Balik Kajang (Part 2) – [A2-1-1] Reunion

Sambung pasal kitorang balik Kajang hari tu..so the next day lepas kitorang da sampai kat Kajang, aku and anas pergi A2-1-1 sort of reunion..Alif?? heheh..nenek dier bawak pergi kenduri..memulanye mengikut plan kalau Alif tak nak ngan nenek dier ke kitorang bawak la sekali..tapi tengok dier happy jek ngan nenek and makcik2 dier..hehehe..so dier ikot la nenek dier ke kenduri kahwin..

Kitorang plak pergi kat Sunway Pyramid..agak lambat la kitorang sampai sebenarnye..hehe..janji kol 2pm ke kalau tak silap..kitorang ntah pukul berapa sampai ntah..sebab bangun pon dah pukul berapa ntah..musim En. Alif tak reti nak tido malam..huuu..

A2-1-1 Reunion @ Carl's Jr. Sunway Pyramid

A2-1-1 Reunion @ Carl's Jr. Sunway Pyramid

Nak katakan reunion sangat pon tak gak la..sebab tak cukup pon membernye..gambar kat atas tu la semua orang yang datangnya…yang lelaki2 tu tak masuk la ek member A2-1-1 ni..hohoho..Perjumpaan ni bertempat di Carl’s Jr.

Kitorang buat get together ni sebab alang2 Leha ade kat Malaysia ni and aku pon balik Malaysia..ehhh…Semanjung Malaysia…hahaha..:p Kepada sape yang tak tau..Puan Leha and hubby (En. Meera) ni duduk kat Canada…Aktiviti kitorang tak lain dan tak bukan ape lagi…da lama tak jumpe kan…berborak jek laa…bukak balik citer2 lama…gelak2..hahaha..besh2..TAPI…ade tapi nye…imho foods at Carl’s Jr. ni cam tak sedap laa….honestly aku lagi prefer Wooper Burger kat Burger King…lagi terangkat!! hohoho…Peah la ni yang nak pegi Carl’s Jr. da tu pulak…mahal gile!! Satu burger combo set ngan fries and soft drink dah RM 25 ke camtu..tak masuk tax lagi tu..hai laaaa….aku yang selalu makan gerenti licin ni pon, bile makan kat Carl’s Jr. ni cam tak lalu jek nak abes kan..huu…

Pas besh2 berborak2..Leha pulak kena balik..dier kena attend sape punye majlis nikah ntah..so kitorang pon gerak gak laa..oppss…tak abes lagi…pas tu plak pegi karoke..

Semangat tol Cik Peah kita menyanyi..:p

Semangat tol Cik Peah kita menyanyi..:p

Kali ni tolak 3 orang ( Leha, Meera, Kutak) dari yang kat Carl’s Jr. tu, tambah 2 orang baru plak…si Jaja ngan Pizi ( tunang Cik Peah ). Kutak memula plan nak datang jugak, tapi last-last tak jadi. So kitorang berlima jek la bernyanyi-nyanyian di Karoke tu…hohoho..enjoy laa…da lama betul da aku tak pegi karoke..sejak da ade En. Alif ni mana ade pergi karoke da..hehehe…

Pas tu ntah pukul berapa ntah mak aku sms..dier tanye bile nak balik…alif da tido tapi cam ala-ala merajuk agaknya bile dier balik tengok kitorang tak de…sebab dier keluar dlu ngan mak aku pegi kenduri. So kitorang pon bergegas2 gak la balik..first time keluar tak bawak Alif..rasa rindu pon ade…hahaha..:p

Sampai jek kat umah dier tido lagi..tapi pastu bile dier bangun dier wat donno jek kat aku…cet..merajuk la konon…huuu…tak pandang aku pon..pandai tol la budak sorang tu merajuk2 ni…

bersambung….

Incoming search terms:

  • aku anas (3)

last nite at kajang..

i guess this is the last nite i will be calling the home in kajang as ‘my home’…lepas ni umah aku da kat sabah..and umah kajang consider as kampung la kan? huu…first time..before this xkire mana aku duduk aku xpenah refer umah kajang as kampung..mesti cakap balik umah..xpon balik kajang ke..xpenah la nk cakap balik kampung ni…huuu…kampung tu biasenyer refer to umah nenek..hehe..

 

sbb da pukul 12 lebih da pon..so kirenyer today la aku akan berangkat ke sabah..nek kapal terbang air asia kat lcct..which will be departed at 2.15pm..so lebih kurang dalam kol 5 ke camtu sampai la kk..where i have a husband that will be waiting for me at the airport..yeay!banzai…hehe..kat seminggu gak x jumpe dak p ni…rindu? of course la..hehehe..

 

seriously aku pon cam xpercaya jek yg aku ni sebenarnyer da kawen..hahaha..da la anas dok asik letak nama aku as puan bibah jek dalam blog..xbesh langsung bunyi..cam ala makcik2…huu..tp nk wat camne…da nama pon old school gle…terpaksa la menerima seadanyer..um..buat masa skang aku pon cam xle nk comment camne married life aku..sbb aku ngan anas dok same2 ade la dalam 2 minggu..da la time honeymoon plak tu..heheh..so sangat hepi la…and i hope we will be like this for the rest of our life together…happy forever..hahah..

 

anas sejak balik hari tu mmg bz jek la dier…dok prepare kan umah kitorang kat sane…dier da pegi bli perabot2..bed set, sofa, tv cabinet..and of course la da ade tv cabinet kena la ade tv nyer…hehe..arituh kitorang jalan2 kat midvalley tgk la ade tv lcd ni 32″..nk tgk besa lagi kang besa plak lagi duit nyer..eheh..so tgk punye tgk..anas pon berkenan sgt la ngan tv tu…dier cakap nk beli..aku suke jek kalu dier nk bli..so seperti biase ayat aku..’suke ati awk la kalu nk bli…sy suke aje..’..heheh..camtu la biasenyer yg aku cakap..tp basically..kalu aku cakap camtu maknenyer aku suke la tu..dan menyokong aje…tp kalu aku cakap ‘kalu awk rasa awk suke beli jek la..’ tu len lak maksud nyer..heheh..maknenyer aku xbape nk bekenan sgt la tu..hahaha..awk perasan x tu dak p? hehehe..jgn x tau..hahahaa…

 

ari ahad aritu aku jumpe jaja..jumpe kat alamanda jek..memule cam kitorang2 jek..tp plak pastu cam ade plak mamat ni..a.k.a bf si jaja ni ikot plak..so conversation kitorang pon cam ala2 cover xcover sgt laa..hehhe..byk xbyk ade gak la kitorang bercerita..tp tu la..xble la nk citer gosip terbaru..huu..kacau tol…tp bf dier cam frenly gak la..rajin gak bercakap..bule la aku berborak gak ngan dier..untung nyer aku jumpe jaja ni…dapat la aku rice cooker satu..jimat xpayah bli..hahah..thank to jaja n sepul gak..(diorang tong2 duit).. tp jangan salah paham ek..bf jaja yg aku cite td tu bukan sepul tau(da lama da diorang xsame2..huu)..hahaha…jaja ni mmg a girl with many secrets..shhh…hahahaha…so jaja..semoga ko pon akhirnyer jumpe ngan ko punye mr right! i definitely found mine! abg bajau! hahahaha..:D gudlak jaja..go go go!

 

lagi satu..to peah..aku xtau kalu ko bace ke x blog aku ni…tp thx la ngan lampu yg ko ngan pizi kasi tu…kitorang akan gune benda tu selagi hayat dier masih ade..hehehe..aku da pack dalam kotak da tau…kan aku da janji mmg first priority..hehehe..:D

 

talking about hadiah…byk gak kitorang dpt hadiah time wedding tu..as usual..barang2 dapur la byk..tp sume pon benda bergune..tp agak byk benda yg same la..heheh…for example..gelas yg ade kaki tu..rasenyer ade 3 set..2 set tu sebijik..so aku ade 12 bijik the same pattern..hehe..tp ok la..bile2 masa bule gune..tp for now kitorang angkut yg btol2 penting dlu..yg nk gune..aku da pening dok packing xtau yg mana nk tinggal yg mana nk bawak..hahah..tp alhamdulillah..da setel da td…hehe..lega gak la..huu..um..ape jek lagi ek..da la kot..cam da panjang plak..kang jaja malas nk bace kang..hahaha…:D owh..lagi satu…leha..ko sentiasa di hati aku..hahah..datang la selalu melawat blog aku ni..heheh..owh n gudlak la ngan usaha ko..semoga project ko berjaya! go go go!! 😀