Roti hotdog gulung bersalut telur yang terbaek!

roti hotdog telur gulungni lah benda yang paling senang skali nak buat..kalau lapar-lapar..malas nak masak yang susah-susah ni..ni pon jadi laaa…

cara nak buat? alahai..sonang sangat la..yang penting kena ada:

  • Hotdog
  • Roti
  • Telur

Pastu caranya:

  • Rebus sket hotdog tu (tak rebus pon tak pe rasanya..tp aku suke rebus dlu sket..jgn sampai lembek plak)
  • Roti tu kasi lenyek2 sket bagi nipis (trick untuk jangan terlalu serap minyak)..kalau ade rolling pin pon bule (mak aku ade rolling pin yg sgt comel..nak satu..)
  • telur tu pecahkan and kasi kocak2 (betul ke istilah ni) ngan sudu ke garfu ke..ala cam nak buat telur dadar tu…huu
  • pastu bila roti dah penyek and hotdog da rebus sket tu..letak hotdog atas roti and gulung…untuk kasi roti tu melekat aku sapu jek telur tu kat ujung tu before tutup abes..panaskan kuali and sementara tu abeskan la gulung roti and hotdog tu..
  • bile minyak da elok panasnye..ambik roti yg dah gulung tu masuk dalam bekas yg ada telur tu and kasi cover roti tu ngan telur..pastu campakkan jek masuk dalam kuali tu (jangan campak bebetul lak..terpercik minyak kang naye.. :p)
  • bile dah masak tu aku suke potong kecik2 serong cam dalam gambar tu..pastu ape lagi..makan laa panas2 tu..dah sejuk tak besh dah… :D

kay laa..tu jek for now…

 

written by beba

Incoming search terms:

  • roti hotdog (383)
  • resepi roti hotdog (363)
  • roti hot dog (274)
  • resepi roti hotdog gulung (235)
  • roti hotdog goreng (212)

11 thoughts on “Roti hotdog gulung bersalut telur yang terbaek!

  1. Pingback: Resipi Simple Sarapan Pagi Yummy..yummy | Habibah & Anas

  2. http://mylocalweather.net

    Their new book was published this spring by Page Street, 101 Kids Activities That Are the Bestest, Funnest Ever.

    In the sales model, you devote a blog to a single product,
    or range of products. Academic fraud stemmed from a former tutor
    constructing significant parts of writing assignments for three players.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.