Maggi Goreng Telur Mata..memang terbaek!! :D

Dulu aku kalau pergi mapley slalu gak order Maggi goreng telur mata ni..memang one of my favorite food gak laa..tapi sekarang ni buat jek sendri…lagipon bukannye susah pon..and yang penting jimat..hehe..kalau kat KK ni korang pergi mapley pon selalunye makan untuk dua orang mesti lebih dari RM10..tak tau la apsal mahal bebenor..huu..

Maggi goreng telur mata

Maggi goreng telur mata Puan Beba.. 😀

Ni versi malas..just pakai fishball jek and letak tomato.. 😀

tapi kalau tak letak telur mata pon buat versi lain pon ok..biasanya aku pakai jek apa yang cepat and senang.. 😀

Maggi Goreng..

Versi lain Maggi Goreng Puan Beba

versi yang ni just pakai hotdog jek and telur…tapi rasanya kalau nak sedap lagi..pakai daging ke..ayam ke..and letak sayur sawi sket…dlu ade buat yg tu..tapi tak snap plak gambar…

So just nak share resipi senang aku wat Maggi Goreng ni..

Bahan-bahan:

  • Maggi Kari
  • Bawang merah
  • Bawang putih
  • Sawi
  • Daging/Ayam
  • Tomato (I love tomato..asal boleh mesti nak letak..hehe.. :D)

Cara-caranya:

  1. Rebus Maggi tu sampai lembut and toskan.
  2. Potong semua yg patut dipotong.
  3. Goreng telur mata and letak tepi..
  4. Panaskan minyak and masukkan bawang merah and putih..bile dah naik bau masukkan daging/ayam.
  5. Bila daging/ayam dah cukup masak…just masukkan maggi mee yang dah lembut tadi tu and masukkan sekali perencah maggi kari tu and sawi sekali pastu kacau rata..
  6. Last skali masukkan tomato yg dah dipotong dadu tu.. (i like it fresh and crunchy! :D)
  7. Pastu siap la kot..tak payah tambah garam ke etc..sbb mmg dah cukup da semuanya.

Tu jek la kot..hehehe…owh..and baru2 ni aku cam terjumpa Maggi Me My Way. Rasanya cam contest. Hadiah dier mengancam gak la…worth RM30,000.  Just kena upload one video masa korang tengah prepare your own Maggi Mee.. 😀

 

written by beba

Incoming search terms:

  • cara masak maggi goreng (84)
  • resepi maggi goreng (65)
  • cara membuat maggi goreng (62)
  • Maggi goreng (49)
  • resepi maggi goreng sedap (41)

6 thoughts on “Maggi Goreng Telur Mata..memang terbaek!! :D”

    1. beba Post Author

      hehe..lapo gak ni..dah memalam bute tak tido2 tu yg lapo tu..

      petang tadi en hubby dok bace post ni teros dok suruh wat megi goreng plak..kena la wat lagi..

    1. beba Post Author

      kitorang ni mummyseri, rajin gak makan megi.. 😀
      kalau malas masak megi cam zaman bujang dlu..pecah telur jek..
      kalau rajin..tambah la memacam..tp megi tu sentiasa jek ada dalam stock makanan kitorang.. 😀 sungguh tak sehat..haahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>