Prosperity Burger datang lagi!! Yummy..

Semalam kitorang keluar ke 1Borneo..dak p di gunting rambut..so lepas tu kitorang jalan2..tup2 tengok2 kat McD ada da Prosperity Burger!! Tak nampak pon dalam iklan memana…tup2 cam ada jek..hahahaa..nice wei…kompom la wajib kena makan…our all-time-favourite burger from McD! 😀 hehehe

mcd prosperity burger

kat sini (Kota Kinabalu) satu set Prosperity Burger ni harganya RM14.38..kat sane berapa ek?

set prosperity burger

hohoho..sedap2..tapi cam kurang pedas laa!! tak berapi cam dlu2 makan..kurang black pepper kot…haahaha..patut tambah lagi yg dalam peket tu..baru la berapi! hehehe..

alif di mcd

En. Alif tak dapat la merasa Prosperity Burger ni..hehehe..kang berapi plak kang..dak ni cam agak tahan gak la pedas sket..tapi tak pedas sgt laa..kalau kari ke pe dier mmg suke..kalau aku buat kari selalunye byk gak dier makan…tapi takkan la hari2 nak buat kari kan…hehehe…

Alif makan nugget and bubur jek…memula aku nak belikan bubur jek..then orang tu kata takde..dah siap bayar dah tunggu makanan jek..tengok2 ade plak orang kat belakang counter tu dok keluarkan bubur..aik…huu..da tu last2 beli jek gak la bubur..huu..

last2 tak abes buburnya..hahah..

Incoming search terms:

  • harga prosperity burger (65)
  • prosperity burger set (12)
  • harga pros (1)
  • prosperity burger harga (1)

Prosperity Burger; Kali ke-3

Semalam buat kali ke-3 nya kitorang pergi melantak Prosperity Burger.

2 sets of Prosperity Burger McValue Meal Large please...

2 sets of Prosperity Burger McValue Meal Large please...

Spicy..yes but Yummy!!

Spicy..yes but Yummy!!

Muke budak kecik yang tak boleh makan Prosperity Burger..

Muke budak kecik yang tak boleh makan Prosperity Burger..

Sedapnya prosperity burger..hahaah..my favourite…aku kalau keluar jek burger ni kat McD mmg tak pernah missed pon makan….

Latest update on Baby Boy..:D

hohoho…td petang kitorang pegi check up…this week aku da 35weeks and 1day pregnant…dalam masa 2 minggu ni baby boy da membesar dengan pantas! sekarang ni berat dier da 2.5kg! huuu..banding ngan before this 1.86kg…maknanya dier da naik 643g…hohoho..mmg buat keja dier dalam perut aku ni…

as usual..remark dari doctor aku..”very good“…hehehe…so another check-up is scheduled in another 2 weeks…on 21/01/08…berapa la agaknyer berat baby boy masa tu…skang ni pon dier cam da sempit kot kat dalam tu..hohoho..

aku plak..turun 1kg..nampaknyer makanan yang aku makan sume pon en baby boy kebas…hahaha..:p xpe..nk besar punye pasal..aku pon xmo la overweight plak karang…kalu dier beratnyer ok..xkesah la berat aku naik ke turun ke..ye x? hehehe…

uh..skang ni aku da xpakai da maternity jeans aku..huu…da ketat da kalu aku duduk..skang ni ade satu jek la seluar yang aku dok pakai kalu keluar..aku beli kat kamdar jek..kalu xsilap aku rm39.90 jek kot..hohoho..suar ni pakai getah yang longgar..dier ade gak tempat yg stretchable ntuk perut tu..tp aku pakai kat bawah perut jek…gatal la kalu pakai kat perut…huuu..

uh..pasal Double Chicken Prosperity Burger…pedas wooo..aku makan yg beef xde la cam pedas sgt pon…hari tu aku makan yang chicken..pergh..mmg pedas..huuu…

p/s : kepada pn iffah..pasal list tu..nnt letak kat different post..hehe..kena check gak tu..lagi satu bagus ke nappy kleen tu..td baru jek ternampak iklan dier ade dalam mags kat klinik..xpenah jumpe pon kat kk ni..yg ade jenis pureen, pigeon, um..ape lagi ntah…tu jek..(sebenarnyer blom beli lagi..tu la xbasuh2 lagi baju baby ni..hehe..:p)

5 weeks +- 2 weeks lagi????

huu…da xlama da lagi ni..camne..huu..cuak2..huuu…kalu ikot hari ade la lagi 36 days jek..huu..hopefully sume pon akan ok nnt…hehehe..

preparation sume blom complete lagi..walopon tinggal sebulan lebih jek lagi ni..huu..baju baby pon belum basuh lagi..aiyo..baby cot pon blom beli lagi..huu..xtau la camne ni….

baby boy skang ni da besar..mana2 dier gerak pon mesti cam bule rasa..haha..kang terbonjol sane terbonjol sini..hehehe..dlu one side jek terbonjol2 ni..skang ni belah kanan terbonjol belah kiri terbonjol..hohoho..comel btol kepala lutut dier..hahahaah..(kalau betol la kan ape yg terbonjol tu kepala lutut dier..hehee..:p) xtau la bape berat baby boy skang ni…lusa baru nk pegi check-up..harap2 baby boy da besar cam yang sepatutnyer..hehe

owh..anyway skang ni da kuar plak Double Chicken Prosperity Burger..hohoho..kena makan gak ni..xsure lagi la bile nk makan..hehe..dalam wishlist ape yg aku nk makan skang ni..:D go go go..

aik..baby boy da diet??

aiyo..baru jek lepas check up tadi…baby boy punye berat 1.86kg jek? apa sudah jadi? mak dier plak naik mendadak 3kg to 73kg plak skang ni…huuu..ni mesti sbb Prosperity Burger ni!!huuu….1 kali makan naik 1kg daaaa….huu…

pasni kena tukar balik ke healthy diet..hehehe..sian baby boy…apakah..dier ni cam bapak dier..xmakan pedas? (harap2 xla..baby boy kena blaja makan pedas..sbb mak yang masak ye..bukan ayah..hoho…)huu..tp ayah dier pon da belasah 2 kali makan Prosperity Burger..cume ayah dier amik single jek laaaa..mak dier telan Double!!

ape2 pon..en doctor xde la cakap ape2 pon pasal baby boy..dier cakap as usual ‘sangat bagus‘..hehe..maknanyer still ok lagi laa…rasa2nya maybe baby boy da mule diet sbb dier xmo lebih dari 3kg…hehehe…good baby boy! kalu ikot calculation kitorang..kalu dier naik dalam 300g per 2 weeks...dier akan jadi sangat berat time lahir nnt…hehehe..berat xberat maybe dalam 3.6kg gak..so this week dier naik sket jek..kirenyer plus minus ok la nnt berat dier…ye tak baby boy? hoho..luv u so much…

owh..lagi satu td doctor tanye nk deliver kat mana..so dak p cakap la yg kitorang planning nk deliver kat Rafflesia Medical Center…lagipon en doctor mmg consultant kat tempat tu..so senang laa..en doctor pon happy jek bile dengar kitorang cakap nk deliver kat situ..hehe..tapi dier cakap next year naik harga la plak…for all packages naik RM150..xtau la atas dasar ape naik harga ni..nk kate harga minyak naik..sah2 la da turun da skang ni..lagipon ape kena mengena hospital ngan harga minyak..hehe..maybe ubat naik la kot…ntah laa…:p

before this kitorang penah pergi melawat kat sane…tp belum pegi tour la kat tempat tu..hehe..xtgk lagi camne bilik dier n delivery room dier..nnt2 la pegi tgk..hohoho…nurse2 kat sane pon ok jek..frenly sume..tempat tu pon xde la ramai org..so ok laa…

dalam xsabar dok menunggu bulan 2…perasaan takut tu pon ade gak…bile orang cakap sakit biler nk deliver tu..xbule nk imagine camne sakitnyer…tunggu jek la masanyer nnt rasa sendri..huuu…sabo jek laa…