Tag Archives: nuffnang

Cashing out Nuffnang and Heatbeat earnings..

Mak ai..lama aku tak check earnings Nuffnang and HeartBeat aku..sejak kurang berblog ni earnings pon tak tercheck dah..hehe..ade setahun lebih kot dah tak tengok.. tapi bile check berbunga gak la hati..hahaha..sebab ade la yang nak dicash outkan..

HeartBeat ni memang one of my favorite gak la..tapi sekarang ni memang dah slow la earning aku kat sini..sebab dah takde wat promo ke ape ke..and baru2 ni aku check macam dah banyak jugak new custom products yang diorang tambah..and ade satu ni aku minat nak buat, of course aku ade tinggalkan sikit earning aku untuk aku redeem barang tu..so boleh dikatakan free jek la kan…hehehe

once dah tempah and aku dah dapat mende tu nanti aku update kat blog ni..

aku start ngan HeartBeat ni actually dari 2009..and kalau tengok kat screenshot payment history aku ni memang best la gak kan..for passive income untuk blog picisan cam blog aku ni..hehehe..so kalau korang still belum join affiliate HeartBeat ni boleh la join sekarang..sebab custom/personalized gifts ni memang best kot kalau nak bagi orang..so memang akan sentiasa ade demand..

aku sendiri pon ade buat a few custom gifts dengan HeartBeat ni..kalau nak tengok boleh check out kat post2 yang aku link kat bawah ni..semua hasil from HeartBeat. (All links will open in new tabs)

And ade lagi satu pon takde pulak aku buat post..another mug yang match dengan Mother’s day mug yang aku buat untuk mak aku..but untuk ayah and of course for Father’s day…

heartbeat-cashout-2013

And another one..Nuffnang pulak..screenshot kat bawah..setahun lebih kumpul baru la dalam RM250+ hehe..tapi ok la tu..untuk blog yang update sebulan sekali dua jek..hahaha..kalau nak naik lagi up kena la rajin update blog ye tak?

nuffnang-cashout-2013

So bersabarlah aku menunggu hasil cash out ni..

Sampai sini je la update Pn. Beba untuk post kali ini..

p.s: aku ade hutang satu tutorial untuk Goodie bags birthday hari tu..still dalam draft.. :p hehe..ade gambar yang nak letak..tapi tak jumpe..haih..

Kenapa blog with higher UV tak dapat BE ek this couple months??

Actually benda ni terjadi kat aku…kalau korang dah tau aku ade 2 blog yang registered under Nuffnang, satu tu of course la blog ni..the the other one blog Hantaran Kahwin mak aku..

sejak aku cash out last time..dalam bulan October tahun lepas blog Hantaran Kahwin tu tak dapat langsung BE..huu..cuma dapat CPC campaign biasa jek..UV untuk blog tu agak tinggi gak la..average dalam 500-800 UV per day…kalau banding ngan blog personal aku ni kalau dapat 100++ tu dah cam blessing dah..hohoho..

Selalunya blog Hantaran Kahwin tu la yang landed me BE yang best2..ni la latest Metered Earning aku from Nuffnang ni..semua dari Blog Habibah & Anas ni jek..

 

metered-earning-nuffnang

and disebabkan traffic blog ni tak masyuk..so earning aku pon kurang la masyuk nye..hahaaha..dari bulan October hari tu sampai January ni baru la lepas RM50 threshold..

Harap la tak lama lagi dapat la BE kat blog Hantaran Kahwin tu..hehehe..neway..kalau korang nak tempah Hantaran Kahwin or ada kawan2 ke or adik ke kakak ke abang ke yang nak kawen gi la tengok2 blog aku tu…mak aku memang amik tempahan gubahan hantaran…

Nuffnang tak kasi campaign ke bulan Oktober ni??

tadi aku baru cash out earnings from Nuffnang…alhamdulillah..ada la rezeki aku and nuffnang ni.. 😀 lama gak nak kumpul ni..hehe..

pendapatan nuffnang

before cash out earning Nuffnang..

kebanyakkan earnings ni aku dapat from blog hantarankahwin. Blog beba-anas ni bule2 gak laa.. 😀

tapi pas cash out gini plak jadiknye…

takde campaign nuffnang

takde pape dah tinggal...

langsung satu campaign pon takde ni…bulan october orang tak iklankan business ke?? huu..harap2 nnt2 ade la tu…

p.s: bile la dak p nak balik niiii….

tolong jangan paste link youthsay in my blog..

hadoi..nasib baik aku perasan tadi..kalau en. Nuffnang yang perasan dulu sia2 jek..huu..

this is just a friendly reminder kepada kawan-kawan semua…

hopefully korang tak paste any youthsay links in my blog kay…walaupon kat my shoutmix.

see yang ‘ys‘ tu…perkataan tu di link kan ke link youthsay yang cam kat bawah dalam gambar tu..

 

link youthsay and nuffnang

link youthsay kat shoutmix aku..

 

sebabnya?? aku sayang my Nuffnang’s Glitterati status!!

hari tu pernah aku terbaca kat blog sape ntah..yang status dier tetibe jadik ordinary walaupon dier tak pernah letak ape2 iklan selain dari Nuffnang pon…rupa2 nya ada orang lain yang dok letak link youthsay kat shoutbox blog owner tu…sia2 jek kena turun pangkat sebab orang lain punya link..huu..

so please jangan paste any links to youthsay at my blog ye kawan2…terima kasih in advance!! 😀