WordPress dalam Bahasa Melayu??

Woh..tadi aku nak download the latest version of wordpress which is currently on version 2.9.1 sebab aku nak install untuk blog baru adik aku (si rina). Buka jek page download tup-tup ada tulis “WordPress is also available in Bahasa Melayu“. Aku baru jek tau..hehe..sebab dah lama pon aku tak download latest installation files for wordpress ni..selalunya aku just upgrade jek..

Wordpress - Bahasa Melayu

Wordpress - Bahasa Melayu

Kali ni nak install baru..alang2 aku just install paling latest..tak payah la sebok2 nak upgrade lagi plak kang..hohoh..:D

Wordpress dalam bahasa Melayu

Wordpress dalam bahasa Melayu

Tapi aku download yang English jek..hahha…kalau tengok screen shot kat atas tu yang obvious nampak “Papan Pemuka” and aku dengan kompidennye tahu tu ialah “Dashboard” kalau dalam Englishnya..sebab kat English punye wordpress tulis camtu…hohoho..

Yang lain-lain:

  • Kiriman = Post
  • Pautan = Link
  • Laman = Page
  • Komentar = Comment
  • Reka Bentuk = Appearance
  • Pemalam = Plugin (aku kena refer dulu kat admin wordpress aku ape bendanya ni..haha..)
  • Alatan = Tool
  • Tetapan = Setting

Takde la pelik sangat, pemalam tu jek laa…tak pernah pon aku dengar rasanya..palam ade laaa….

hohoho…ok la..nak install blog baru…aku nak suh adik aku berjinak-jinak ngan dunia online business gak….hohoho…dia kan suka masak2 ni..so aku ingat nanti lepas SPM nak suh dier try wat bisnes cupcakes ni..kalau dah terer tambah plak wat cookies..yang cantek2, fancy2 tu…hohoho..canteknye..aku suke sgt!! (dah tempah untuk birthday party kecil-kecilan Alif nnt…)

Walaupon takde ape lagi tapi just nak bagitau jek URL blog adik aku yang baru… 😀

cupcakesANDcookies.co.cc

hohoho..untuk persediaan.. 😀 slow..slow..

written by beba

Please let me know what do you think about this post. :D