Cashing out Nuffnang and Heatbeat earnings..

Mak ai..lama aku tak check earnings Nuffnang and HeartBeat aku..sejak kurang berblog ni earnings pon tak tercheck dah..hehe..ade setahun lebih kot dah tak tengok.. tapi bile check berbunga gak la hati..hahaha..sebab ade la yang nak dicash outkan..

HeartBeat ni memang one of my favorite gak la..tapi sekarang ni memang dah slow la earning aku kat sini..sebab dah takde wat promo ke ape ke..and baru2 ni aku check macam dah banyak jugak new custom products yang diorang tambah..and ade satu ni aku minat nak buat, of course aku ade tinggalkan sikit earning aku untuk aku redeem barang tu..so boleh dikatakan free jek la kan…hehehe

once dah tempah and aku dah dapat mende tu nanti aku update kat blog ni..

aku start ngan HeartBeat ni actually dari 2009..and kalau tengok kat screenshot payment history aku ni memang best la gak kan..for passive income untuk blog picisan cam blog aku ni..hehehe..so kalau korang still belum join affiliate HeartBeat ni boleh la join sekarang..sebab custom/personalized gifts ni memang best kot kalau nak bagi orang..so memang akan sentiasa ade demand..

aku sendiri pon ade buat a few custom gifts dengan HeartBeat ni..kalau nak tengok boleh check out kat post2 yang aku link kat bawah ni..semua hasil from HeartBeat. (All links will open in new tabs)

And ade lagi satu pon takde pulak aku buat post..another mug yang match dengan Mother’s day mug yang aku buat untuk mak aku..but untuk ayah and of course for Father’s day…

heartbeat-cashout-2013

And another one..Nuffnang pulak..screenshot kat bawah..setahun lebih kumpul baru la dalam RM250+ hehe..tapi ok la tu..untuk blog yang update sebulan sekali dua jek..hahaha..kalau nak naik lagi up kena la rajin update blog ye tak?

nuffnang-cashout-2013

So bersabarlah aku menunggu hasil cash out ni..

Sampai sini je la update Pn. Beba untuk post kali ini..

p.s: aku ade hutang satu tutorial untuk Goodie bags birthday hari tu..still dalam draft.. :p hehe..ade gambar yang nak letak..tapi tak jumpe..haih..

Famous Amos baru dibuka di 1Borneo!

Tadi kitorang keluar jalan2 gi 1Borneo..gi makan2 sket..aku rasa bulan ni cam banyak gile duit kitorang habes ke makanan ni..hahaha..next month pon kompom makan lagi ni…dah balik Kajang kan…lagi banyak benda nak makan…ape2 yang takde kat sini tu..harap2 ade la yang sudi belanje ke..hahaha..kureng sket expenses bab makan ni.. :p

Alamak terkeluar tajuk plak..so macam tajuk tu dah terang2 bagitau…Famous Amos bukak kedai plak kat 1Borneo..ni pon baru jek lepas menguyah 2-3 keping biskot Famous Amos  yang sodap dan rangup tu.. 😀

famous-amos-di-1borneo

Sempat plak aku berposing jap depan kedai cam tourist plak sebelum masuk jap beli 100g Biskot Famous Amos No Nut..seperti biasa…mahal wooo kalau beli banyak2 ni..lgpon manis..tak elok makan selalu.. :p

famous-amos-di-1borneo-01

Kalau tak silap aku kat Ground Floor la tadi…kat depan2 Parkson tu..see nampak tu ade jual2 perfume bagai tu..kat kat situ laa..

Lama plak kan aku tak masuk blog ni mengupdatekan diri…mood tak datang plak..kalau ikot kan ade jek benda kalau nak post…lagipon cam dok tengah berusaha nak buat duit pakai Clickbank plak…

Baru ni aku ade beli guide untuk Clickbank ni..memang seswai untuk newbie2 Clickbank cam aku ni..memang ape yang dibagi tu straight to the point and senang nak ikot..lagipon takde la merapu meraban ngan segala teknik macam2 sampai pening ke pe..semua simple and cukup la untuk newbie nak start try buat duit ngan Clickbank ni…

Clickbank ni cam affiliate ala2 HeartBeat.my gak..bile orang beli dari link kita..then kita dapat la duit…tapi takde la main click2 tu ye..tapi market kena international laa..so kena speaking la kita ni..tapi kalau dapat memang masyuk..sebab commission dier tinggi and in USD gitu..so pas ni kena la aku merajinkan diri aku ni untuk membuat segala steps yang Zyan (orang yang tulis guide ni) dah ajar ni…

Guide dier ni baru jek semalam keluar public tapi aku beli minggu lepas dah..sebab aku dah terjumpe blog dier awal2 dlu..and minat ngan cara dier sampaikan ilmu dier..muda lagi dier ni…so bile dier bukak jualan awal untuk reviews and subscribers dier, aku rembat dlu satu..

Just in case korang pon berminat ke nak try jugak buat duit ngan Clickbank ni and tak tau mana nak mula or tak tau pon ape benda alah Clickbank ni bule la dapatkan guide Teknik Clickbank Zyan ni…kot2 mak2 cam aku yang dok umah tu..or yang kerja pon bule..wat part time jek..benda2 cam ni pokok pangkalnye kena rajin ye tak..? And kena committed jugak..jangan la budget buat kejap terus dapat duit ke pe..tapi dah kalau ramai yang bule dapat beratus2 or ribu2 USD ni, sure kita pon bule gak kan.. 😀 Insyallah kali ni aku akan commit ngan apa yang aku nak buat. Doa2kan la aku berjaya yee.. 😀 and korang jugak…

p.s: aku pon tak tau apsal tetibe jauh plak menyimpang pon aku dari dok pasal famous Amous ke guide pasal nak buat duit kat Clickbank pulak.. :p

 

Incoming search terms:

  • kerja kosong 1borneo 2017 (11)
  • kerja kosong di 1borneo 2017 (3)
  • kerja kosong area 1borneo 2017 (3)
  • jawatan kosong 1borneo (2)
  • jawatan kosong di 1borneo 2017 (2)

cash out! cash out! untuk kegunaan raya..hohoho..

wahh..kejap jek masa berlalu..dah tak berapa lama lagi dah nak puasa..and pastu nak raya plak…so ape lagi…cash out la semua yang boleh..heheh..takde la banyak..tapi bule la cover sket2 expenses untuk raya…hehe..

baru jek tadi cash out duit Nuffnang..and semalam dah dapat e-mail from Nuffnang yang my cheque yang cash out before this dah on da way!! hohoho..

Nuffnang earnings - cash out

Love love Nuffnang!!

yang lagi satu tadi cash out earnings kat Heartbeat.my.

personalized gifts

hehehe…happy nye.. 😀

p.s: to Mrs. K..sorry tak dapat lagi hantar your hadiah..i’m really busy with my works tak sempat nak buat for your personalized mug.. 😀 harap awak tak kesah..skang ni kiranya dalam 60% in progress..will  try to finish it a.s.a.p kay.. 🙂

Join Affiliate ni menguntungkan gak ek…

Hari aku cash out kan earning affliate yang aku join ngan Heartbeat.my. Aku rasa memang sangat menguntungkan gak join affiliate ngan Heartbeat.my ni..sebabnya..barang2 yang diorang jual ni memang unik..and memang la sangat sesuai untuk buat2 hadiah ni..

Aku pernah buat gak barang ngan diorang..kalau tak ingat meh tengok kat entry aku kat sini pasal Personalized T-shirt ayah alif and Mug Alif.  Pastu kat sini plak pasal barang2 yang diorang jual.

Aku decide nak cash out hari ni cam sebab current earning aku dah mencecah RM100+. Bestnya..

 

 

heartbeat.my personalized gifts

hasil dari affiliate heartbeat.my

 

Before this aku dah pernah keluarkan RM80++ hehe..happy nye dapat duit.. 😀 bila agaknya the amount ni nak reflect in my account..korang pon cuba la join affiliate heartbeat.my ni. Kalau korang nak beli ape2 pon aku sarankan korang join jugak affiliate diorang ni..sebabnya..kalau korang join affiliate ni..korang akan dapat discount and akan terus dimasukkan dah dalam earning korang..so ada keuntungan gak di situ.. 😀

okeh laa..nak cite pasal sambutan birthday en.suami ku hari ni..tapi tak transfer lagi gambar from camera..tak tau la bilenye tu..hahah.. 😀

Now with Nuffnang!!

hohoho..skang ni blog aku ni dah di cantekkan ngan iklan2 Nuffnang. Just nak mencarik pasif income lebih jek..aku memang da lama gak ngan nuffnang ni..tapi just letak kat blog hantarankahwin jek. Baru-baru ni aku baru jek berjaya cash out kan earning aku kat nuffnang. Tak tau la bila boleh dapat cheque dari diorang..kalau diikotkan diorang kata sebulan pas kita apply for cash out. Maknanya bulan depan la kot..hehehe..nnt kalau da sampai aku kasi tepek gambo kat sini..:D

Owh selain pada nuffnang ni kalau korang nak try affiliate ni aku recommend korang Join program affiliate heartbeat.my. Aku just letak kat 2 blog aku jek..blog ni and blog hantarankahwin.com. Sekarang ni aku da dapat RM70++ da. Da bule nak cash out gak..tapi belom buat lagi..pastu kalau korang ada blog and korang buat review korang akan dapat FREE satu dari product yang diorang jual…cam aku sekarang ni aku tengah tunggu satu Photo Tee and satu Mug dari heartBeat.my ni..aku baru jek submit design tadik…nanti bila dah dapat aku post pulak pasal barang-barang tu. hehehe..

takkan korang tanak free stuffs kot kan..ape korang boleh buat just apply for their affiliate program, tunggu diorang approved application korang then korang boleh la buat review post kat blog korang pasal diorang, then emailed it to them. 😀

Ni just antara program yang aku join to make money on internet ni. Selain pada ni aku ade gak join program-program affiliate lain. Kadang2 tu ada la sekali-sekali bukak e-mail ade maybank2u punye email. Dapat la RM20 – RM 25..walaupon tak banyak tapi sape nak kasi pon kan..hehehe..:D