life in sabah..

so..da bape minggu ek aku kat sabah ni..ntah la..ade la 3 minggu kot..huu..da nk dekat2 sebulan da..rutin harian aku cam same jek skang ni..pagi bangun wat breakfast ntuk dak p..pas dak p g kije..samada aku tdo balik..or dok tgk tv ke..xpon surf internet ke..then dalam tengah hari camtu baru la cam nk wat kije umah sket2 ke ape…basuh baju ke..sapu2 umah ke..kemas2 ape yg patut..huu..tp da dok berdua ni..ape jek la sgt yg bersepahnyer..huu..then petang camtu dalam kol 4 ke 4.30 tu start masak ape yg patut..jgn ditanye ape aku masak…hahaha…

 

mgu lepas balik beaufort..sbb ari isnin tu cuti..cuti ape aku xtau..sbb aku mmg hari2 pon cuti..huu..pastu ade la anak kucing ni..comel2 la sume…3ekor..ade kat sini skang ni..kat umah..anas nk bawak balik ke kk ni..tp cam kesian la plak aku tgk…ingat minggu ni nk balik gak la..anta balik diorang ni..mesti mak dier dok carik2 anak dier…aku rasa cam kejam sgt jek la plak amik anak dier..so aku da cakap kat anas..nk anta balik jek..huu..

 

owh..lagi satu..tgh hari td org dari aquatica kk ade call soh datang interview hari jumaat ni..ntuk position junior it exec..xtau la camne kije nyer..and gaji dier..so just pegi jek la…yg SESB tu xde reply la plak..xtau la bile..so ape2 jek la..tp camne pon..kena gak kije..skang aku da kena start bayar da loan aku..ntuk tahun ni aku kena bayar 250 sebulan..huu..mana nk cekau duit..aku bayar 100 jek bulan ni..bule la kot..haha..asalkan bayar..nnt da kije baru la bayar byk sket..then every year dier naik 100hengget..cam la gaji aku naik tiap2 tahun 100hengget..ampes..tp nasib baik gak la dapat diskaun loan ni…kalu x mmg lagi dasat la aku kena bayar…skang ni yg aku kena bayar 30% dari yg first pinjam dlu..and full amount ntuk yg aku extend aritu..rugi gle dok extend tu…17ribu tu..kalu x aku kena bayar dalam 18ribu camtu jek gak…da kena tambah lagi 17ribu tu la jadik byk tu..huuu…

 

um..da la kot..ade benda sket nk wat ni..nnt aku tulis lagi..jaa..:D

written by beba

Please let me know what do you think about this post. :D