template dari dier jek..cuma nama2 kat depan tu saya wat sendri..

    1. beba Post Author

      @jaja ha ah..mmg dier orang sabah..kat tuaran..tak selalu beli pon..hehehe..baru2 ni jek try beli accessories semua tu..before this pakai felt semata jek..hehehe..baru 3 kali kot beli barang2 craft ni online..ngan jaja tu 2 kali..and ngan sus sekali..pasni ingat ade lagi nak beli brads and buttons..tp tengok budget dlu…hehehe..

      @sang ayah wohohoho..mekaseh en.laki..bile nak belanje makan keni rogers? :p

  1. Pingback: Project Felt yang lama2 dlu.. | Habibah & Anas

  2. Pingback: My Handmade Angry Bird Felt Handphone Pouch.. | Habibah & Anas

Please let me know what do you think about this post. :D