cuti da abes!

arini da stat keje…smalam aku da balik ari kl..flite kol 11.10..puan bibah n mak ayah mertua n ciki yang anta..seb bek sempat sampai sblom kaunter tutup..rush gak smlm!hehe…cuak kejap..ketar bak kata dak b..hhohoh..um..sian puan bibah tinggal sorang2 kat kajang..hohoh..minggu depan 28.04.08 hari isnin puan bibah berangkat ke sabah..huhuh..aku nak kna setel umah kitorang kat kk ni..ptg nih nak gi tgk umah tuh..aiyok..bini aku kol la…ok..ja..

written by anas

hoNEyMOOn!hoho…

assalamualaikum..pekabar korg sume?hohoh..heh..mcmla ramai sgt yang nak baca blog kitorang ni..heh..tapi takper..at least cik bibah baca!huhu..um..kitorang baru balik dari honeymoon nih..hoho…tadi dalam kol 8 sampai umah..kitorang gi honeymoon kat pantai cherating,pahang…um..best giler wooo!!hehe..meh aku citer sedikit sebanyak pasal bulan madu kitorang nih..tapi apasal dorg panggil bulan madu ek?heh..um..actually plan nak gi honeymoon kitorang nih aku yang plan n arrange..huhuh..cik bibah kiter nih ikot je..tapi sumbangan dia kire besar gak ar..hohoh..shh..jgn ckp kat org len dak b!huhuh..aku plan trip kiroang nih time kije kat sugai buluh lg nih.time tuh site aku kat kg kubu gajah..wat umah cik en singapore..time dok rest tghari tuh..aku pon plan la tentatif trip kitorang nih..pastu aku kasik ar plan kat cik bibah kiter nih yg time tuh maseh lagik tunangan aku..hohoh..then dia pon ok jer!so..itu la spark nye trip kitorang ni..buat kat dlm negeri je..budget!huhuhuh..:) kat memana pon ok..janji epi!hoho..kan dak b?:)..

 

kitorang gerak ari isnin 14.04.08..memula tuh nak gerak kol 8 la konon2nye..tup tap2 bangun pon kol 8..heh..so..pas packing n wat itu wat ini..kitorang pon gerak dalam kol 1130 cam tuh ar..kitorang gi nek kete mak..iswara aeroback yang gagah!WKT2419..huhuh..nak nek cik WEN6626 tu parah plak nak bayar minyak die kang..da la auto!kuat makan tuh!hehe..so..bawak la en iswara gagah milik mak tuh..mmg gagah wei!:)..so..bebalik pada citer tadik..kitorang pon gerak ar pas isi minyak full tank..ikot MRR2 tros ker karak n LPT highway..kira2 dalam kol 3 camtuh..kitorang pon sampai la kat kuantan..aku kna singgah kat bank rakyat kuantan jap..sbb nak kna setel keje bahraz sket..bos lama aku mintak tolong sket..cik bibah da bising sbb time honeymoon pon kene keje ker?hohoh..sket jer pon..heh..so..tup tap2..kol 4 baru nak gerak gi cherating..

 

 

actually kitorang kna check in kol 3..tapi lambat cket ar..lambat2 pon kitorang sempat lagik singgah kat pantai batu hitam..benti makan..hohoh…cik bibah da lapor!huhuh..so..kitorang sampai kat LEGEND RESORT cherating dalam kol 0520 gak ar..huhuh..seb bek tak kna penalty sbb check in lambat..huhuh..so..tros gi bilek..bilek no 146 & 147..huhuh..ok gak bilek die..besar wo..

 

 

pas kemas2 barang sume..kitorang tros gi pantai dia..aman giler..org pon tak ramai time tu..mmg timing ngam punye ar..lepak pantai sampai petang..amik2 gambar..seb bek ada nikon s51 (thanks ain)..banyak gak snap gambar!huhu..then pastuh kitorang tros gi kafe kat sini..coconut groove nama die..makanan die bole tahan ar..mlm tuh dinner western set..

 

 

 

 

lama giler kitorang lepak makan tuh..2 jam gak..makan n borak2..pas makan balik bilik..wat ape?heh..tido la beb..ape lagi?hahahaha….esok nye 15.4.08 ari selasa..pas bangun jer kitorang tros gi makan..tapi bkan bfast ar..da kire brunch da..kol 11 baru makan..bangun lambat..biaser ar tuh..honeymoon mana ada bangun awal2..bangun smayang subuh jer…..pastu…huhu…um..arini kitorang gi bandar kuantan..jenjalan kat megamall…ada la beli barang2 sket..pastuh ptg nye kitorang lepak minum ngan kawan aku..inspekter adib n inspekter lan..lama gak lepak borak2 ngan dorg kat mapley TAJ ..pastu ptg tuh dalam kol5 da gerak balik legend ar..sampai jer legend..tros lepak pantai lagik!!hehe..jenjalan ngan isteri aku cik bibah kat tepi pantai..heh..amik2 gambar lagi..aktiviti2 sume cintan n leleh habeh ar..hahahah…:)..

 

 

 

pastu..balik bilek..malam tuh gi dinner..kali ni makan chinese set plak ar..hohoh…

 

 

time da nak balik bilek tuh cik bibah ada bli satu slice kek ntok aku..hoho..kek birthday katanye..sbb 16.04.08 nih aku da masuk 25 tahun da..hoho..banzai!!

 

 

so..mlm tuh..tepat kol 1200..aku pon suh cik bibah nyanyi lagu bday ntok aku..hiihi..um..ni la 1st time aku sambut bday ngan bini!hoho…thanks dak b sbb sudi jadik bini saya!haha…:)um..mlm tuh hepi giler..banyak btol kitorg borak..tup tap2..da pagi..huhuh..

 

um..hari nih..kitorang dok lepak bilek jer…tp kitorang sempat ar gi bfast..tuh pon da last minit la..kol 10..hehe..bfast kat kafe tuh abes kol 1030…kelam kabut ar aku n bibah amik makanan kat buffet tuh sampai penoh meja kitorang!heheh…seb bek tak ramai org!:) huhuh…

 

 

pas bfast kitorang lepak bilek jer…:)huhuh…ptg tuh kitorang plan nak gi tgk sanctuary penyu..huhu..kat tpt tu banyak penyu2..so..kitorang pon gi ar ngan harapan cik bibah yang membuak2 ntok tgk penyu tuh..ampes!hehe..sampai je kat tpt tuh..da tutup..huhuh..kempunan ar nak tgk penyu..actually ble gak dtg mlm2..tapi jalan kat situ remote sgt..takot plak kalu jadik ape2 kang..payah..huhuh..soo..balik lepak bilek jer…mlm tuh gi dinner lagi..dak b makan lamb chop aku mkn fish n chip n seafood platter…

 

 

huhu..ni last dinner kat cni..hohoh..esok da nak check out…so..esoknye 17.04.08..eh..kire arini la..so..tadi la kitorang check out dalam kol 11 mcm tuh.pas packing sume brg2 kitorg pon gerak ar balik kl..actually plannye kitorang nak singgah kat genting n tido dulu semalam..huhu..lepak kat tpt2 sejok plak..hehe..um..singgah kat kuantan jap gi bank in duit ntok adik aku kat kedah tuh..nak pakai duit sket..dia baru kije n gaji tak masuk lagi..pastu kitorang singgah kat pasar lama kuantan..gi minum jap n bli kopok ikan ntok bawak balik kasik mak ayah opah n nenek..tapi cik bibah kate opah tak mkn kopok ikan plak..puik..hoho…

 

pastu kitorg pon gerak ar menuju ke genting..sepanjang jalan tuh cik bibah kiter ni dok tido je..ampes..hohoho..penat kot die..hihi..um..sampai kat tol karak baru ar die bangun..kitorang tros je gi first world hotel..time nak check in tuh..eh silap..kene cek dulu ada bilek kosong ker tak..tup tap..tader..hohoh..actually cik bibah da suh aku booking dulu..sebab dia ckp nanti tader kosong..tp aku degil!haha..lagipon bkannye peak season pon..kata aku masa dulu2..huhu..last2..muncung la minah tuh..huhuh..actually kitorg singgah genting nih pon sbb nak guna dining card adiah dari kawan aku yg masih tak diketahui identity n asal usulnye time kawin aritu..dia kasik dining kad worth rm100..so..rugi ar kalu tak guna..so..kitorang gi ar mkn kat first world nye cafe..makanan dia theme thai nye cuisine..aku tak brapa gemar plak jenis2 mknan dia..tapi blasah jer ar…akibatnye…sampai skang nih aku masih sakit perot lagik!hohoho…adui!so..pas makan tuh..tros ar gerak balik…

 

 

n sampai ar kat umah kol 8 macam yang aku da citer awal2 tadik..huhu..keseluruhannya..BEST GILER!thankx sayang!i luv u so much!pada pembaca2 yang len..silalah kawen supaya korg ble ar gi honeymoon n enjoy nanti!hehe..yang pastinya..aku akan ingat sume kenangan manis nih sampai bile2…at least kalu lupa aku bleh baca blog aku nih!hahaha…okla..nak rest dlu..jumpa lagik!assalamualaikum!go go go!!

written by anas

alhamdulillah..

akhirnya..huhuh..da setel gak majlis aku n bibah kat kajang nih..syukur aku pada Allah sebab majlis ni berjalan ngan lancar tanpa ada masalah2 yg besar dan kritikal..hoho..stakat masalah2 kecik cinonet tu biaser ar..hheh..arini da 9 april..means da 5 hari aku berstatus suami pada puan habibah nih..heh..tetiba jer da dpt status baru..um..5 hari lepas aku menikah kat surau al Asmah..aku slamat menikah jam 3.36..actually majlis nikah tuh plan kol 3 atas request tok kadi tuan hj ngalim tuh..tp..kitorang lambat sket..heh..betolak dari subang dalam kol¬†2 30..rombongan aku ada la dlm 5 kreta..family aku n family apek jer..n abg jmir n kak anis pon dtg gak..aku gerak ngan bili wana n apek..hari tuh cuaca ada mendung cket ar..stat dari maahad sampai la ke sg jelok tuh ujan ar..tp sampai dkat area2 surau n taman sg jelok tuh da reda plak ujan dia..mcm budget2 jerk..heh..actually aku lambat nih pon sbb ada criter di sebaliknya..mmg klakar ar..pas jer smyang jumaat..dalam kol2 mcm tuh..aku pon teros la besiap..pakai baju melayu nikah aku..time aku nak pakai songket jer..baru aku perasan yang songket aku tuh blom bejahit lagi!!!hahaha..cemas ar seketika!tp dalam cemas 2 tuh kitorang gelak tak hengat punya!heh..time tuh da 2.15..sepatotnya aku da gerak da time nih kalu nak sampai tepat kol 3 ar..hahaha..nasib baik ar kat umah apek nih ada sewing machine!!cepat2 la mintak tolong umi jahitkan..thanks to umi n bili!hohoh…so..seploh minit pastuh aku da bersampin songket ar..hahaha..then kitorang pon gerak ar..opss..time gerak plak..tetiba kasut aku buat hal la plak..dia punya bangle tecabot la pulak!hhaa…nak cariik kasut len da tak smpat sgt la..kitorang pon tergelak besar la lagik!last2 tuka la kasut ngan apek..hahahahah…..patu tuh kitorang pon gerak ar..aku nek kete ngan bili wana n apek…singgah kat bustop maahad amik sall..then tros gerak gi surau al asmah..sampai2 jer dorg da tunggu…tros duduk dpn imam n majlis pon mula..pas khutbah nikah 10 minit..ayah bibah (bapak mertua aku skang) pon nikah kan aku ngan anak die..sekali lafaz jer cik habibah sah menjadi isteri aku..Alhamdulillah…pastuh aku baca ikrar nikah dpn bibah n upacara batal air semayang..hohoh..pastu sesi salam ibu bapa..n keluarga baru n semua jemputan yg hadir…time salam ngan mak n umi..sebak btol aku..hohoh..taktau naper..tapi korg akan rasa la gak satu hari time korg nikah nanti..hohoho..:) menitis gak air mata…:)umm..pastuh rombongan aku dijempot gi umah bibah ntok makan..kitorg gi lambat sket sbb ada sesi begambar ngan potograper kitorang, encik rashdi amin…bili..n nik faris..hohoho..pas da begambar tuh gi umah bibah..begambar lagik..sampai la ptg begambar..byk gak gambar2..nanti aku nak suh puan bibah upload gambar2 tuh..hohoho..so…pas sesi begambar tuh..aku pon balik la gi subang..lepak ngan apek n ipan!penat woo..tido sampai la pagi esok nyee..hehe..itu la die majlis nikah aku..ari sabtu tuh aku gi bawak parents aku jenjalan sbb mak ada nak bli barang sket..pastu sebelah ptgnya aku gi umah puan bibah sbb konon2 nak tolong2 sket n tengok2 sket..heh..arini kna pinjam kete frontier apek sbb kete boem ( pinjam gak ) pancit smlm!ampes..thanks to apek!hehe..mlm sabtu tuh aku just lepak kat usj 1 ngan family apek..dorg nih aku da anggap family aku..umi, uncle, apek, wana, n bili, nana tader plak mlm nih..dia kat uitm..da nak exam kot..dorg nih da mcm adik beradik aku da..hoho..um..mlm tu umi inai kan aku…hohoh..sume ni jadik kenangan ntok aku sampai akhir hayat..thanks to this wonderful family..so…itu jer criter sblom aku menikah….skang nih citer ntok time aku kenduri plak..kenduri kawen aku nih 6.4..plan nyer rombongan aku akan berarak gi umah puan bibah nih dalam kol 1.30..so..aku n apek gerak dulu ar dalam kol 9 aku da kuar da gi bangi…apek gi jumpa sall gi amik sijil kursus kawen dia..aku gi lepak impian maju ngan dak2 maahad..dak2 maahad ni sume tolong aku ntok angkat hantaran 2 aku.sume ada 8 dulang..heh..seb bek aku ada kawan2 ni..sporting abes dorg siap pakai baju melayu full set..terharu gak ar..heh..kitorang lepak kat impian maju sampai la kol 1130..dorg mmg kumpul kat umah ipan kol 11 patotnya..then baru gerak gi umah penanggah kat blakang umah puan bibah..(umah cik yam)pas minum2 kat impian maju..aku ngan apek gerak ar dlu..dorg tgu ckup korum dlu..tgu uj ngan rosni..so aku gerak ar ngan apek..sampai kat umah cik yam kitorang lepak ar tgu rombongan kawan2 maahad aku ngan family aku dtg..aku kna dtg awal sbb mai nak pakaikan sampin songket bunga2 kat aku..hahaha..pastuh kna mekap la plak skali..hahahaha..ampes!tup tap tup tap..dtg la sumer dak2 maahad..pas arrange dorg nya dulang2…credit to ipan sbb jadik ajk mengatur kawan2 maahad aku yg perangai lebih kurang aku gak giler nyer nih ntok tolg angkat dulang2 tuh..hohoh..mmg klaka n best ar..hahaha..kol 145..aku da stat nak gerak da..ramai gak rombongan aku..ada la 50-60 org kot..hohohoh…:) gerak ar jalan slow2 walopon tak slow sgt ar aku jalan..apek jadik pengapit..iwan tolong kipas aku..n the rest mengekor aku kat blakang..hehehe..pastuh¬† berarak sampai dpn umah puan bibah..dia kuar n kitorng sama 2 masuk kat dlm umah n duduk kat pelamin..dok amik gambar n majlis salam pengantin..haha..memula tuh aku pelik gak sbb taktau ape plan dari side bibah..ape nak buat pas ni..pastu..tader yg arrange..huuu.ssoo..dook jer ar memula..seb bek ada mai ( mak andam muda) tolong arange kan ntok kitorang..so..at least lancar gak ar majlis…pas majlis salam pengantin tuh..sesi begambar la plak..tp kejap jer ar..then kitorang kna gi luar mkn beradap…makanan sedap giler..tp aku tak mkn pon..ampes..aku mkn telor puyuh 3 biji ngan nasik sket jer..takot ar mkn byk..sbb aku takder la beradap sgt bab mkn 2 nih..hahaha..tp puan bibah mkn byk giler!puik!hohohoh…hampes..um..pastu begambar lagi ngan mekap n lipstik yang penuh kat muka aku..hohoh..memula tgk gambar mcm terok giler muka, tp lelama tuh ok plak!jambu!hahahaha..ampes!um..pastu kitorang masuk n begambar lagik…then tuka persalinan ntok sesi potong kek n begambar…pastu begambar jer la sampai ptg…majlis abis kol 430 ar..secara keseluruhannya..majlis kitorang nih bejalan ngan lancar ar..terima kasih pada sumer org yang menjayakan majlis kitorang nih..terutamanya ahli kuarge puan bibah n rakan2 muafakat kat taman sri jelok nih..takder dorg nih tak jadik ar majlis nih..bagi side aku..terima kasih pada family aku, mami dadi akak aku n abg ipar aku…n apek n family…n kawan 2 aku terutamanya kawan 12 tahun aku dak maahad…da mcm family akuda dorg sumer nih……ALHAMDULILLAH…syukur aku pada ALLAH atas sumer kurniaannye¬†pada aku ntok dpt kenal n berfamily ngan dorg sumer nih!!!!!!tak lupa pada¬†ISTERI¬†ku yang tercinta sampai ke akhirnya..HABIBAH…..¬†banzai!!!!go go go!!!

written by anas