to do list before balik sabah..

huh..da lama gak aku xupdate blog ni..huu…pejam celik – pejam celik…tinggal seminggu lebih jek lagi aku nk stay kat kajang ni…pasni aku and alif kena la balik sabah..hoho..sian la kat dak p yg dok sane sengsorang…da kurus da agaknye hari2 makan roti kat umah..hahaha (yg makan tgh hari kat luar tu xkire..:p )

pasni aku sorang la kena jaga alif siang2..huu..pastu ngan nk keja lagi..aku pon xsure lagi camne aku nk bagikan masa…huu..kalu kat sini ramai makcik n pakcik alif yg bule tolong jagakan..hehe..kalu aku ngantok ke siang2 aku suh la makcik kinah dier jagakan..hohoho..:p

alif ni kalu time dier baik mmg baik btol..senang jek jaga..xde wat perangai sume..pas minum tdo..xpon letak jek pastu pandai la dier dok main sorang2..senyap2…hehe…tp kalu hari dier xtentu hala tu..tido kejap pastu cam terperanjat..pastu terus nangis kuat2..kena la dok pujuk2 dier..tido pon kejap2..kalu kena hari camtu..mmg letih laa..kena alert jek kalu xmo dier nangis kuat tu..bile nampak cam terkejut jek terus g kat dier pegang tangan dier (so that dier rasa secure sket..) then pok-pok kan dier…kalu nasib baik dier tdo balik..hehehe..kalu x..pepandai la..hehehe..

semalam aku trim kuku alif..nk try bagi dier xpakai mitten dier..mak aku kate bagi dier biasa ngan jari2 dier..tp pas bukak jek dier jadi cam xtentu hala lak..dok nangis2..then tangan cam mengapai2 jek..huu..cam rasa pelik agaknye dier..da xbenti nangis tu pakai kan balik mitten..huu..baru la senyap dier..

owh..cam da kuar tajuk plak cite aku ni..hehehe..padahal memulanye nk cite pasal ape yg aku kena buat before balik sabah…hohoho…so kat bawah ni la listnye:

  • beli stroller alif (kat sabah cam xbape byk choice..huu)
  • shopping baju alif kot..kalu ade yg cun..hohoho..:p
  • nk makan nandos!
  • nk makan tepanyaki!
ni la walker alif!

ni la walker alif!

ape lagi ek? hehe..tu jek la kot..:D bile la kat sabah nk bukak nandos ni..then bukak la restoren tepanyaki satu…um..kat sabah bukan nyer xde restoren jepun ni..ade byk..tp masalahnye diragui la kehalalan makanan diorang ni..sbb xde logo halal jakim tu…yg ade pon ‘SERVE NO PORK’ sign kat depan kedai..mana cukup..huu..so say no-no to japanese food in sabah except for sushi king at 1B..huu.. (-_-), tp aku nk tepanyaki..kat sushi king xjual tepanyaki.. 🙁  kalu ade sesape yg tau tempat yg halal makan makanan jepun kat sabah ni bitau la aku ek…:D

p/s: alif da ade walker da walopon kepala dier pon xle nk tegak btol pon..hohoho..thx to parents syafiq a.k.a apek sbb diorang bagi walker ni..dari gamba tu cam xbape clear sgt ( ni jek gamba yg aku jumpe..huu) tp bentuk walker ni cam space shuttle! yeay..alif terbang ke bulan…hohoho…:D

written by beba

Please let me know what do you think about this post. :D