Hari terakhir di Kajang…huu…

hari ni la hari last untuk aku cari ape yang aku nak cari kat sini..esok dah nak gerak balik ke KK, flight aku kol 2.10pm sok..

balik sini aku tak tau la berapa ntah berat aku skang..hahaaha..kompom2 naik kat 2-3 kg agaknya…

 

pemakanan 2 minggu di kajang...

result duduk di kajang selama 2 minggu...

skang ni pagi jek bantai nasi lemak..pastu kang tengah hari makan lagi..kalau keluar pon macam2 gak makan..hoho..balik sok kompom kena ngan dak p ni..hahahaa…

tapi kalau jumpe orang lain dok kata aku kurus plak..haha..maybe kalau banding ke 6 bulan lepas aku gemok lagi la kot..hehe..

so hari ni plannya nak ke bangi (warta)..nak carik baju raya siap jek..hopefully jumpe laa kan…hari tu gi jalan T.A.R, takde plak yang cantek..yang berkenan di hati..huu..pastu nak gak singgah avon..nak beli barang sket..then kalau bule nak gi jusco..nak shopping2 sket…huu…

bile dah last minutes ni cam byk plak benda yang nak dibuat and dicari..padahal..masa awal2 sampai sini..dok terbelengkang jek kat umah..tido..hohoho…

 

tidur

tidur jek..makan..tido..makan..tido..

hadoi..buku pon tak beli lagi..hari tu gi MPH alamanda takde la plak buku..sket sgt choices nya…dah takde buku dah nak bace…tak sempat dah…carik kat KK jek la…huu…

kay laa..nak breakfast jap..perut dah longgar…asik lapar jek..hahaha..balik KK kompom kena D.I.E.T!!

 

diet

 

pic credit: google.com and nataliedee.com

Incoming search terms:

  • sleep gif (136)
  • tidur gif (124)
  • gemok (30)
  • gif tidur (30)

Pengaruh Iklan kepada Mak Bapak Budak..

Sape kata kanak-kanak je yang boleh terpengaruh dengan iklan…

Mak bapak budak pon boleh gak terpengaruh..

Yummyy...

Yummyy...

korang dah pernah makan tak biskot ni…aku tak tau la berapa baru biskot ni..tapi agak baru la..sebab cam baru gak ternampak iklannye kat TV…hohoho.. masa iklan tu keluar aku tanye la dak p..sedap ke biskot oat ni..sebab aku rasa seumur idop aku cam tak pernah jek makan oat (tak tau la kalau ada makanan yang beroat tp aku tak tau..hehe..)

pastu masa kitorang pergi beli barang2 rumah kat Giant, last skali masa dah nak sampai kat tempat bayar tu…haa.. terpampang la biskot ni  kat depan mata.. pastu cam panggil dak p..

beba: dak p..tengok ni.. (sambil tunjuk kat tempat diorang letak biskot tu..) tak besh la..perisa blueberry & raisin.. (pandang atas sket) ..eh ada ni dark chocolate…owh..hazelnut pon ade…

dak p: kalau awak nak, ambik la… (jawapan yang ku tunggu-tunggu)

beba: (senyum lebar…)nak amik yang mana ek..hazelnut? ke dark chocolate..um..dark chocolate laa… (ambik masuk dalam troli..)

so..sebenarnya mak budak yang terpengaruh ngan iklan tu..hahaha.. tapi lepas dak p rasa dier pon suke gak..hahaha..tadi masa on the way balik rumah from Klias (rumah PIL) singgah beli diaper Alif jap kat Giant Likas, nampak lagi ‘Munchy’s Oat Krunch‘ tu.. beli lagi satu, tapi kali ni perisa Hazelnut pula..

beba: dak p, biskot kegemaran (tunjuk kat tempat Oat Krunch banyak2)

dak p: owh, ada gak yang dalam kotak (yang kitorang beli dalam plastik) saya nak beli la untuk saya.

beba: eleh..awak nak yang mana?

dak p: hazelnut, biar lain supaya saya tau kalau awak amik…

beba: cet…

tapi takde la dak p tak kasi aku pon..balik jek tadi terus bukak satu nak rasa..hahaha..boleh laaa…tapi aku still suke yang chocolate..hohoho…

kalau nak cakap rasa dier cam ala-ala chipsmore gak..tapi cam ada sket lain la..aku pon dah lama tak makan chipsmore..so tak le la nak elaborate lebih2.. 😀

apa kate korang try  pulak..heheh..

Krunch your way to a healthier start.

It’s rude to eat with your mouth open. But it can be loud and fun with Munchy’s Krunch! Choose from the natural goodness of oats, to multigrain or vitamin packed sustenance for the health-conscious, we’ve combined the best of both worlds – tastiness and wholesomeness – into every Munchy’s Krunch cracker. It’s simply irresistible to eat this healthy snack with your mouth close. Now, it’s OK to Krunch  anytime and you can give your jaws the much-needed workout with Munchy’s Krunch!

munchys-ads

Incoming search terms:

  • munchys (43)

En Suami pon nak shopping online..

tadi tengah hari berenti la van En. Pos Laju depan umah aku..aku memang takde beli ape2 so semestinye la dak p yang dok beli ni…jangan tak tau..laki aku ni dah pandai dah shopping online ni..yang ntah yang kali ke berapa ntah dier dok beli t-shirt dari SBM (superbikemalaysia.com)…

skang ni en. anas tengah bersemangat dengan motor-motor ni ..dier pon ada plan nak beli motor..motor pe tak sure la lagi..hari tu cam da minat ade satu motor ni..pastu cam nak tukar plak..huu…kita tengok dan lihat jek la motor ape yang akan dibelinya nanti..hehe..motor lama dier kat semenanjung tu ape la cerita agaknye..baik jual jek..huuu..

owh..berbalik pada topik..pas nampak van en. Pos Laju tu..aku pon keluar la..biasa nya aku amik satu packages jek..kali ni..mak ai..3 sekali dapat…mengganas tol laki aku ni..hehehe..meh tengok gambar.. 😀

3 packages untuk En. Anas Jupry

3 packages untuk En. Anas Jupry

Barang2 yang En. Anas kita beli..

Barang2 yang En. Anas kita beli..

hohoho..ganas2…aku pon baru jek tadi beli Felt online and toys for Alif…hehe..baru dapat gaji dari part-time job aku..dah lama da tak keja..baru jek bulan lepas sambung balik..dapat la sket…hehehe…kesian kat anak bujang aku sorang ni..mainan dier sket sangat..nanti bila dah sampai aku tunjuk apenye yang aku beli untuk En. Alif..hehehe..

p/s: status cheque kat nuffnang aku skang ni ‘sent’ hohoh..tak sabar nak tengok first cheque dari Nuffnang ni..hehehe..nanti dah sampai aku kasi tepek satu gambar besar2..hahaha..

to do list before balik sabah..

huh..da lama gak aku xupdate blog ni..huu…pejam celik – pejam celik…tinggal seminggu lebih jek lagi aku nk stay kat kajang ni…pasni aku and alif kena la balik sabah..hoho..sian la kat dak p yg dok sane sengsorang…da kurus da agaknye hari2 makan roti kat umah..hahaha (yg makan tgh hari kat luar tu xkire..:p )

pasni aku sorang la kena jaga alif siang2..huu..pastu ngan nk keja lagi..aku pon xsure lagi camne aku nk bagikan masa…huu..kalu kat sini ramai makcik n pakcik alif yg bule tolong jagakan..hehe..kalu aku ngantok ke siang2 aku suh la makcik kinah dier jagakan..hohoho..:p

alif ni kalu time dier baik mmg baik btol..senang jek jaga..xde wat perangai sume..pas minum tdo..xpon letak jek pastu pandai la dier dok main sorang2..senyap2…hehe…tp kalu hari dier xtentu hala tu..tido kejap pastu cam terperanjat..pastu terus nangis kuat2..kena la dok pujuk2 dier..tido pon kejap2..kalu kena hari camtu..mmg letih laa..kena alert jek kalu xmo dier nangis kuat tu..bile nampak cam terkejut jek terus g kat dier pegang tangan dier (so that dier rasa secure sket..) then pok-pok kan dier…kalu nasib baik dier tdo balik..hehehe..kalu x..pepandai la..hehehe..

semalam aku trim kuku alif..nk try bagi dier xpakai mitten dier..mak aku kate bagi dier biasa ngan jari2 dier..tp pas bukak jek dier jadi cam xtentu hala lak..dok nangis2..then tangan cam mengapai2 jek..huu..cam rasa pelik agaknye dier..da xbenti nangis tu pakai kan balik mitten..huu..baru la senyap dier..

owh..cam da kuar tajuk plak cite aku ni..hehehe..padahal memulanye nk cite pasal ape yg aku kena buat before balik sabah…hohoho…so kat bawah ni la listnye:

  • beli stroller alif (kat sabah cam xbape byk choice..huu)
  • shopping baju alif kot..kalu ade yg cun..hohoho..:p
  • nk makan nandos!
  • nk makan tepanyaki!
ni la walker alif!

ni la walker alif!

ape lagi ek? hehe..tu jek la kot..:D bile la kat sabah nk bukak nandos ni..then bukak la restoren tepanyaki satu…um..kat sabah bukan nyer xde restoren jepun ni..ade byk..tp masalahnye diragui la kehalalan makanan diorang ni..sbb xde logo halal jakim tu…yg ade pon ‘SERVE NO PORK’ sign kat depan kedai..mana cukup..huu..so say no-no to japanese food in sabah except for sushi king at 1B..huu.. (-_-), tp aku nk tepanyaki..kat sushi king xjual tepanyaki.. 🙁  kalu ade sesape yg tau tempat yg halal makan makanan jepun kat sabah ni bitau la aku ek…:D

p/s: alif da ade walker da walopon kepala dier pon xle nk tegak btol pon..hohoho..thx to parents syafiq a.k.a apek sbb diorang bagi walker ni..dari gamba tu cam xbape clear sgt ( ni jek gamba yg aku jumpe..huu) tp bentuk walker ni cam space shuttle! yeay..alif terbang ke bulan…hohoho…:D