en alif da berat!

lama tol la aku xwat post ni..huu…bz bebenor..hahaha…byk yg nk di ceritakan..tp cam xde masa plak nk type..hehe..skang ni alif tgh tdo..hehe..lena tol…

kitorang baru jek balik dari check up en. alif ni…kena inject td en. kesayangan aku tu…baik jek kena inject…ade la sket nangis..tu pon slow jek..xsampai seminit..da senyap da…hehe..harap2 la xdemam..huu..sian en. alif..

berat en alif skang ni da 5.5kg da…hohoho..semangat..angkat lelama lenguh gak la lengan..heheh..rambut pon ade la da tumbuh dalam 5mm cam tu..hehe..

aku skang ni da jadi full-time pumping mommy..hohoho..apakah itu? hehehe..mengepam jek la keja aku..seb baik la beli pam letrik..kalu tak xtau laa..kenapa nk kena pam walopon aku dok umah? aii..sedih nk cite…en. alif laaa…tanye dier kenape…:( masa kat kajang kalu time aku pam2 alif nk minum mesti mak aku mintak yg baru pam tu..pas cakap..“haaa..ni ha..fresh from the pump…” huu..tp alhamdulillah buat masa ni susu aku still cukup ntok en. alif…hopefully bule la alif minum susu mak dier at least cukup 6 bulan pon ok la…kot..hohoho..

tp kalu nk kate minum susu formula tu xelok sgt xde la kot…aku dlu pon xmo minum susu badan (huu..padan la anaknye ngikut..baru sedar…) so minum la susu lembu…tp xde la jd cam lembu pon..hohoho..ok gak..banding ngan sume dalam family aku xde sape bule lawan result aku..hahaha..(bangga kejap..hoho)

ai..tu jek la..lenkali lak sambung..hoho..

written by beba

4 thoughts on “en alif da berat!”

  1. Mar

    Salam.

    Beba, seronok kan tengok anak membesar depan mata :-).

    Pendapat kita, beza menyusu dengan susu formula- antibodi anak jadi lemah bila bagi susu formula (senang demam, selsema, dan lain-lain).

    Nak menyusu memang kena kuat semangat dan banyak dugaan. Kalau nak continue menyusu sampai 2 tahun, alhamdulillah.

    Semoga tabah dan sabar dalam menyusukan anak. Semoga Alif suka minum susu maknya :p. Amin…

    p/s : anniversary korang sama dengan birthday suamiku. hehe. moga perkahwinan kekal ke ahir hayat + di syurga + bertambah rezeki dengan hadirnya anak 🙂

  2. Adie

    aku xleh tido beba mase bf..hahhahahah…x kesah la ape position pon…baring pon xleh. sbb nanti aku lanyak dia. hahahhah.so…every 2 hours kene la bangun sbb dia dah mule nak merengek nak nyusu… tue KALAU 2 hours…kadang dia nak sejam sekali. terpaksela tiap2 jam bangun. tapi puas hati kan tgk anak besar n sehat? x sia2 penat, x cukup tido sume.

  3. beba

    kiki : hohoho..jarang plak online ym skang ni..kalu ko online msg la ke..nnt bule la berwebcam ngan en alif..hoho..

    mar : alif skang ni mmg minum susu badan pon..cume kena pam masuk botol jek laa..2kali keja la plak..huu..dier suke jek susu mak dier..hoho..:D mekaseh for the wishes..insyallah mmg nk bagi susu badan selama yg boleh…lg2 kalu tgk harga formula milk ni..mahal sungguh..huu..

    adie: ai..lasak betol ko tdo..hahaha..so same gak la ko ngan aku..kena bangun kasi susu..hehe..tu la..lagi2 bile da besar debab ni..ngan bunyi2 comel nye tu..hahaha..:D

Please let me know what do you think about this post. :D