Tag Archives: kad raya

Kad Raya untuk korang semua..meh nengok meh.. :D

Selamat Hari Raya 1431H

tinggal lagi 3 hari jek kita berpuasa…kejap jek rasanya kan…cam baru jek lagi start kita berpuasa di bulan ramadhan ni..tup2 dah nak masuk syawal dah…

jadi sempena hari raya yang dah nak dekat ni..so kami di blog beba-anas ni..aku, en anas and en alif..nak mohon kemaafan sekiranya ada salah dan silap kat korang semua…0-0 la ek.. 😀

kepada yang aku ade berhutang hadiah ke barang ke tu…pon nak mintak mahap juga..akan aku usahakan untuk mempercepatkannya..seriously sangat busy sekarang ni…my time for work tak cam orang kerja opis ni..sangat limited..tu yang tak menang tangan tu..sampai blog ni pon cam dah terbiar jek..jarang dah update..heheh..

Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk kawan2 semua..tak kira lah..kawan kat internet ni ke..kalau sekolah ke..kawan MMU ke..sape2 jek yang datang melawat kat blog ni..semua pon aku ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin..Semoga raya korang hepi2 ye.. 😀

p.s: pada korang yang nak kad raya digital percuma bule download kat sini ek.. 😀

Incoming search terms:

  • kad hari raya 3d (68)
  • kad raya 3d (50)
  • template kad raya (40)
  • kad hari raya (16)
  • design kad hari raya (11)

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1430H

Selamat Hari Raya Aidilfitri to all kawan2..:D Amacam Hari Raya korang? Ok ker? Kitorang biasa2 jek la…dlu kecik2 excited la raya…ngan mercun, bunga api..and paling penting DUIT RAYA!! hohoho..skang ni mananya dapat duit raya da…kena kasi duit raya ade laaa…hahahaha..:D

Owh..nak cerita sket pengalaman yg oh-not-so-good pasal baju raya aku tahun ni…huuu….*sobsobsob* in one word..AMPEH!! huuuu…memang agak keciwa laa…bukan ape..kain tu da la cantek…color cun, sulaman halus and kemas..beli kat indonesia lagi (kirim ngan MIL)…skang ni..hancus…huu..sedey nya..

Yang aku hangin satu badan tu..bukannye aku baru hantar kain ni 2-3 hari before raya..tapi 3 BULAN before raya aku da bagi…takkan la tak boleh siap!! owh..and kalau rasa2nya tak boleh nak buat ke ape ke..kenapa tak bagitau jek..pulangkan balik kain ke ape ke…at least bule la aku pegi hantar kan orang lain ke..tak pon simpan la buat raya tahun depan…huu…tapi sampai skang aku still blom bgtau tukang buat tu lagi..hahaha..malas plak..ntah laa..tp mmg tak bayar la kan..xkan la nk bayar da kalau kain aku da rosak..huu…ingat ke nak letak gambo, tapi rupenya aku da tinggalkan baju tu kat kajang…hohoho…

Raya kitorang tahun ni agak meletihkan gak laa…rasanya macam berapa hari jek lekat kat umah pon..everyday keluar beraya..hasil tangkapan Alif pon boleh tahan laa..hahaha..:D

Owh aku pon hari tu ada gak bawa balik barang2 pearl and crystal aku balik sane..kalau awal balik sane hari tu mesti lagi ramai orang nak..tapi ada la sket2 pendapatan aku dapat..hohoho…tu pon family2 jek la yg banyak..aku mana reti nak menjual2 ngan orang sgt..kalau online tu len la..hahaha..:p

p/s: actually post ni da lama da dok save as draft dari 22 sept hari tu..hehehe..baru la hari ni nak sambung..padahal byk lagi nak cerita sebenarnye..tp cam malas la plak..hohoho..:p

p/p/s: owh..da lama da aku buat kad raya ni sebenarnye..tapi tak post2 pon kat memana..raya pon da da setengah bulan da ni..hehehe…tapi rasanya tak terlambat pon lagi kan..hehehe…:D Kad ni just edit from last year punye..hahaha…tukar color sket and tambah nama Alif!! 😀

Selamat Hari Raya!! :D

Selamat Hari Raya!! 😀

p/p/p/s: kalau pada sesiapa yang nak kad raya digital untuk guna tahun depan ke bebila jek la..korang pegi la tengok kat sini..

Incoming search terms:

  • kad selamat hari raya aidilfitri (15)
  • selamat hari raya aidilfitri (11)

Kad Raya..Kuih Raya…

Dah 9 hari da kan kita pose…pejam celik pejam celik jek..tak sabar rasanya nak raya…hehehe..lagipon tahun ni raya pertama ngan Alif!! mak aku da cakap nak buatkan baju melayu untuk Alif..wahh..besh2..harap2 sempat la dier buat tu..aku nak buat sendiri pon takde mesin jahit…kalau setakat sarung bantal Alif bole la jahit tangan..hehehe..

Alif ngan sarung bantal mak buat!

Alif ngan sarung bantal mak buat!

Baju raya pon da tempah da..2 pasang..harap2 nanti sampai sane da siap la..hahha..aku tempah kat sane..ngan mai..senang..tak payah nak carik kat sini..:D 2-2 pasang pon buat kebaya..hohoho..da bule da pakai kebaya balik..besh2..

owh..cousin aku si yati skang ni dok wat jual biskut raya..aku gerenti yang biskut raya tu memang sedap laa…sebab tahun lepas pon aku ade beli biskut raya tu..tapi kalau yang baru punye biskut tu aku tak tau la kesedapannya…tunggu balik sane dlu baru boleh rasa..hehehe..kalau korang nak tau biskut ape yang ade bole la pergi kat blog si yati kat sini….

Kad Raya

Kad Raya

Pasal kad raya pulak..cam da lama sungguh aku tak hantar kad raya..ye la..dulu rajin la gak beli, tulis and pos kad raya…sejak da kawen and ade anak ni..mmg la da tak de masa la kan nak pegi keluar carik kad raya dan sebagainya tu…so caranya ape lagi sms, mms and email jek laa….tapi tak besh la kan kalau text jek memanjang..ni la nak cite kat korang ni…hari tu aku terjumpe la ada satu team ni dok jual kad raya digital..design kad raya ni sama jek cam design kad-kad raya kat luar yang kartun2 cute and ayat2 menarik tu laa…

Seriously kalau di kirakan takde la mahal pon..kalau bahagi2 kan..satu design tu 20 sen jek..and kita akan dapat 100 design kad-kad raya yang berbeza-beza. Banyak tu..pastu diorang bagi 3 sizes for every design, each one suitable for mms, email and for printing…

Kad Raya Digital

Kad Raya Digital

So as for now sampai 15 Ramadhan ni harga Kad raya digital ni RM 20..tapi pastu diorang nak naikkan harga plak..ke RM30..tapi still murah gak ni..baru 30 sen satu..kan? heheheh…

Benda ni pon tahun2 depan-depan lagi pon boleh guna..selagi orang malaysia sambut Hari Raya…hahaha..so tak de la rugi pon kalau beli ek…

Anyway kalau korang rasa berminat ngan kad raya digital korang bule click kat gambo kotak besar kat bawah ni…okeh..:D

Kad Raya Digital 2009

Nak tengok? Klik kat kotak ni...

Incoming search terms:

  • kad raya design (183)
  • kad raya digital (149)
  • KAD RAYA (129)
  • kad raya template (30)
  • DESIGN KAD RAYA (23)