alhamdulillah….dapat gak akhirnya Free Seat kat Airasia ni..2 hari berusaha nak masuk site Air asia..

so sekarang ni kitorang ada 3 tiket pergi balik kampung..hehehe..ade duit jek beli tiket balik kampung..bile la kitorang nak bercuti plak..hehehe..

  • tiket balik raya (bulan september 2009)..checked!
  • tiket balik awal tahun depan (bulan january 2010)…checked!!
  • tiket balik tengah tahun depan (bulan may 2010)..checked!!
  • tiket tengah tahun ni???? alaaahai..blum lagi..

balik kampung pon macam bercuti gak..lagi besh jumpe mak ayah and adik beradik lain.. ๐Ÿ˜€

sementara Alif belum bersekolah ni la nak balik camni kan..kang kalau Alif dah start sekolah..anak pon dah bertambah..kasar blanje nak balik kampung ni…huuu..tapi rezeki anak ni sape yg tau ye tak.. ๐Ÿ˜€

Tiket Free Seat yang baru dapat ni memang la berbaloi2..hehe..Alif pon dah tak dikira as infant dah…adult gitu…dah besar rupanya anak bujang aku….

total amount free seat

Total amount untuk 3 orang dewasa KK-KL

Luggage just amik 30kg jek..means me and anas jek…alif tak payah laa..bukannye banyak sangat pon barang..lagi2 alif skang ni dah tak minum EBM. Seat sudah pastinya kena beli..kalau tak kang nak stewardess tu ke jaga Alif.. :p Makan..kena laa..nnt lapar..hahaa..cam dah terbiasa makan kat atas tu..kalau tak beli ngan tiket silap2 dok beli kat atas tu…so better la beli jek sekali gus..senang.. ๐Ÿ˜€

ahhh..murahnya tiket..bile la nak dapat lagi tiket camni..hehehe..

teringat plak masa first time alif naik kapal terbang…masa tu dia baru jek 17 hari..aku pon still ala2 ok2 jek..jalan slow2..hehehe..kang terburai plak isi perut kalau lelaju…

alif at airport terminal 2 kota kinabalu

Alif sebelum naik kapal terbang balik Kajang...

masa kat atas kapal terbang tak sempat plak nak snap gambar alif..ingat lagi masa tu la Airasia dah start tak bagi Free Seating..nasib baik la ada passenger yang baik hati tukar tempat duduk so dapatlah aku and mak aku dok sesame…dak p dah jauh gle dok kat depan tu..kalau duduk sorang mmg susah laa..dah kalau pangku baby kecik camtu mananya nak bergerak..nak amik susu semua..nasib baik lah alif ni budak baik…senyap jek dier sepanjang perjalanan tu.. ๐Ÿ˜€

alif kat LCCTni masa dah sampai kat LCCT..see dak kecik tu…keciknyeee…skang ni dah besar dah…kalau tengok gambar dier masa kecik2 dlu..alahai..kecik sangat…lahir pon tak sampai 3 kg kan..kocik la tu..hehehe..

adoi..pasni harap2 la jumpe tiket untuk bulan 6..cam dah terlambat jek untuk tiket murah..hailaaaa…takkan nak tunggu raya kot..lamanya lagi…huu…

ย 

written by beba