Tag Archives: baby in blue

Alif menang lagi contest..

Alhamdulillah…menang lagi contest..heheh..ni kali ke 3 alif masuk contest tema yang sama tapi kali ni rezeki Alif pulak nak menang Contest Cute Baby in Blue ni..

Hadiah yang bakal alif menangi ialah:

baby in blue contest - hadiah

salah satu dari beg ni akan jadi milik alif!

harap2 la dapat yang oren tu..hehe..sebab yang biru tu Alif dah ade…hadiah gak dlu..masa Alif baru lahir..tapi mana2 pon boleh laaa.. :p Alif tak kesah…hehe..

owh..gambar yang memberi kemenangan kat Alif untuk contest kali ni..

alif cute in blue

semua gambar2 ni di ambil dari blog suziey a.k.a Puan Penganjur…

So dengan ini Alif secara langsungnya layak ke peringkat akhir contest yang di anjurkan untuk merebut:

“GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MOMGUESS.BLOGSPOT”

 

CUTE BABY IN B.L.U.E

tak serik2 ke aku ni dok join contest in Blue ni..hahaha..ni dah kali ke-3 atau ke 4 ntah sebok nak join contest baby in blue ni..padahal baju biru alif mmg la ada 2-3 helai jek kot..hehehe..tapi takpe..mana tau kot2 kali ni ade rezeki..hehee..hadiah pon cam besh.. 😀

contest kali ni di anjurkan bersama oleh suziey dan ina.

kalau nak join kasi click jek banner kat atas ni ek.. 😀

so gambar untuk contest in blue kali ni…gambar yang akan dipertaruhkan ialah…..

 

 

alif - super cute..

alif - super cute..

Nama: Alif bin Anas
Umur: 1 tahun 3 bulan
Date of Birth: 03.02.2009

seriously baju biru alif mmg la tak biru mana…hehehe..maybe tu jugak antara sebab kenapa slalu kalah..hahahah.. :p

owh..and lastly..antara syaratnye kena letak ayat ni at the end of the contest entry…

“GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MOMGUESS.BLOGSPOT”

Mama Adha’s Baby in Blue Contest

Wahh..sudah sangat lama rasanya tak masuk contest ni..hehee..tetibe sejak aku pon buat contest ni..cam rajin pulak aku nak masuk contest.. 😀

Before this pon pernah gak masuk contest Baby in Blue ni tapi cam takde rezeki…tapi kali ni cuba lagi laa, mana tau kot-kot ade rezeki..

So gambar En. Alif berbaju Biru yang nak dipertaruhkan:

baby in blue

Kategori : Boy (B)
Nama: Alif Bin Anas
Umur: 1 Tahun 2 Bulan

Gambar ni diambil masa Alif’s 1st Birthday Party kat rumah nenek dier kat Kajang, and just to let you know, kepala tu ialah kepala sang ayah..and gambar ini tidaklah dicrop untuk menyorok identiti sang ayah, tetapi cik/en. photographer yang telah mensabotaj sang ayah..

p.s: Kalau nak join contest ni sila lah ke blog Mama Adha.

 

Cutest Baby in Blue Contest

Wah…contest lagi…tiba la time rajin pulak aku nak participate dalam contest ni…kali ini pulak En. Alif nak join “Cutest Baby in Blue Contest“. Contest ni dianjurkan oleh ElizaDianna sempena meraikan Anniversary diorang yang ke 5 pada 17 Nov ni..Congrats in advance ek to Eliza. Semoga kebahgiaan korang berkekalan selamanya.. 😀

Okeh..so apa-apa pon, in a contest yg paling penting are the rules. Takut kang disqualified pulak..sia2 jek..heheh..

meh check sama-sama:

1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower eliza secara langsung & tak langsung.  – Done! (secara tak langsung rasanya..hehehe..:D )

2. Dengan Sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER eliza di Blog dier.. – Done!!

3. Linkkan –elizakru.blogspot.comdi blog anda – Done! (ada kat post ni and kat Blogroll gak…:D )

4. Sila Add kan Banner Contest di sidebar blog memasing…banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini – Done!

5. Sila buat special entry utk contest ini dan upload 1 keping gambar anak uols in blue..tak kisah la pakai baju biru ke, kasut biru ke, as long ada biruDone! (korang tengah bace la ni..gambar ada kat bawah ek..)

6. Sila link kan url blog anda di comment saya ini bagi memudahkan saya melihat pernyertaan anda. – Done! (Mark as done jugak la…hehehe..tp lepas da publish baru buat..)

7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional berdasarkan kecomelan baby dan kualiti gambar serta gambar yg menarik perhatian juri – (Rasanya Alif da sehabis pose dan menayang kecomelan dier da tu and the pics were taken with our Nikon S51 yg dikirim dari Jepun dengan Cik Ain as our hantaran kahwin. Ok la tu kan..nak beli DSLR blom cukup lagi duit dalam tabung..hehehe.. )

8. Had umur baby uols :- newborn ~ 5 tahun – ( En. Alif still dalam lingkungan umur ni..)

9. Oleh sebab ini kali yg ke 5 punye anniversary, so akan ada 5 pemenang ..hadiahnya? tungguuuuu……… – ( Ape la agaknye ek hadiah nye… :-/ )

p/s: Jangan lupa tulis nama dan umur baby uols ye! – Done! (Da letak kat bawah gambar…)

so…jeng jeng jeng……ni lah gambar En. Alif dengan senyuman manisnya dalam Romper yang berwarna BIRU

En. Alif in Blue Romper

En. Alif in Blue Romper

Nama: Alif Bin Anas

Umur: 9 Bulan 5 Hari

Owh…and ade lagi satu lagi gambar untuk extra sesaje jek laa… 😀

Alif *heart* mak

Alif *heart* mak

kat gambar first tu cam tak berapa nampak…tu la sesaje jek nak tunjuk ni..hehehe.. 😀 ni la second kerja tangan aku ngan menggunakan felt. Amacam? ok ka?? hehehe…da lama da buat ni..baru skang sebok nak cite kat sini..ade lagi satu lagi..tp asik tangguh2 jek..tak siap2 lagi…padahal sket jek lagi pon…hehehe…nnt da siap kasi tepek kat blog… 😀

p/s: ade lagi satu lagi contest aku nak masuk ni….tetibe cam gila nak masuk contest plak..hahaha…esok la ke lusa baru buat..hohoho.. 😀