Tag Archives: wordpress template

Template WordPress Baru.. :D

Hari ni macam “TER” rajin la pulak..so bukan je ade 2 post dalam sehari ni…siap tukar template lagi..hehehe..

Ok ke? Actually ni tukar template malas2 je..sebabnya..just tukar warna je..dan tambah background image..and then header tu tambah letak nama Azri..gambar budak kartun tu memang dah ade..hehe..gambar recycle..so gini lah hasilnya..pakai warna macam pastel gitu.. hehehe..

Tukar template wordpress baru

suke plak mak dok upload gambar Azri pakai baju bumble bee ni.. 🙂

Ok lah..itu je lah..dok merapu je tak tentu pasal aku ni..maybe sebab kelaparan kot..hahaha..

Template wordpress yang baru for blog.beba-anas.com

Assalamualaikum,

Pada yang dulunya pernah datang bertandang kat blog picisan aku ni mesti perasan yang blog ni dah buat makeover lagi sekali..hehe.. Tukar style pulak..

So sesaje je la nak postkan gambar template lama kat post ni..untung kenangan sendri di masa depan..

wordpress template pink and brown - blog beba anas

Template lama guna warna pink and brown..yang baru ni warna-warni gitu..hehee.. :p Dah test dah tapi tatau la kot ade yang tertinggal memana lagi yang tak matching tu..huu…

Sekarang ni macam ade sedikit busy gak dengan kerja buat blog makeover..logo pon bule tahan gak permintaan..dan jugak untuk cover photo facebook.. kalau rajin sila2 lah melawat kat portfolio website aku CreativelyBeba. Tapi situ pon macam slow gak update..hehehe.. ade 6-7 kerja gak tak berupdate lagi..sabo je la..heehe..

Queue for kerja design pon macam panjang..so kena la aku pon kasi lajukan sket pace mendesign ni..rasa tak best la queue pepanjang ni..huu..

Ok lah..tu je for now..lepas ni nak buat post2 pasal peristiwa yang lepas2…tak kesah la kan dah lepas lama ke tak..yang penting blog ni macam untuk kenangan kita sendiri kan ..nanti in the future bace balik macam best gak..hehe..macam ala2 sekarang ni kalau dok bace post masa zaman berchenta dlu rasa macam nak hentak2 je kepala kat keyboard laptop..hahaha..macam ntah ape2 je…  :p

2 Tahun 2 Bulan 2 Hari…

Dah besar dah anak aku ni…hehehe..tadi baru perasan kat ticker Alif..cam cantek plak nombor…so cam capture screen shot.. 😀

alif-2-tahun-2-bulan-2-hari

2-3 hari lepas aku cam baru perasan..nampak cam Alif dah meninggi lagi..badan tu kurus gak laa..keting kecik jek..cuma meninggi jek..tapi pipi dah ade isi gak..best la kalau nak makan pipi…hahaha..

Hari ni cam kurang plak mood nak buat ape2…

Tadi dah godek2 dah sket template..but cam ade lagi sket2 nak kena tambah…tapi benda kecik jek laa..hehe..

Cam nice aku rasa new theme ni..pakai warna pink, putih and hitam..rasanya before this aku tak pernah buat lagi warna gini…

Tu jek laa..nnt dah datang mood balik baru update lagi.. 😀

Hoyee~~ Come and see my new template!! :D

Tetibe cam ade mood nak tukar template pulak.. 😀

cepat plak siap tu..selalunye cam dok sebok delay2 wat mende lain la tu la ni laa..this time cam terajin plak..hehee..

so amacam? okay tak? heehhe..kali ni tukar pakai warna kelabu plak..and hitam..saje jek tukar selera..

memula plan nak letak dolly gak..tapi tanak buat sendri..haahaha..nak suh adik pompuan aku yg belajar graphic tu buat..dier kalau bab2 wat lukis2 cartoon ala2 manga or wat chibi or ape2 jek la..mmg terer..tapi payah plak nak suh dier..hahaa..tak de mood katenye..so aku pon pakai jek la gambar biasa…nnt la tunggu dier ade mood sok baru la bule wat template baru yg letak dolly chibi cumil2.. 😀

seperti biasa design aku mmg simple2 jek..I like simplicity..hohoho..atau apakah aku ni _____. (fill in the blank please :p) hehehe..maybe sebab aku ni pon bukan purely graphic design punye orang..aku pon buat programming gak dlu (java, c++,vrml ntah ape kebenda semua tu)..tapi skang ni aku still wat php and love to work with open source ni.. 😀

graphic and design mende2 ni mmg belajar sendiri jek..godek2 photoshop..pergi surf internet carik segala macam tutorial and try it..dua2 pon aku suke..designing and programming..kalau dah start kadang mmg tak berenti dah (dulu laaa..skang ni kompom En. Alif dok datang and tarik2 seluar sambil cakap ‘jom..jom’ tapi tak cakap nak gi mana pon..huu..)

kay laa..kat bawah ni aku letak screenshot template baru ni..nak wat kenangan nnt bile dah tukar template lain plak..hehehe.. 😀

grey 3 columns template

 

simple jek ek? hehehe..aku siap tukar burung twitter baru..cumil kan? hehe..

owh..neway kalau korang tak tau..aku pon amik tempahan buat template ni…tak kesah la template wordpress ke blogspot ke..2-2 pon aku buat.. 😀

mahapkan la aku yg tak siap2 kan lagi site portfolio aku..huu..tapi kalau interested just contact aku ek..

nak wat banner pon bule..nak wat static html website ke, or e-commerce site ke..nak wat design business card pon bule gak..semua aku buat..tapi tak pernah promo plak kat sini..hahaha..ntah ape2 la aku ni.. :p

nanti laa..akan aku usahakan siapkan portfolio site aku tu supaya korang semua bule tengok hasil kerja aku ek.. 😀 sokong la kawan untuk negara… :p

p.s: kalau Mrs. K bace post ni..nak bitau yang saya dah order your mug kat Heartbeat.my..hehe..sorry sangat lambat..nanti saya e-mail kalau diorang dah shipped the order..takut2 kang Mrs. K panas jek bace pasal aku dok sebok2 wat benda lain padahal ade hutang ngan dier personalized mug sebijik.. 😀