Adam Bin Anas

Adam Bin Anas

Alhamdulillah. Syukur kepada Allah, pada 24.05.2018 lahirkan anak kami yang ke 3. Seorang lagi hero yang  bakal membingitkan lagi suasana rumah kecil kami ni. Hahaha. Kali ni boleh dikatakan nama Adam ni dipilih sebulat suara oleh abang-abang dia. 🙂 Masa dah...

Azri’s 1st Year Photobook

Azri’s 1st Year Photobook

Another photobook for Azri 😀 Ini versi setahun permulaan kehidupan Azri. Bermula dari budak kecik ni lahir sampai la ke umur dia setahun. Alif pon ade gak photobook macam ni, dengan tema yang sama. Ada aku tulis duuuluuu kat sini: Alif's First Year Memories in one...

read more
Operasi Blog – Update video-video lama..

Operasi Blog – Update video-video lama..

Blog ni dah lama sangat terbiar..rupanya banyak video-video yang dah tak boleh nak view. So bebaru ni macam aku dok buat operasi lah.. Tak siap pon lagi sebenarnya operasi ni..hehehe.. still dalam progress. Sebelum ni video macam merata-rata sikit. Ade yang upload kat...

read more
Muffin Pandan Coklat Cip Sedap!

Muffin Pandan Coklat Cip Sedap!

My second attempt of baking muffin! Hahaa. Success gak lah. Kalau tak diambil kira bab all the chocolate chips sink to the bottom. Elok2 nak ade filling and topping, in the end jadi base je. Hahaha. Tapi ape2 pon, memang sedap!! Hahaa. Elok gebu and moist je muffin...

read more
Puasa Reward Chart untuk En. Alif

Puasa Reward Chart untuk En. Alif

Tahun ni saja je nak konon-konon galakkan Alif berpuasa, jadinya Mak saja je lah buatkan Reward Chart puasa ni untuk dia.  Setelah di setupkan elok-elok kat pintu peti ais, gini la rupanya. 😀 Siap letak lagi niat puasa dan  doa berbuka puasa. Disebabkan aku tak de...

read more
Dapur Beba

Dapur Beba

Semenjak dua menjak ni kalau korang one of my friend kat FB mesti korang perasan aku dok asik post pasal makanan je kan. Hahaha. Jangan tak tau, dah siap pandai ade hashtag dah. Silalah check out hashtag saya #dapurbeba ye. Kat FB and Instagram. Tak pon kalau ade...

read more

Azri marah Abang Alif (Video) 

Hahaha. Azri dah pandai marah. Comel je dia dok geram ngan abang dia. Ala2 merajuk pon ade. Reasonnya Alif rampas raket badminton yang Azri tengah pegang. Alif pon satu gak, tak pandai nak mintak baik-baik dari Azri. Memang merampas je kerja dia. Banyak kali gak la...

read more

Categories

Cerita Lama Dulu-dulu

Incoming search terms:

  • ibu bayi blog (1)