Anak aku da setahun..tuakah aku? huu..

Tup tap tup tap….da setahun rupanya En. Alif…rasanya macam baru jek lagi dok berbaring kat lap aku..skang ni mananya nak baring atas lap dah…terkeluar2 da kaki..tinggi dah..hehhe..

Before this ada dah rasanya aku bagitau kitorang dok buat birthday party kecil-kecilan untuk en. Alif kat umah nenek dier kat Kajang..meh tengok some of the pictures masa party tu on 03.02.10 @ night..

Ayah Mak and Alif

Ayah Mak and Alif


woh..kitorang semua dok pakai baju baru..hahaha..baju en. ayah beli kat alamanda, baju alif beli kat mana ek..haha..lupe..tapi memang beli khas untuk birthday party dier ni..and baju mak alif ni pon dok berkejar2 beli kat jusco balakong…nasib baik la jumpe yg berkenan….fuhh…
Birthday boy potong kek

Birthday boy potong kek..


sape cameraman ni…kepala ayah alif nampak separuh jek..hahaha..
Alif and Ayah

Alif and Ayah


Anak and ayah berposing bersama-sama..tunggu lebat sket rambut alif tu sama la pesennye ngan ayah tu kang…
1 Year old Birthday Cake

Kek No. 1 En. Alif


Kek Alif ni aku order online..self-pickup kat umah Kak E-car kat bangi..seriously memula aku ingat cam dekat jek..sebab tengok alamat tu bangi..hahaa..jauh gak la..nasib baik la sempat sampai umah (dah gelap!)..design yang dibuat ni memang cam yang aku nak la..simple, no 1! Kek pon besh..moist gitu..da nama pon chocolate moist.. 😀
Mini Cupcakes for Alif

Mini Cupcakes for Alif..


Mini cupcakes ni pon aku beli dari tempat yang sama…matching kan..hehehe..ada 49 biji cupcakes semuanya..and the decorations are made entirely from buttercream..cute jek..hehehe..and semuanya total RM150. RM100 for the cake and RM50 for the mini cupcakes… 😀
'ALIF' Cookies

'ALIF' Cookies..

Ni plak cookies ‘ALIF’ hohoho..nice kan..aku suke sangat..ni pon aku order online gak from Zura @ decorcookies. Ni pon self-pickup gak kat2 ngan mines the day before birthday party Alif. Cookies ni dikira per alphabet. Cam Alif ni..sebab 4 huruf so untuk satu nama tu with bungkusan and ribbons tu RM2. The cookies pon besh gak..chocolate oat.. 😀 yum..yum..sempat la aku sebat 2 bungkus..hahaha..

goodies..

for kids...


ni jek la yang kitorang bagi kat bebudak..low budget punye party..hehehe..dalam bungkusan tu just coklat apollo and maybe 3 ke 4 biji gula2 camtu..
makanan...

makanan...yum..yumm..


as for foods plak..ada sate daging, sate ayam, nasi goreng cina, makaroni, buah tembikai..nasi goreng cina tu chef yas yang goreng, makaroni plak chef renamonte yang buat..nenek en. alif dah busy kawan2 dier da datang..chef yas and chef renamonte pon ambik alih tugas..hohoho..
dinner time..

dinner time..bubur pon bubur la..


bubur tu main makanan..tak kira lagi cupcakes and cake yang en. alif dok rasa2 tu..haha..ngan buah tembikai lagi…hoho..
antara yang datang...

antara yang datang..mekaseh ye...

yang datang memang sedang elok gak la..tak banyak sangat makanan lebih..hoho

Awek cun di majlis harijadi en. Alif

Awek cun di majlis harijadi en. Alif


ini awek cun, cik iqin ialah cousin Alif..kalau tak silap maybe tua dalam 3 bulan kot..dah pandai cakap da dak ni..tak sabar nak tunggu alif pandai cakap gak..hohoho..
Mak Su Z and ??

Mak Su Z and ??


hahaha..siapakah makhluk di belakang Mak Su Z ni? Sungguh menakutkan… :p hahahaha…

Banyak gak lagi gambar2 yang ada…aku dah upload kat FB and gallery aku…rajin2 la gi tengok ek..leave a comment or two.. 😀

Apa2 pon party kecil-kecilan kitorang ni berjaya..hehehe…terima kasih yang paling banyak untuk Nenek En. Alif yang pergi belikan barang2 untuk masak2 sume and sediakan sume2 ni..pakcik yas yang gi belikan sate and masak nasi goreng..pakcik boyem and makcik sabu dok jadik pengambik gambar..makcik siti yang pinjamkan camera DSLR dier and sebagai pembasuh pinggan yang berjaya..mama rina a.k.a renamonte yang gorengkan makaroni..and pada semua tetamu-tetamu yang sudi datang menjayakan majlis hari jadi Alif yang pertama ni..terima kasih pada semua.. 😀

written by beba

11 thoughts on “Anak aku da setahun..tuakah aku? huu..”

    1. beba Post Author

      cantek kan..heheh..tu laa..lagi2 part gambar tu…
      by the end of the party tinggal part gambar tu jek..org tak mo potong part tu..hahaha..pastu kitorang la blasah..

Please let me know what do you think about this post. :D