lagi 4hari jek lagi..huu

xlama da lagi ni..hehe..nk kate da prepare sume siap pon xgak..hantaran pon xsiap lagi..ahaha..tp xpe mak buatkan..um..pastu baju nnt hari rabu baru pegi fitting..huu..cam malas plak nk menaip panjang2 hari ni..sebenarnyer ade jek lagi keja..hehe..kay la..

 

then kat bawah ni ade gamba kad kitorang:

kad beba

kad beba

 

kad anas

kad anas

written by beba

dub dab dub dab..

askum..aduh panas btol kk arini..hoho..da masuk musim panas da kot skang..aku baru balik dari celcom nih..td gi register celcom 3 + 1..pasnih nak pakai no baru..senang sket berurusan time keje..ada 3 no yg aku register..1 no ntok aku..013 864 1604..pastu satu ntok cik bibah..013 864 1605..n satu ntok bakal mak mertua aku kat kjg..hohoh..013 851 1603..saja kasik satu no kat kajang supaya senang cik bibah kol kajang..lagipon free kalu kol antara 3 no ni..so..mmg bagus ar pakej nih ntok oang yg da nak bekeluarga mcm aku nih..hahaha..mcm promo celcom plak!puik!huhuh..aku bkan ape..tanak bibah rasa terasing sgt kat sini..at least dia ble kol family dia kat kajang bebila dia suka..huhuh..tu antara benda yg aku rasa perlu aku sediakan ntok cik bibah..hohohoh..tiket aku gi sana da bli da..hoho..sabtu nih kol 10 30 flight aku..sampai sana dlm kol 1 15 kot..ptg tuh bibah da arrange nak jumpa ain kat alamanda sbb nak amik barang yg dia kirim dari jepon..huhuh..actually kol 4 tuh apek ajak gi housewarming umah baru dia kat usj 1..suh aku bace doa sket2..tp rasernye mmg tak sempat jer…huhuh..so..tak dpt la attend..um..tp mlm baru gi jmpe dia ar kot..dia ajak dok ngan dia kat umah baru dia tuh..hohohoh..ok gak tuh..lg 8 hari aku da nak jadik laki org da..dalam minggu nih aje..byk btol input2 yg aku dpt dari org 2 kat sini..i mean kawan2 ofis,kawan2 futsal,n etc yg sume nye kasik pendapat masing2 pasal kawen nih..heh..bagos gak..bleh aku asses diri sendiri ngan pendapat2 dorg tuh..pada aku..aku rasa aku da ready ntok bekuarga nih..actually,bila sorg laki2 tuh ckp dia da ready ntok bekuarga nih..dia sbnarnya da ready ntok BERKORBAN da sbnarnya..ini pandangan aku la..walopon aku blom masuk secara officially lg alam bekuarga nih..tp pengalaman org2 yg penah berada di persekitaran aku nih banyak mengajar aku pasal hidup especially on having a family..so..kna tanya diri sendiri balik ar..da ready ker belom ntok berkorban!?heh..secara teorinya..aku rasa aku da ready…i know what to do n what not to do..all the consequences of any action taken must take into account!secara teorinya..simple je pada aku..kalu sblom nih aku lone renjer je dlm idop nih..sume pon pikir lepas badan jer..mkn ntok sendiri..sume pon sendiri..cara pemikiran sume ntok sendiri sebelom nih..once da ber 2 nih nanti..semua aku kna la pikir ntok 2 org plak..dan begitula seterusnya…ini la yang dipanggil TANGGUNGJAWAB!tu sbb surah An-nisa ckp LELAKI NI PEMIMPIN BAGI KAUM WANITA!sbb ini la yg mmg laki2 kan pikir dan jalankan..ni cuma pendapat aku la..heh..tak semestinya btol..tp dlm idop nih aku pegang yg nih la..heh..as i said before,secara teorinya aku rasa da cover da skit2..tinggal nak buat practical lagi ar pasnih..n hopefully aku ble ar wat praktikel tuh nanti..InsyaAllah!..mcm cik bibah cakap…BAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT…so..itu la cita2 aku..heh..banzai!!!

written by anas

lagi 8 hari..

8 hari jek lagi before aku jadi isteri anas..huu..bule ke aku ni jadi isteri orang ni..hahaha…rasenyer ok la kot..tp anas pon kena tolerate gak la..hehe..xle ar nk expect aku tros2 jadi isteri yg berjaya..ape2 pon kena ade first step gak..so lagi 8 hari aku akan melangkah ke dunia baru dan hidup baru..dan di tempat baru..huu..kena carik kawan2 baru..hehee..mmg da sume da baru ni..ngan suami baru…haha..hopefully idop aku ngan anas nnt akan bahagia sampai ke akhir hayat kitorang..

walopon xde kaitan..tp nk gak letak gamba ni..huu..gamba dak p dan penyu kesayangan dier jumpe kat bali..cam seiras kan? ahahaha..

anas dan penyu

anas dan penyu

written by beba