My Sims~

Dah lama tak update ape2..hehe..

But this time just saje jek nak letak gambar Sim aku kat Sims Social..Ni la rupe Sim aku dalam latest pink outfit dia..

my-sims-pink

 

Then ni plak baru2 ni tukar baju..sebab alang2 untuk quest Arabian Night, aku kasi terus full outfit..tapi takde warna pink plak.. :p

my sims Arabian Night

Rumah pink pon dah renovate dah..sejak aku update last time kat sini on this post: Seandainya Rumahku Penuh dengan Warna PINK~~ dah 2 kali gak la tukar..nanti nak post kat sini gak..wat kenangan..hehehe…

Tu jek la kot..aku skang ni cam kalau sket tu update kat FB jek..but nanti ade masa aku tulis la sekali kat sini..kat FB tu kang cam tak carik balik pon cam ntah kat mana2 kot..kalau kat blog sendri ni boleh search balik.. ๐Ÿ˜€

Kadang2 aku selalu post pasal ape ayat2 Alif yang aku rasa menarik..hehe..but..tu cerita lain la..nnt update..hehe..

so tu jek la for now..

p.s: Aku cam dah try tuko style tudung lagi..hehe.. ๐Ÿ™‚

Seandainya Rumahku Penuh dengan Warna PINK~~

Kalau la rumah aku penuh ngan warna pink..rasanya camni la jadiknye kot~~

hehehe..ni rumah aku dalam The Sims Social..kat mana lagi kan kalau bukan kat Facebook…memula memang aku tanak main..lama gak la dapat bertahan..hehehe..pastu ntah camne ntah..terjebak la jugak kan…so ini la hasilnye.. :p

cute tak bilik tido nye..hehehe..suke tengok katil tu..comel gile.. ๐Ÿ˜€

simssocial-fb-pinkhouse-02

dapur pon cabinet semua warna ala2 cam pink gak laa..tapi cam pink gelap..but still pink..tu jek warna yang ade..so boleh laa~~ ๐Ÿ˜€ toilet bowl jek yang belum nak beli warna pink lagi..mahal sangat..hahaha..then ngan ala2 home office la kot yang sebelah lagi tu..

simssocial-fb-pinkhouse-03

living room pakai carpet pink yang fluffy..siap ngan sofa pink jugak..tv tu nnt nak tukar LCD screen punye..dah beli dah..cuma nak kena build la plak..so tak siap lagi…and yang bilik kecik tu cam ala2 entertainment room…kalau tengok sekarang ni dah ade keyboard dah kat situ..

simssocial-fb-pinkhouse-04

then ni garden aku yang tak seberapa..belum sempat nak di pink kan ke pe..limited resources la katakan.. ๐Ÿ˜€ hehee..

Actually screenshots ni cam aku dah amik dalam 2-3 hari lepas so cam kalau korang tengok skang ni dah ada sikit sebanyak dah berubah la jugak..

so tu jek la update aku yang merapu kali ni..nnt2 sok aku buat update cam betul2 sket..hehehe..skang ni aku tengah ade busy sket buat website..alhamdulillah rezeki di awal tahun ni macam bagus jek..harap2 berkekalan la rezeki ni.. ๐Ÿ˜€ nanti dah siap aku update kat poftfolio website aku..for now ni rahsia~~~ :p

sila2 la add aku ek kalau ade sesape korang yang main jugak The Sims Social ni..hehehe..

 

Incoming search terms:

  • rumah warna pink (30)
  • rumah sims warna pink (1)

First time dapat more than 500K!

wohohohoho…first time ni…payah tau nak dapat…

dah berapa lama dah..akhirnya baru dapat lepas ke 500K++ ni…

hahaha…aku ni excited jek lebih..tapi tak bagitau plak apenye yg 500K ni…untuk memendekkan cerita gambar kat bawah ni jek la dapat terangkan segalanya..hhohoho.. :p

bejeweled-blitz-score

there! hahaahah..nice ek..tapi sket jek lagi nak capai 600K…tapi takde rezeki plak…ni lah score paling tinggi aku pernah dapat dalam Bejeweled Blitz ni..jom la main same2…heheeheh.. :p

masa submit score ni cam ade problem sket takle nak publish video kemenangan aku tu..rugi2…so wat jek la screenshot gitu.. ๐Ÿ˜€

Jom main CityVille ramai2.. :D

Baru2 ni kat FB cam keluar game baru..baru tu tak baru gak la kot…aku pon cam dah seminggu gak dah kot main ni..hehe..nak kata addicted tu ntah laa..haaha..aku ni biasa la..kalau bule semua games aku nak try tp..kadang2 tu cam limit gak la diri dari try2 game baru ni..takde masa la nak maintain…

Games kat Facebook yang aku main before ni pon aku dah berenti main dah…dlu main Farmville, Cafe World, Restaurant City, Market Place, Verdonia..and macam2 gak la lagi…tapi skang ni aku dah tak main dah semua2 ni…hehe..dah stop..tapi of course la ade pengganti….

tapi tadi saje2 masuk balik kat Farmville aku..hehee..amik screen shot..saje nak simpan wat kenangan..nak main dah malas..tapi tak tau la kot2 cam terajin balik ke nak main in the future..hahaah..

farmville before

gambar ni masa aku belum makeover lagi farm aku..tak banyak deco sangat la kot..and masa ni pon baru level 27..

farmville after

ni la rupa latest farm aku..baru jek capture tadi..dah besar lagi at level 31 and dah decorate lebih2 sket.. ๐Ÿ˜€

farmville farmer

ni la tukang jaga kebun aku…hahahaa..cute tak? tadi masa masuk nak amik screen shot macam2 plak options keluar..ye la..dah lama gile wei aku tak masuk main Farmville ni..rupenya dah banyak gak tukar..outfit bear ni rasanya sempena krismas ni kot..cuteness!!

farmville hq

kiranya ni HQ farm aku laa..hahaha..semua segala reban, kandang semua kat situ.. ๐Ÿ˜€ gambar before this tu umah tempat tinggal farmer aku…

last2 post ni cam dah macam post farmville la plak..hahaaha..padahal nak citer pasal cityville memula nya.

tapi takpe laa..cityville pon aku baru jek mula main..so kecik lagi..tak expand pon lagi..tapi dah berupa city dah..hehee..

so…presenting Alifville!!

cityville - alifville

baru level 13…hehehe..ada cam bandar terancang tak? hahaha..and green lagi tu..ada taman tengah bandar.. ๐Ÿ˜€ housing area pon banyak pokok hijau..nice eh…hahaaha..

kalau korang main Cityville ni jemput la aku jadik neighbors korang ek..benda2 gini lagi ramai neighbors lagi best main.. ๐Ÿ˜€ Kalau nak carik aku kat Facebook tu just search: Habibah Ismail. Kompom jumpe.. ๐Ÿ™‚

Incoming search terms:

  • cityville (36)