Korang kalau upload gambar kat blog korang letak tak watermark? mende alahnye watermark tu? kalau korang dah tau bagus..bagus..hehe..tapi bagi yg tak tau tu. Watermark tu tak kesah la tulisan atau lukisan ke..tapi yang paling simple macam yang aku guna skarang la..just URL blog aku..contoh cam gambar kat bawah ni..dah di watermarkkan ngan URL blog aku..

Gambar ni dah kasi watermark dahh..

Gambar ni dah kasi watermark dahh..

kenapa nak kena watermark gambar?

  1. supaya orang tau gambar ni sape yang punye..hehe..
  2. kalau kita watermark guna URL kita, even orang terjumpa gambar ni kat memana pon dier boleh tahu mana nak tengok lagi gambar2 kita.. (kalau ade la kan..)

Ape lagi ek..hahahaha..aku pon tak sure..korang rasa ape ek…tapi aku suke jek wat watermark kat gambar-gambar aku ni.. 😀

Selain dari watermark simple2 ni boleh gak wat cam comel2 or gempak2 ke per ke..baru2 ni aku cam terjumpe satu site ni yang bagi service reka kan watermark untuk gambar2 kita..first time aku jumpe service camni..tak pernah pulak jumpe before this…tp mmg cumil gak la kalau ade watermark pelik2 camni..kalau tengok dari blog dier mmg baru lagi service ni..

meh tengok contoh yang pernah dia wat kan..

Watermarks made by Little Colour Shop

Watermarks made by Little Colour Shop

comel kan penyu tu…hooo…pasal harga tak sure la pulak aku berapa harga untuk satu watermark..maybe tuan punya shop bule bagitau nnt kat comment section tu..hehehe.. 😀 kalau murah jek maybe cam berkenan gak nak buat satu..hohoho..

ada lagi yang lain contoh-contoh..kalau berminat gi la melawat kat blog Little Colour Shop.

p/s: Jiya, da promo ni tak dapat free ke? hahaha..discount sket pon ok..hahaha.. :p

written by beba

Incoming search terms:

  • zakiyah anas (1)