Tag Archives: the octonauts birthday theme

Alif is 3 (Sebulan yang lepas.. :p)

Dah sebulan lebih dah baru la sebok nak update pasal ni…hehe..memang lately kalau korang yang dulu2 lagi cam dah kenal ngan aku mesti perasan yang sejak few months ni memang aku jarang betul update blog kan? Maybe sebab mood untuk berblog ni cam dah merudum abes dah kot..tu yang cam tak bersungguh nak update blog..cam dulu tu memang everyday mesti cam gigih gile nak update at least satu post sehari..sekarang ni~~ hehe..

Panjang plak intronye…so back to the main subject..pasal Birthday Party kecil-kecilan Alif last month.. Cam biasa2nye kitorang wat kat umah parents Dak P…and lagi bestnya my parents pon ade sekali..diorang sasaje jek datang sini jalan2..ngan 2 orang adik aku yang still sekolah lagi tu…dapat cuti tak rasmi la diorang hari tu…hehe..

Alif is 3 - Octonauts Themed Birthday

Tahun ni pon cam tahun lepas..simple2 jek decorationnye..and this year theme was ‘The Octonauts‘. Banner tu actually tahun lepas punye..recycle balik..hehe..kalau flip yang no.3 and logo Octonauts tu mesti nampak no.2 and kepala Mickey Mouse.. :p

Birthday Balloons

Tahun ni penuh belon kat lantai at 1 corner of the house..konon2 nak gantung..tapi cancelled sebab Alif dok meraung2 la pulak dia tak suke mendealah tu tergantung..so jadi mainan dia la kat bawah tu..pening gak la dok meniup belon banyak gitu..seb baik la tak kena tiup sorang2..hahaha..ade nenek dia tiup, maksu, pakcik..atuk pon ade tiup satu…

Alif is 3 - Gambar Famili

Gambar family.. 😀 Tak banyak sangat pon gambar yang ade..photographer official ke..unofficial ke tak de..even gambar 2-2 belah nenek and atuk pon takde..huu..

Alif & Mak

cute kan kek Alif tu? Kek tu aku tempah online jek..kat KK ni..siap hantar ke rumah lagi..kena bayar sikit la..but the kek memang kiut and rasa pon sedap.. Tahun ni pon buat jugak handmade goodie bags cam tahun lepas. Guna template yang same jek..just tukar design pakai theme tahun ni ‘The Octonauts’ tu..kiut kan binatang2 tu.. 😀

Alif tanak potong kek

Tahun ni punye birthday party Alif langsung tak bagi kerja sama…sampai kek dia pon dia tanak potong..masa aku dok ajak dia suh gi potong kek siap lari masuk bilik..dok baring atas tilam sambil cakap ‘I’m sleepy, I want to sleep’ huu..dah pujuk2 doa keluar kejap..amik gambar yang kat atas ni…pastu dia masuk balik bilik memang terus tido…

Letih la tu..bangun pagi2 pastu dok sebok main belon dia tu..berlari2 bagai…tapi kira ok la gak.. 😀

Makanan for Alif's 3rd Birthday Party..

Makanan for the day biasa2 jek la.ringan2 jek..ade mi goreng, ayam goreng and ade la lagi yang goreng2..hehe..

Kay tu jek laa..2 hari gak aku amik masa dok mengarang post ni..padahal bukannye panjang mana pon..hehehe…