Alif belajar jalan..

budak kecik yang baru 3 bulan lebih ni skarang mmg la suke berdiri melonjak2 dan nak menapak..huu..padahal leher pon belum kuat mana lagi..haha..bercita-cita tinggi sungguh. Lagi satu kalau orang makan dok menguyah-nguyah tu..mesti la dier dok usha jek..nak makan agaknya..hahaa..tp mmg tak boleh la en. Alif oii..tunggu awak da 6 bulan sok baru boleh makan..:D

En. Alif ni memang suke senyum..pagi-pagi bangun dier akan senyum selebar mungkin..alahai..comel btol laa..sweet jek muke dier..hehehe..pastu sekarang ni tengah belajar2 nak pegang botol dier sendiri..sebok la orang nk pegang botol, dier nak pegang jugak..bile dah kasi pegang ntah mana2 la perginya botol tu..huu..tapi bagus laa..nanti karang da pandai pegang botol sendiri tak payah la aku nk duduk ngan dier jek kasi minum. Boleh lah buat benda lain..ye tak? hohoho…

As for now, da 3 bulan lebih da aku dok pam-pam-pam. Alhamdulillah supply masih cukup untuk Alif..cuma sejak akhir-akhir ni pumping session macam da makin berkurang pulak. Mostly average aku pam dalam 4 kali sehari. Skarang ni kadang-kadang menurun ke 3 kali plak..penah sekali tu 2 kali jek pam..aii..kadang-kadang takut gak aku supply turun pulak..baru jek semalam aku beli another breast shield for my spectra3 breastpump and 1 set of 6pcs mom’s precious bottle kat enjoybreastfeed.com sebab ade discount for both items. Harga biasa breast shield tu RM70 but I get for RM59.50 and the bottle for RM33.15 (harga biasa RM39). So jimatlah sikit. Tapi yang tak beshnya diorang post only on Tuesday and Thursday, so hari rabu la baru aku dapat barang aku tu..owh..and kalau tak silap aku diorang punya sale ni sampai akhir May2009.

Before this aku penah beli through momslittleones.com and susuibu.com (yang ni dah merge ngan momslittleones). Dua-dua pon hari ni beli esok dah sampai..huu..I think I’m addicted to online shopping dah ni..heheh…dah banyak jugak yang aku beli dari online ni..aku agak aku pon nak buka jugak lah kedai online ni (korang support la kawan korang ni nanti ye..:p)

written by beba

7 thoughts on “Alif belajar jalan..”

  1. beba Post Author

    belum penah lagi pegi yg kat situ, penah pegi yg kat rafflesia med center jek. tapi kat situ kecik jek..

    tapi rasanya setakat beli botol and ape2 ni better gak beli online ni kot tak payah nak pergi ke sana sendiri..sbb skang ni pon transport just harap kat en. husband jek..kereta sendri tersadai kat kajang tak bule nk bawak ke sini..huuu

  2. mama maisarah

    ko nak juai aper bibs online…hehheh menarik aku support laa…kehkehkeh

    eh ko mmg fully pumping eh..tk direct eh…

    mkn tk oats korma n sebagainyer….aku dolo se pose telan oats 1 cwn…korma sahur 5 bjik..buku 5 bijik..agak membantu ler…oatss bkn cair tau…dlm 4 5 sudu tuh aku bubuh…nk kembang2 tekak mkn…tp demi susu ku…hahahaha ko dh campo ker…

  3. beba Post Author

    aku nak jual gelang ke ape2 benda tu la..yg pearl ngan crystal sabah ni..nnt ko tolong la promo2..hehehe..:p

    mmg fully pump jek..aku xde makan oat kurma ni whatever..lagipon time bulan pose cam xjumpe jek kurma pon..hehe..aku xsuke oat..huu..

    aku minum susu, milo, soya etc jek…susu aku ok la lg laaa..xcampur..kalu time rajin pam sehari boleh la dapat 30oz..tapi recently alif ni slalu buat perangai plak..xde masa aku nak pam..2-3 kali jek pam..dapat dalam 23-24oz camtuh..huu…

    aku hari2 tulis hasil pump aku..nak tgk menurun ke x..macam last time ade skali tu mmg risau da macam da nak kurang..tros pam2 byk2 smpi 6 kali..huu..

  4. mama maisarah

    semangat duhh ko nih..hebat2…heheh itu laa ibu yg kite cari2..
    wey aku lu pon tk ske giler mkn oats…cam dedak ayam aku rase…tp atleast for ma doter ku cobe kan jugak…huhuh try ler campo oats n melo..kurang sket rase oats tuh…tp carik yg nestum campo oats kot…

    fakta yg tk sure : susu tuh bkn laa cam menambah2 kan sgt2 susu ko…cume dier mmg sgt2 membantu membakalkan kalsium kt ko… kaum 2 malt nih sgt menambah susu laa…melo oats..barli ker…pehtuh kan kt susu ibu tuh derang kate halba..try laa…wat nasik lomak letak halba..masak ikan letak halba…heeheh pehtuh aku de bace longan tuh…tp tk sure sgt…

    haa kalo balik semenanjung beli laa stok…tkpon suh mak ko pos…kurma kt alamanda tuh fresh….depan piza tuh dier ader stall kurma tau…fresh2 laa…klo tk mmg tk jumpe ler mane nk carik kurmaa…huhuhuhu

    p/s: bab2 pearl nih aku kene tgk dolo..agak menarik gak tuh :p
    carik yg panjang2 tuk cam aku yg dh pakai tudung tutup2 dada ni 😛 kaler itam….tp tk kompem tau aku dh beli…tgk lu…so makne nyer dlm koleksi ko tuh cobe ler carik yg panjang2 rantainyer :p

Please let me know what do you think about this post. :D