Alif bershopping Online?? [Oh my son!]

Haih..Alif..macam2..

Memula aku perasan sebab bile aku check email ade email from lelong.com.my kata that this seller confirmed my order..tu aku pelik..bile masa plak aku order ape2 lagi from lelong.com.my ni…dah la mende tu aku dah order..siap dah shipped dah status nye..aku dok ingat seller tu ke yang dok letak order.. -_-;

ohmyson- email from lelong.my

Mende yang diorder ialah seperti gambar di bawah…namanya Convenient Toy Storage & Cleanup Bag. Ada duaย  warna. Nampak macam best je..tu yang try beli..harga baru RM13.50 dapat Free Shipping lak tu..hehe..so aku beli lahhh..

ohmyson- bekas simpan mainan

Berbalik kepada tajuk..so anak bijak aku ni dia order 2 kali..sekali tu rasanya salah order..sebab dia terorder yang warna pink..pastu dok order lagi satu..warna biru lak..haihhh…

Bile dia buat kerja order-order ni?…time aku dok tinggalkan dia main2 ngan Azri kat dalam bilik…bile pikir balik baru aku macam ‘ni mesti kerja Alif niiii’ gitu..aku tak sure macam mana dia boleh jumpe plak page nak letak order tu…tp memang aku bukak website lelong.com.my ni kat page account aku..and macam still logged in..huu..

ohmyson - alif bershopping di lelong.com.my

Dah jadi kerja aku la plak..dok PM seller and cancel the order…Seb baik seller cool je..huu…shopping kat lelong.com.my

So itu lah kejadian pagi ni…hehe…THE END.

First time Azri tido dalam wrap dia..

image

Sedap Azri tido haa.. Aku sekarang ni mcm da teracun dek kawan aku si Ajan ngan woven wrap ni..hehe..ni pon actually wrap dia la ni..dia bagi pinjam dulu nak tengok sesuai ke tak ngan aku..ni first time sebenarnye Azri tido..selalunya dia menangis dlu..hahaha..mostly sebab nak minum..aku pon dok pakai baju tak mesra nursing..so bukak la..kasi dia minum..

Pagi tadi saje je..wrap..then keluar kejap tengok nenek dia siram bunga..ngan Alif sekali..jalan2..then Alif tego..dia ckp ‘eh, azri tido’. Da pandai la kot diwrap..mcm da rasa selesa kot.. ๐Ÿ™‚

Yang aku pakai ni bebe sachi sunset rainbow kot kalau tak silap in red weft..aku pakai saiz 6..huu..

bab bile nak beli wrap aku sendri tu..haa..letih dah aku stalk group fsot babywearing kat facebook tu..bile ade je yang minat mesti melepas..lajuuu je sold..and lagi satu size 6 ni mcm jarang up..selalunya size 5 yang banyak up..

Yang sold laju ni sbb murah..kalau harga yang less rm400 mmg laju je..tp kalau yg rm600 ke atas..ade slow sket kot..tp nye..bajet aku seciput je..heehhe..jangan tak tau..woven wrap ni harga dia kalau yang mahal tu ade yg USD1800 kot aku nampak…dasat tol..USD ye kawan2..bukan RM..berpinar mate ahkak tengok harga..hahaha..

Aku nak carik yg rainbow..cun woo..yang bebe sachi pelangi tu pon cun..tp nk beli baru takdak stock..nak beli 2nd takde yg jual..jadinyee..sabor je laaa…

Cukup la cite royan aku bab babywearing ni..hahaha..aku ni rasanya dah getting better at wrapping..awal2 dulu..terkial2 laahh..hehe..skang da ok dah..heheh..

Itu saje laporan dari aku..

P.S: bile la nk buat semua post lama2 ni..huu..

Incoming search terms:

  • woven wrap murah (30)
  • harga woven wrap (13)

Template WordPress Baru.. :D

Hari ni macam “TER” rajin la pulak..so bukan je ade 2 post dalam sehari ni…siap tukar template lagi..hehehe..

Ok ke? Actually ni tukar template malas2 je..sebabnya..just tukar warna je..dan tambah background image..and then header tu tambah letak nama Azri..gambar budak kartun tu memang dah ade..hehe..gambar recycle..so gini lah hasilnya..pakai warna macam pastel gitu.. hehehe..

Tukar template wordpress baru

suke plak mak dok upload gambar Azri pakai baju bumble bee ni.. ๐Ÿ™‚

Ok lah..itu je lah..dok merapu je tak tentu pasal aku ni..maybe sebab kelaparan kot..hahaha..

Azri; My cute little bumblebee

image

Comel tak..comel tak? Hehehehe..Azri pakai baju bumblee bee dia…Alif dulu pon ade gak baju bumble bee…

Gambar ni aku ambil lepas balik dari rumah mertua yas..adik aku yang no.3 tu..yg baru2 ni kawen.. ๐Ÿ™‚ MIL dia terpeleot ke camne kaki dia..kena simen bagai..so pegi la melawat..tapi kat sane..siap dihidang makan nasi lauk sodap2 lagi tu.. yum2..manonye den nak kuruih..makan je bergantang2..hahaha..

Bile aku dok tengok gambar lama..time mcm ni aku da pakai balik jeans lama..maknanya da dpt balik pre-pregnancy weight…tp skang ni..harapannnn..huu..tunggu la balik KK nanti aku berusaha kerasss… “AKU NAK KURUS” motto hidup buat masa ni..hahaha..tp kat KK kang lah… sekarang ni..lek luuu..enjoy makan..hahaha..alasan je byk kan.. :p

Ok lah..itu saja laporan semasa..sebelum ni lagi satu gambo of my boys plak..Alif & Azri

image

P.S: bile lah nak tukar template blog ni agak nye..dah tak valid..hehehe..

Bershopping skincare SK-II..

Lama betol tak bersiaran ni..hehehe.. kalau rancangan TV da bankrupt da ni..hahaha..

Banyak actually mende nak update..tp nak kata busy sangat tu idok la juga..hehe..ape2 insyaAllah akan aku usahakan juga untuk buat post2 semua events or sweet memories yang lepas2 yang tak sempat lagi nk dipost kat blog ni.. ๐Ÿ™‚

Panjang la plak mukaddimah..hahaha..lari tajuk lak tu..ok lah…so tajuknye bershopping SK-II so ini la hasil tangkapan yang ade..

image

Thanks to my friend Ain yang dok kat Jepun..dia ni macam ala2 personal shopper gitu kat Japan..kalau nak beli apa2 kat Jepun silalah PM dia kat Facebook..boleh search: Cotton Fluff Japan ๐Ÿ™‚

Ade yg order t-shirt HRC, baju from Uniqlo, Gundam..and of course SK-2 ni lah…

Service of course mantap..hehee..harga pon best.. ๐Ÿ™‚ Ini testimoni tak berbayar ye..satisfied customer gitu..

Jadinya ni je la update hari ni..doa2 kan lah aku ni rajin nak update semua cerita2 menarik..i.e: Azri! Hehehe..