En. Alif demam sejak semalam..

Tetibe jek plak Alif demam…padahal pagi semalam dier ok jek berlari2 kat tempat kitorang main bowling tu..hohoho..sempat lagi plak main bowling kan..mak ngan rina ngan ciki pon ade…mak and rina mmg selalu gak gi bowling..emak siap ade bola sendri tu..heehhe..dier beli 2nd hand la tapi… 😀 tapi terer la main…

aku..takyah cerita laa..asik cedera jek kalau main bowling..so cam tak suke..semalam main cedera la ibu jari..sakit wooo….

opss…sambung balik cerita Alif demam…masa on the way balik from bowling Alif tido dalam kereta…cam biasa la Alif..dier kalau dalam kereta mmg senang tido atas car seat dier tu…lama gak dier tido..2 jam kot gitu..

tup2 bile Alif bangun cam panas jek badan dier…baru jek aku bersiap2 nak gi lowyat ngan ayah sbb nak beli henpon..huu..terpaksa la kensel…and bawak Alif pergi klinik..aku pon pelik gak sbb cam takde ape2 tetibe jek panas btol badan dier…gi klinik doktor kasi ubat…biasa2 laa..

tapi biasa la en. Alif, tak senang la nak kasi dier makan ubat kan….skang ni kalau dier nampak jek aku dier cam nampak UBAT BESAR bergerak agaknye..mesti nak cebik2 nangis gi carik maksu Z-dah dier..tido pon nak ngan maksu..takut aku bagi ubat time dier tido ke? haahaha..ntah laa…

tapi still tak kebah lagi demam dier…cam ade panas lagi..tu la..payah sangat nak makan ubat…skang ni dier tengah tido…mintak2 la esok dah baik…huuu…

alif-demam

kalau dier demam aku pon tak lena tido..semalam kejap2 dier terjaga..pastu aku kasi rambut dier basah2 sket..supaya kepala dier tak panas..dier ni tak suke kalau orang letak towel basah ke yang cool fever tu ke atas dahi dier..so aku kena basahkan jek la kepala dier..kalau dier dah lena betul baru la cam bule gak la letak towel basah tu kat kepala dier..

hopefully Alif baik demam before flight balik KK Ahad ni…huu..sian la dier kena travel time tak sehat karang..

written by beba

Incoming search terms:

  • demam (43)
  • gambar lagi demam (18)
  • lagi demam (12)

Please let me know what do you think about this post. :D