Refrigerator Latch jenama ape yang bagus ek?

Nak tanya laaa…refrigerator latch ni jenama ape yang kuat, tahan lama, tahan lasak etc2 semua laa..

Kat internet aku cam ade terjumpe  ‘Safety 1st’ Refrigerator Latch ni…bagus ke tak ek?

fridge latch safety 1st

ade 2 jenis..tapi jenama sama..ape beza..ntah la..lupe dah..hahaa..

so nak tanye pendapat kalau2 ada yang pernah guna refrigerator latch ni..

kat Little Whiz ade jual Refrigerator Latch cam yang gambar belah kiri tu…skang ni cam offer RM24.20..kalau bagus bule aku terus beli jek..huu…

nak carik kat sini tak sure nak carik kat ne..haahha..tu la aku cam suke shopping kat internet ni…takyah ke mana2..lagi pon nak carik pon senang…just dok depan laptop jek…

Aku sebenarnya dah tak tahan dah ngan En. Alif yang tak sudah2 asik nak bukak tutup pintu peti ais kitorang..sampaikan dah tak sejuk dah asik dok bukak tutup memanjang…skang ni guna cara tradisional jek…ikat!! haaha…tapi mmg payah la aku kalau nak masak2 ni…dah la aku ni kang jenis yang mmg mesti ade jek yang lupe nak keluarkan la ape la…kalau tak ikat kang dier take over..bukak tutup..bukak tutup…tensi..

ikat peti ais

ikat pakai wayar pe ntah..hahaha..

written by beba

Incoming search terms:

  • peti ais yang bagus (18)

10 thoughts on “Refrigerator Latch jenama ape yang bagus ek?”

  1. zeta

    Xsure sgt mana yg bagus Refrigerator Latch brand Safety 1st ni..
    cuz im using Refrigerator Latch brand Cosway..price kalau xsilap dlm rm7.90 cenggitu..bleh tahan bagus..lekat kat fridge guna double sided tape..

  2. efa

    pehhh!! hahaha ikatt!!

    anak sy pun yang pompuan tu..adeje die nak bukak tutup petiais.. ingatkan beli peti yang pemegang die kat atas tu, tak dapat la die nak bukak.. rupenye lamee die perati makpak die bukak peti, skali die boleh bukak jugak.. pegang kat tepi..

    ingat nak kene beli jugak la ni huhu

    1. beba Post Author

      @sang ayah hahaha..berperang la sangat…

      @zeta owh..tak pernah tengok lagi cosway punye..tp rasanya semua pon pakai double sided tape kan..tu yg cam tak berapa kompiden tu..hehehe

      @efa haahahaha..ikat laaa..serious mmg dah tak tahan dah ngan dier yang asik dok bukak tutup petiais ni..

      @chekna berapa lama ek tahan? kalau tahan for a few months pon ok gak kot…kadang budak2 ni takde la lama pon kan perangai dier ni..lama2 ilang la tu…

  3. chekna

    kami dulu, sehari je pakai.. asyik bukak tutup, bukak tutup.. sudahnya xbrape nak lekat dah.. rugi je beli aritu, dah le masa beli tu mahal.. rasanya pasal tape dia tu xkuat la…

    lgpun si ziyad ni bleh tahan kuatnya… budak laki kan..

Please let me know what do you think about this post. :D